Skorer Burak Hascan'dan tepki...

Burak Hascan'dan tepki...

17.10.2008 - 16:55 | Son Güncellenme:

.

Burak Hascandan tepki...

Voleybol Federasyonu Ceza Kurulu tarafından ömür boyu spordan men cezasına çarptırılan milli voleybolcu Burak Hascan, federasyonun kendisiyle ilgili süreçte birçok yanlış yaptığını iddia etti.
Numunesi pozitif çıktıktan sonra aldığı 2 yıl men cezası, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu tarafından 10 aya indirilen, ancak tekrar oynamaya başladıktan 1,5 ay sonra 29 Nisan’da verdiği numunenin yine pozitif çıkması üzerine Voleybol Federasyonu Ceza Kurulu tarafından ömür boyu men kararıyla cezalandırılan eski Fenerbahçeli voleybolcu Burak Hascan, avukatı Osman Buldan ile birlikte Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi.
Yaşadığı halsizlik, baş ağrısı gibi rahatsızlıklar nedeniyle doktor tavsiyesi üzerine ilaç kullandığını belirten milli voleybolcu, "Ben dopingli çıktıktan sonra bu ilacı bir daha kullanmadım. Zaten ilk numunemde 160,98 ng/ml çıkan doping maddesi, ikinci testte 10 ng/ml düzeyine indi. Doping sınırı 2 ng/ml, ancak iki test verileri arasındaki bu uçurum benim bu ilacı bir daha
kullanmadığımı gösterir. Benimle ilgili konuda başka şeylerin üzerine gidildi, birçok yanlış yapıldı" diye konuştu.
Bu yıl ligde şampiyonluk yaşadıktan sonra Fenerbahçe’den ayrıldığını ifade eden Hascan, kendisine lisans çıkarmak için İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Milli Piyango ve Manavgat Belediyesi’nin federasyon başkanı Erol Ünal Karabıyık ile görüştüğünü ama sonuç alamadığını söyledi.

Haberin Devamı

AVUKAT BULDAN: "FEDERASYONUN MEVZUATTAN HABERİ YOK"

Avukat Osman Buldan, Voleybol Federasyonu yöneticilerinin mevzuatı bilmediğini iddia ederek, Burak Hascan’a yapılması gereken 3 durum değerlendirme testinin yapılmadığını savundu.
Dünya Antidoping Ajansı (WADA) yönetmeliğinin 10. maddesine göre numunesi pozitif çıkan ve ceza alan bir sporcuya tekrar spora dönmeden önce 3 kez durum değerlendirme testi yapılması gerektiğini vurgulayan Buldan, şöyle konuştu:
"Buradaki mantık sporcunun vücudundaki doping maddesinin tamamen çıkıp çıkmadığını kontrol etmektir. Ama federasyon yöneticileri mevzuatı bilmediği için bu testleri yapmadılar. Biz bunu başkan Karabıyık’a söylediğimiz zaman kendisi bize (atlamışız) dedi. Federasyonda ilişkiler ahbap-çavuş ilişkisi içinde yürüyor. Kimse mevzuatı bilmiyor. Ceza vermeyi bilen federasyon, durum
değerlendirme testi yapmadan sporcunun tekrar sahalara dönemeyeceğini bilmiyor. Sayın başkanın bu olaydan sonra istifa etmesi gerekir. Kimse kendi hatasının bedelini başkasına ödetemez. Federasyon, ayrıca Burak Hascan’ın cezasının 2 yıldan 10 aya düşürüldüğünü de uluslararası federasyona bildirmemiş. Bu ayrı bir ihlal. Çünkü burada uluslararası federasyonun temyiz hakkını da engellemiş oluyorsunuz. Onlar Burak’ı 2 yıl cezalı biliyor."
26 Eylül’den bu yana karar dosyasını görmek istediği halde federasyonun dosyayı vermediğini dile getiren avukat Buldan, "Başkan dahil federasyonun hiçbir yetkilisi dosyayı ısrarla bize vermiyor. Sayın başkan polislik mesleğinden gelmiş olabilir ama federasyonu voleybol karakoluna çeviremez. Avukatlık Kanunu’na muhalefetten dolayı suç duyurusunda bulunacağım. Bugün GSGM Tahkim Kurulu’na başvurduk. Karar dosyasını da orada görebileceğim artık. Eğer lehimize karar çıkarsa, bir de lisans verilmemesiyle ilgili Tahkim Kurulu’na gideceğiz" diye konuştu.

Yazarlar