Milli Takım Can Uzun'un babası Özcan Uzun konuştu: Rudi Völler ilk kez bir oyuncunun evine kadar gitti!

Can Uzun'un babası Özcan Uzun konuştu: Rudi Völler ilk kez bir oyuncunun evine kadar gitti!

05.03.2024 - 08:15 | Son Güncellenme:

Almanların yoğun takibine, ilgisine rağmen milli takım tercihini Türkiye'den yana kullanan Can Yılmaz Uzun'un babası Özcan Uzun açıklamalarda bulundu.

Can Uzunun babası Özcan Uzun konuştu: Rudi Völler ilk kez bir oyuncunun evine kadar gitti

Almanya’nın peşinden koştuğu Can Yılmaz Uzun, A Milli tercihini Türkiye’den yana kullandığını açıkladı. Türkiye’yi seçen genç oyuncunun babası Özcan Uzun, duygularını anlattı. Fanatik'e konuşan Özcan Uzun, Alman futbolunun efsane ismi Rudi Völler'in kendisine "İlk kez bir oyuncunun evine kadar gidiyorum" dediğini aktardı.

Haberin Devamı

Baba Uzun şunları söyledi: “Çok gururluyum. Oğlum U17’de Ay-Yıldızlı formayı giyerken de, gurur duyuyordum. Vatana millete hayırlı olsun. Almanlar geçen seneden beri Can’ı takip ediyordu ve U21’e davet etmek istediler. Alman futbolunun efsane ismi Rudi Völler (Milli Takım Sorumlusu) bizimle görüştü ve ‘EURO 2024’te oynama imkanı var. İlk kez bir oyuncunun evine kadar gidiyorum ama onun için değer. Ancak karar Can’ın, kalbinin sesini dinlesin’ dedi.

Can Uzunun babası Özcan Uzun konuştu: Rudi Völler ilk kez bir oyuncunun evine kadar gitti

‘VATAN SEVGİSİNDEN DOLAYI TÜRKİYE'Yİ SEÇTİ'

Völler 500 kilometre yol yaptı ama benim aklımda Almanya yoktu. Türkiye ile bağlarımızı hiçbir zaman koparmadık. Can’ı da zorlamadım, zaten çocukta vatan sevgisi var. Kalbi Türkiye için atan birinin, başka bir ülke için oynaması kolay değil. Almanya’da hayatımızı sürdürüyoruz. Onlara da büyük saygımız var. Onun için onlarla görüştük ve kararımızı anlayışla karşıladılar. Hamit Altıntop’la zaten iletişim halindeydik. Bize, bu seçimimizden dolayı oynama garantisi ya da bir söz verilmedi. Hoca görev verirse Can, her zaman elinden geleni yapar.”

Haberin Devamı

‘AVRUPA'DAN TEKLİFLER VAR’

“Can, Nürnberg’de iyi bir sezon geçiriyor. Avrupa’nın 4 büyük liginden teklifler var. Kulübün de elbette bir bonservis beklentisi olacak. Onun için en iyi kararı vermek istiyoruz. Oynayacağı bir takıma gitmesi çok önemli. Türkiye’de geçen yaz iki büyükten teklif aldık ama şu an gündemimizde Süper Lig yok. Oğlumun gelecek hayali Real Madrid. Şimdi değil ama sonra neden olmasın? Bunu başarabilecek potansiyeli var. Henüz 18 yaşında ve kendisini daha da geliştirebilir.”

Can Uzunun babası Özcan Uzun konuştu: Rudi Völler ilk kez bir oyuncunun evine kadar gitti

CAN: HER ŞEYİMİ VERECEĞİM

A Milli tercihini Almanya’dan değil Türkiye’den yana kullanan Can Uzun Yılmaz, sosyal medya hesabından da bu kararınını, Ay-Yıldızlı formalı görselli bir paylaşımda tüm dünyaya duyurdu. Fotoğrafının altına “Kalbimin sesini dinledim” diye yazan Can, Alman medyasına da “Gönülden verilen bir karar. Kalbim ve iç sesim en doğru seçimin Türkiye olduğunu söyledi. Her şeyimi vereceğim ve gururla oynayacağım” yorumunu yaptı.