Fenerbahçe Can Bartu son yolculuğuna uğurlandı

Can Bartu son yolculuğuna uğurlandı

13.04.2019 - 13:45 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe ve Türk sporunun efsane ismi Can Bartu için, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde cenaze namazı kılındı. Kılınan cenaze namazının ardından Bartu'nun naaşı Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek. 'Sinyor' lakaplı efsane isim için sabah saatlerinde Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda taraftara açık bir tören de düzenlendi.

Can Bartu son yolculuğuna uğurlandı

Türk sporu ve Fenerbahçe'nin efsane isimlerinden 'Sinyor' lakaplı Can Bartu, son yolculuğuna uğurlandı. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Bartu'nun cenazesi Karacaahmet Mezarlığı'na defnedildi.

Haberin Devamı

83 yaşında hayatını kaybeden Can Bartu'nun cenaze namazına Bartu ailesinin yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Gençlik ve Spor Eski Bakanı Akif Çağatay Kılıç, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, CHP Milletvekili Gürsel Tekin, CHP Milletvekili Akif Hamzaçebi, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Hüsnü Güreli, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ile yönetim kurulu üyeleri, Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Fenerbahçe Kulübü Eski Başkanı Aziz Yıldırım, Galatasaray Kulübü Eski Başkanı Adnan Polat, Fenerbahçe Kulübü Eski Genel Sekreteri Mahmut Uslu, Fenerbahçe Kulübü Eski 2'nci Başkanı Şekip Mosturoğlu, Şenes Erzik, Samet Aybaba, Ümit Davala, Rıza Çalımbay, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Tuncay Şanlı, İsmail Kartal, Ömer Onan, Ali Yıldırım, Ferit Şahenk, Mehmet Ali Aydınlar, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ve çok sayıda seveni katıldı.

Haberin Devamı

"İyi ki vardın Can Bartu..."

FB TV'ye konuşan Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, "Bütün camiaların sevdiği bir isimdir Can Bartu. Bunları sadece sahadaki futboluyla değil,davranışlarıyla yaptı. Karakteriyle ve rakibe saygıyla yaptı. Metin Oktay gibi. Bize futbolu sevdirdiği için onlara teşekkür ediyorum. Biz onları severken hiçbir zaman rakip takımdan diye düşünmedik. İyi ki vardın Can Bartu, iyi ki yaşadın. Hem Fenerbahçe camiasının hem de Türk sporunun acısını paylaşıyorum" dedi.

Can Bartu son yolculuğuna uğurlandı

Cenaze namazının ardından açıklamalarda bulunan Şenol Güneş: Can abi çok değerli bir büyüğümüzdü. Kendisiyle beraber futbolu bıraktıktan sonra Bostancı'da oturduğumuz dönemler oldu. Davranışlarıyla çok şey öğreten bir isimdi. Bütün herkes tarafından sevilen bir isimdi. Yakınlarına başsağlığı diliyorum. İmtihanı güzel verdi. İnşallah aynı imtihanı biz de veririz.

Konuşan bir diğer isim de Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'di. Terim yaptığı açıklamada, "Can ağabey ile dostluğumuz 86 Dünya Kupası'ndan bu yana devam ediyor. Son yıllarda korumaya çalıştığımız değerlerin en büyük temsilcilerinden biriydi Can ağabey. Mekanı cennet olsun. Onu tanıdığım için çok mutluyum. Son zamanda kaybettiklerimizin yanına gitti. Turgay abi, Lefter abi, Süleyman abi. Hepsine selam olsun.

Haberin Devamı

"Kahraman diyebileceğimiz bir isimdi"

Eski Fenerbahçeli ve şu anda da Medipol Başakşehir'in kaptanlığını yapan Emre Belözoğlu ise FB TV canlı yayınına bağlandı. Kampta olduğu için törene katılamadığını belirten Belözoğlu, "Türk sporunun, Fenerbahçe ailesinin, Can Bartu'nun ailesinin başı sağ olsun. Allah rahmet eylesin.

İşte Emre'nin açıklamaları:

Can ağabeyle yurt dışı seyahatlerinde sohbet ederdik, bazen Fenerbahçe TV'de karşılaşır sohbet ederdik. Gerçekten keskin bir zeka ve sivri bir dili vardı. Eleştirmekten kendisini geri koymazdı.Bana da her zaman, 'Bu yeteneğini başka yerlerde kullanıyorsun. Ön taraftar kullansan, çok çok başka yerlere gider bu iş' diye hep söylemiştir. Onun gözünde böyle bir futbolcu olabilmek tarif edilmez bir duygu olmuştur.

Haberin Devamı

Kısa bir anım var kendisiyle. Can ağabeyin de annesi ona aslında iltifat amacıyla yapılmış olan bir küfür sonrası maça gelmeyi bırakmıştı, benim annem de aynı şekilde iltifat amacıyla yapılmış bir küfür sonrası maça gelmeyi bıraktı. Gerçekten çok büyük bir değer. Ülke futboluna baktığımızda kahraman diyebileceğimiz isimlerden bir tanesiydi Can ağabey. Böyle insanların aramızdan ayrılması bizi derinden yaralıyor.

