Diğer Bravo Bacary Sagna! Bağış için öncülük ediyor

Bravo Bacary Sagna! Bağış için öncülük ediyor

12.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Arsenal ve Fransa Milli Takımı’nın eski yıldızı Bacary Sagna, Birleşik Arap Emirlikleri’nde Kızılay ile ortaklaşa çalışma yürütüyor.

Bravo Bacary Sagna Bağış için öncülük ediyor

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen deprem felaketin ardından spor dünyasından yardımlar gelmeye devam ediyor. Arsenal ve Fransa Milli Takımı’nın eski yıldızı Bacary Sagna bu duruma duyarsız kalmadı.

Haberin Devamı

Sagna, yardım kolilerinin hazırlanması, kolilerin uçaklara verilmesi ve bağış toplanması gibi konularda öncülük ediyor. Sagna yaptığı paylaşımda da “Türkiye ve Suriye’nin yanındayız. Kızılay’a destek veriyoruz, destek vermek isteyen herkesi de bekliyoruz” dedi.

KIM MIN JAE'DEN YÜKLÜ BAĞIŞ
Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Kim Min-Jae, Türkiye'yi sarsan deprem felaketi sonrası büyük bir bağış yaptı. Güney Koreli futbolcu, UNICEF Kore'ye depremzede çocuklar yararına kullanılması için 100 milyon Güney Kore Wonu (Yaklaşık 1.5 milyon Türk Lirası) bağış yaptı. Açıklamayı yapan UNICEF Kore, bu durumun acil durumu bulunan çocuklar için kullanılacağını duyurdu ve Kore halkına yardım için çağrıda bulundu.

Güney Kore basınına yansıyan haberlere göre Kim Min Jae'nin yardımlarının tamamı Türkiye'deki depremden etkilenen çocuklara yönelik acil yardım projeleri için kullanılacak.

Haberin Devamı

Kim Min Jae'nin menajeri Orange Ball, "Kim'in Türkiye Süper Ligi'nde Fenerbahçe forması giydiği çok güzel anıları var. Oyuncu bir nebze de olsa yapılan yardımların işe yaramasını umuyor. Kardeş ülkemiz Türkiye'nin de Türkiye'ye dönmesini canı gönülden diliyorum. En kısa sürede huzurlu bir günlük yaşama kavuşacaktır.” dedi.

UNICEF Kore Komitesi Genel Sekreteri Lee Ki-cheol, “Bütün Koreliler, Kim Min Jae'nin Katar'daki Dünya Kupası'nda gösterilen mücadeleci ruhunu ve tutkusunu hatırlıyor. Kore'yi temsilen sahada oynayan Kim Min Jae'nin harika görünümü ve ulusal sınırların ötesinde küresel köyde çocuklarla paylaşım pratiği herkeste büyük intiba uyandırdı. Türk çocuklarına gösterdikleri içten misafirperverlik ve destek için gerçekten minnettarım.” ifadelerini kullandı.

Bravo Bacary Sagna Bağış için öncülük ediyor

TFF LİGDEN ÇEKİLMELERİ KABUL ETTİ
TFF, Süper Lig’de mücadele eden Hatayspor ile Gaziantep FK’nın yanısıra Birinci Lig’den Yeni Malatyaspor ve Adanaspor, TFF İkinci Lig’den Adıyaman FK, TFF Üçüncü Lig ekiplerinden Malatya Arguvanspor’un ligden çekilme taleplerini kabul etti.

Federasyon bu kulüplerin 2022-2023 futbol sezonunda 06.02.2023 tarihinden itibaren kalan müsabakalarda hükmen yenik (3-0) sayılmasına ve rakip takımların (3-0) galip sayılmasına da karar verdi.

Haberin Devamı

Ayrıca çekilme talepleri kabul edilen kulüplerin 2023-2024 futbol sezonunda; 2022-2023 sezonunda bulundukları liglerde sportif faaliyetlerinin devamını da garanti altına aldı.

Bu arada tüm profesyonel liglerdeki çekilen takımlara sezonun kalan kısmına ait Türkiye Futbol Federasyonu nezdinde doğan garanti alacakları da ödenecek.

Yazarlar