Dünya Kupası Brezilya'dan Jorge Jesus iddiası: Kabul edip ayrılacak!

Brezilya'dan Jorge Jesus iddiası: Kabul edip ayrılacak!

12.12.2022 - 08:55 | Son Güncellenme:

Brezilya'nın Dünya Kupası'nda şoke eden bir şekilde Hırvatistan'a elenmesi ülke futbolunu derinden sarstı. Teknik direktör Tite ile yollar ayrıldı. Brezilya Futbol Federasyonu, Tite'nin yerine adayları belirlemeye başladı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus hakkında flaş bir iddia ortaya atıldı.

Brezilyadan Jorge Jesus iddiası: Kabul edip ayrılacak

2022 Katar Dünya Kupası'nın en büyük favorilerinden olan Brezilya, çeyrek finalde şoke eden bir şekilde Hırvatistan'a elenerek saf dışı kaldı. Hırvatistan maçının hemen ardından Brezilya'da teknik direktör Tite ile yollar ayrıldı.

Haberin Devamı

Son olarak 2002 yılında Dünya Kupası zaferi yaşayan Brezilya'daki düşüş sonrası Brezilya Futbol Federasyonu teknik direktör konusunda önemli isimlere yönelme kararı aldı ve adayları belirledi.

Brezilya basını, Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus hakkında çarpıcı bir iddia ortaya attı. Fenerbahçe ile sezon başında 1 yıllık kontrat yapan Jesus'un kararı bekleniyor. İşte ayrıntılar...

Brezilyadan Jorge Jesus iddiası: Kabul edip ayrılacak

BREZİLYA HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADI

Son Dünya Kupası'nı 2002 yılında A Milli Takımımız'ın üçüncü olarak tamamladığı Güney Kore - Japonya Dünya Kupası'nda kazanan Brezilya, 20 yıl sonra çok iddialı bir kadroyla geldiği Katar'da da büyük hayal kırıklığı yaşadı. Sambacılar, Thiago Silva, Marquinhos, Casemiro, Neymar, Vinicius, Richarlison ve Raphinha gibi yıldızlar topluluğu kadrosuyla çeyrek finalden öteye geçemedi.

Haberin Devamı

Çeyrek finalde Hırvatistan'la eşleşen Brezilya unutulmazlar arasına girecek maçta penaltılarla rakibine elenerek turnuvaya veda etti. Maç sonunda Neymar başta olmak üzere birçok Brezilyalı futbolcu gözyaşlarına hakim olamadı.

Brezilyadan Jorge Jesus iddiası: Kabul edip ayrılacak

TITE HEMEN GÖREVİ BIRAKTI

Brezilya'da yaşanan büyük hayal kırıklığının hemen ardından teknik direktör Tite görevini bıraktığını açıkladı.

Hırvatistan karşılaşmasının ardından basın mensuplarının karşısına geçen Tite, şöyle konuştu:

"1,5 yıl önce Dünya Kupası'ndan sonra ayrılacağımı söylemiştim. Brezilya Milli Takımı'ndaki görevim sona erdi. Benim yerime geçecek harika teknik direktörler var."

2016 yılında Brezilya Milli Takımı'nın başına geçen 61 yaşındaki teknik adam, 2019 yılında Copa America zaferini elde etti. Tite ile 81 maça çıkan Sambacılar, bu maçlarda 61 galibiyet, 13 beraberlik ve 7 mağlubiyet elde etti.

Brezilyadan Jorge Jesus iddiası: Kabul edip ayrılacak

BREZİLYA'DA ADAYLAR BELİRLENDİ

Tite'nin görevi bırakmasının ardından Brezilya'da yeni teknik direktör adayları belirlenmeye başladı. Sambacılarda gündeme gelen isimlerinde başında Guardiola, Jorge Jesus, Abel Ferreira, Dorival Junior ve Fernando Diniz bulunuyor.

