Fenerbahçe Canlı yayında açıkladı! Fenerbahçe'den radikal transfer kararı

Canlı yayında açıkladı! Fenerbahçe'den radikal transfer kararı

24.01.2023 - 12:38 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe, Süper Lig'de Ümraniyespor'u 2-1 mağlup ederek zirve takibini sürdürdü. Milliyet Gazetesi Fenerbahçe muhabiri Senad Ok da galibiyeti ve sarı-lacivertli ekipte son yaşanan gelişmeleri aktardı. İşte detaylar...

Canlı yayında açıkladı Fenerbahçeden radikal transfer kararı

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 20'nci haftasında Ümraniyespor deplasmanından 2-1 galip ayrıldı ve zirve takibini sürdürdü.

Haberin Devamı

Milliyet Gazetesi Fenerbahçe muhabiri Senad Ok, Ümraniyespor galibiyeti ve sarı-lacivertli ekibin transfer gündemini değerlendirdi. Nergis Aşkın'ın sorularını yanıtlayan Senad Ok, Fenerbahçe'de yaşanan son gelişmeler hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Senad Ok'un açıklamaları şu şekilde: 

'BİR GERGİNLİK HALİ VAR'

 "Daha önce bu böyle gitmez düşüşler olur demiştim. Bir yerde Fenerbahçe'nin düşüş yaşayacağını tahmin etmiştim. Takip ettiğim dönemlerde hiçbir zaman bir takımın bu şekilde devam ettiğini görmedim. Temel konu şu Fenerbahçe bir enerji kaybı yaşıyor, bir gerginlik hali var. Önemli olan bu tip maçları kazanmak. Fenerbahçe'nin bir düşüş yaşadığını ve Jesus'un bazı konularda yanlış yaptığını kabul ediyorum. Hoca hala rakibi dengesiz yakalayıp, hızlı hücum yapıyım diyor. Olmuyor hocam. İlk yarıdaki tempo, olağanüstü tutku ve baskı artık yok, dolayısıyla bir ara formül üretmen lazım."

Haberin Devamı

Canlı yayında açıkladı Fenerbahçeden radikal transfer kararı

ZAJC VE ARDA GÜLER

"Acaba Zajc ve Arda Güler dahil olsa da topu ayağa indirse, biraz pas trafiği yaparak, topa sahip olarak oynasa da Fenerbahçe, bu dönemi geçse... Ben artık futbolcuların da biraz tedirginlik yaşadığını hissediyorum. Tekrar eski seviyeye çıkmak için farklı bir oyun ve Arda Güler'le Miha Zajc'ın 11'e girmesi lazım. Fenerbahçe hiçbir zaman kusursuz oynamadı. Savunma arkasına atılan toplarda zaafiyeti vardı. Şimdi önde etkili değilsin. Şimdi eski futbolu oynayamıyorsun dolayısıyla ısrar ettiğin için oyuncular da geriliyor."

'KALİTE SORUNU VAR'

"Şu anda kalite sorunu var. Fenerbahçe'nin kalesine gelen ilk top gol oluyor, Fenerbahçe ancak dördüncü, beşinci pozisyonunda golü buluyor. Enner Valencia evet çok önemli oyuncu ama attığı kadar da kaçırıyor."

Canlı yayında açıkladı Fenerbahçeden radikal transfer kararı

TRANSFER KARARI

"Fenerbahçe'nin şampiyon olması için transfer yapması lazım. En son konuştuğumda Samet Akaydın dışında belki sadece bir sol bek transferi yapılacak. Aboubakar, Icardi, Weghorst dün Fenerbahçe forması giyse, maç bu noktaya gelmez. Fenerbahçe Samet Akaydın dışında transfer yapmayabilir. Sorduğumda Jorge Jesus takımdan memnun dediler."

Haberin Devamı

ZAJC İÇİN BEŞİKTAŞ İDDİALARI

Fenerbahçe ile Zajc bir süredir görüşüyor. Zajc'ın Ocak ayında Beşiktaş'a gidebileceği konuşuluyordu. Ancak iki kulübün görüşmesi gibi bir durum yok. Fenerbahçe, Miha Zajc'ı tutmak istiyor. Futbolcunun çok talibi var, sözleşme imzalamayıp sezon sonunda istediği kulübe gidebilir. Devre arası satışı söz konusu değil. Bana göre kesinlikle takımda tutulması lazım."

Canlı yayında açıkladı Fenerbahçeden radikal transfer kararı

BRUMA'NIN ALINMA NEDENİ

"Bruma'nın zorunlu satın alma opsiyonu vardı. Sonuçta bu futbolcuyu alacaktın. Sezon sonunda ödemek yerine şimdi ödedin bonservisini. Belki anlaşmada bir madde vardır bilmiyoruz. Jesus'un istediği oyun tarzına uygun olduğu için Bruma alındı."

'MUTLAKA KALECİ ALMASI LAZIM'

"Fenerbahçe'nin mutlaka kaleci alması lazım. Kaleye her gelen top gol oluyor ya böyle bir şey olabilir mi? Altay oynuyorsa İrfan Can'ı yeterli görmüyordur hoca."

'YETENEKLİ OYUNCULARLA SONUCA GİDERSİN'

"Fenerbahçe'nin şu anki problemi, Jorge Jesus'un kendi oyun sisteminde ısrar etmesi. Benim tezim de şu; bu senin ana planın olarak dursun, ama bir ara plan yap. Burada yetenekli futbolcularla sonuca gidersin. Sistem 2. planda kalabilir. Galatasaray sistem oturmadan maçlar kazandı."

Haberin Devamı

"Ben olsam kolay gol yemeyecek bir kaleci ve bulduğunu atacak bir golcü alırdım. Arda ve Zajc'ı da kullanırdım, onlar da yeni transfer etkisi yaratırdı."

Canlı yayında açıkladı Fenerbahçeden radikal transfer kararı

'JESUS'UN KALECİ SIKINTISINI GÖRMESİ LAZIM'

"Fenerbahçe camiası şunu da düşünmeli. Rakipleri de kötü oynayarak kazanıyor. Bu sadece Fenerbahçe'ye özel bir şey değil. Dün genel hava sanki Fenerbahçe 2-1 kaybetmiş gibiydi. Dünyanın her yerinde teknik direktörler hata yapıyor. Jesus da yapıyor. Hocanın artık kaleci konusunda sıkıntıyı görmesi lazım."

'ÖNEMLİ EKSİK'

"Bright Osayi Samuel bu hafta forma giyebilir. Joshua King'in MR'ı çekilecek, durumu ondan sonra belli olacak. King bana göre çok önemli bir eksik."