Kampta olmasan cenazesine iştirak etmek isterdim. Çok çok üzgünüm bundan dolayı da... Başımız sağ olsun" ifadelerini kullandı.

'Sinyor' stattan uğurlandı

'Sinyor' lakaplı efsane isim için sabah saatlerinde Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda taraftara açık bir tören de düzenlendi.

Törende hazır bulunan ve açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu:

Can Bartu'nun her yönüyle örnek bir insan olduğuna dikkat çeken Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Bugün bir efsaneye veda etmek, ebediyete uğurlamak üzere bir araya geldik. Her yönüyle; sporcu kişiliği, insani yönü ve davranışlarıyla örnek bir şahsiyeti, bir ağabeyimizi kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Ancak 'Efsaneler ölmez' inancı içerisinde Can Bartu'yu gelecek nesillere, gençlere anlatarak onun sporcu kişiliğini öğreterek ilelebet yaşatmanın gayreti içerisinde olacağız. Tüm milletimize sabırlar diliyorum. Mekanı cennet olsun" diye konuştu.

Haberin Devamı

Can Bartu son yolculuğuna uğurlandı

Başkan Ali Koç'un sözleri:

Can Bartu'yu gelecek nesillere aktarmanın görevleri olduğunu söyleyen Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç," 7 sene sonra bir efsanemizi daha uğurlamak için hep birlikte buradayız. Bu üzüntülü günümüzde bizleri yalnız bırakmayıp, acımızı paylaşan herkse teşekkür ediyorum. Törenimize devletimizi temsilen teşrif eden iyi bir Fenerbahçeli olan spor bakanımıza, burada bulunan devletimizin bütün temsilcilerimize kulübüz ve Bartu ailesi adına teşekkür ederim. Örnek kişiliği, asil duruşu, müthiş zekası, beyefendiliği, dobra karakteri, kendine has giyim stili, sıra dışı hikayeleri, eşsiz başarıları ve tüm temsil ettikleriyle her şeyden önemli iyi insanlığıyla efsane olmuş adını altın harflerle tarihimize yazdırmış değerimizi, büyük bir Fenerbahçeliyi kaybettik. Hem camiamızın hem Türkiye'nin başı sağ olsun. Çoğumuz doğmadan hem İtalyanları sarsacak denli dünyalı hem de herkesten daha yerli ve milliydi. Ona hayran büyüten nesiller onun adını taşıyan nesillere dönüştü. Ona duydukları sevgi ve saygıdan dolayı, tuttukları takımlardan bağımsız kimi aileler çocuklarına Can ya da Bartu ismini verdi. Türk spor tarihinde böyle sembol olmuş kaç sporcu var ? Milyonları Fenerbahçe aşkıyla buluşturan kahramanımız, gelecek nesillere aktarmak hepimizin sorumluluğunda. İyi ki Fenerbahçeli olmuş. Biliyoruz ki artık aramızda olmasa da her zaman kalbimizde yaşayacak. İnsanoğlu var oldukça efsaneler ölmez. Ne şanslıyız ki Can Bartu'yu tanıyan insanlarız. Yarınki derbi maçı beraber seyretmeyi planlıyorduk. Allah'ın takdiridir ki maçı birikte izleyemeyeceğiz. Keşke bizimle yarın birikte olabilseydi. Yarın burada 50 bin ve bulundukları yerlerde milyonlarca Fenerbahçeli Can Bartu'nun yerine maçı izleyecek. Gözün arkanda kalmasın. Bu taraftar bu çocuklar yarın senin için oynayacak ve kazanacak. Asla unutmayacak. Bu formayı taşıyacak binlerce sporcu seni her zaman sevgi ve saygıyla hatırlayacak. Her zaman gururla taşıdığın çubuklu forma bize emanet. Hakkını helal et bizlere. Ailesine, camiamıza ve Türk sporuna başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

Can Bartu son yolculuğuna uğurlandı

Can Bartu'nun kızı Gülfer Bartu'dan futbolculara: Yarınki derbide lütfen Mehmetçik Basri, Lefter ve Can gibi layık olun bu taraftara.

Can Bartu son yolculuğuna uğurlandı

Kaptan Volkan Demirel'in açıklamaları:

Can Bartu'yu kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Volkan Demirel, "Hepimiz üzgünüz Basketbol futbolda Türkiye'yi temsil etmiş büyük bir ağabeyimizi kaybettik. Can ağabeyimizin Türk futbol tarihinde özel bir yeri var. Fenerbahçe var olduğu süre de var olacak. Çubuklu için yaşayanlar asla ölmezler. Can Ağabey'i her zaman yaşatacağız. Can ağabeyden aldığımız çubukluyu başımızın üstünde taşıyacağız. Ve sana söz (Can Bartu'nun kızına dönerek) baban için elimizden gelen her şeyi yapacağız"

Can Bartu son yolculuğuna uğurlandı

Yazarlar