Sambacıların hayali Manchester City Teknik direktörü Pep Guardiola. 3 yıl önceki görüşmeyi doğrulayan federasyon başkanı yardımcısı Francisco Novelletto, Katalan çalıştırıcının yıllık 24 milyon Euro kazanmasından çekindiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Brezilyadan Jorge Jesus iddiası: Kabul edip ayrılacak

Bir diğer hedef ise Fenerbahçe Teknik direktörü Jorge Jesus. 2019’da Flamengo’nun başına geçen deneyimli çalıştırıcı, 38 yıl sonra Brezilya ekibini Latin Amerika’nın zirvesine çıkararak Copa Libertadores şampiyonu yapmıştı.

68 yaşındaki çalıştırıcı, sarı-lacivertlilere imza atmadan önce Brezilya Milli Takımını çalıştırmak istediğini söylemişti.

1 yıllık Brezilya serüveninde 4 kupa kazanarak Flamengo tarihine geçen Jesus, başarıları nedeniyle Rio onur vatandaşlığı da aldı.

Brezilyadan Jorge Jesus iddiası: Kabul edip ayrılacak

BREZİLYA'DAN JESUS İÇİN BOMBA İDDİA

Tite'nin görevi bırakmasının ardından teknik direktör adaylar arasında yer alan Jorge Jesus için Brezlya basınından art arda flaş iddialar gelmeye başladı. Correio Braziliense'de yer alan habere göre Brezilya Futbol Federasyonu şu ana kadar Jorge Jesus için resmi bir adım atmadı. Habere göre federasyondan Jesus'a teklif gitmesi halinde ise tecrübeli teknik adam Fenerbahçe'deki görevinden ayrılıp Brezilya Futbol Federasyonu'nun teklifini kabul edecek.

Haberin Devamı

Haberde Flamengo Başkan Yardımcısı Marco Braz'ın geçtiğimiz ay teknik direktör Dorival Junior'un yerine Jorge Jesus'u getirmek için girişimlere başladığı fakat müzakerelerin ilerleyemediği bilgisine de yer verildi.

Brezilyadan Jorge Jesus iddiası: Kabul edip ayrılacak

"ALİ KOÇ FARKINDA, BU DURUMU ANLAYACAK"

Correio Braziliense'de yer alan haberin detayında Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un Brezilya Futbol Federasyonu'ndan Jorge Jesus'a teklif gitmesi halinde bu durumu anlayışla karşılayacağına vurgu yapıldı.

Haberde şu ifadeler yer aldı;

"Brezilya Futbol Fedederasyonu Jorge Jesus için henüz resmi bir girişimde bulunmadı. Brezilya'da Flamengo ile büyük başarılar yakalayan Jorge Jesus, Brezilya'dan teklif gelmesi halinde bunu kabul edecek. Geçtiğimiz ay Flamengo Başkan Yardımcısı Braz, Dorival Junior'un yerine Jesus'u getirmek istemiş fakat görüşmelerde ilerleme sağlanamamıştı. Jesu, Flamengo'dan gelen teklifi dinlemek istedi fakat Fenerbahçe sözleşmesinin feshedilmesine izin vermedi. Bu arada Fenerbahçe teyakkuzda. Brezilya Futbol Federasyonu, Jesus için girişimlere başlarsa Fenerbahçe bunu anlayışla karşılayacak. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da bunun farkında. Jesus sadece Brezilya Milli Takımı'ndan gelecek teklif sonrası Fenerbahçe'den ayrılabilir. Teorik olarak, Abel Ferreira daha uygun. Palmeiras teknik direktörü, kulübü milli takım için değiştirmek için Başkan Leila Pereira'nın onayını aldı. Temasa geçilen teknik direktörün yöneticilerinden biri sağduyulu hareket etti ve konu hakkında yorum yapmamayı tercih etti."

Haberin Devamı

Brezilyadan Jorge Jesus iddiası: Kabul edip ayrılacak