Fenerbahçe Canlı yayında Bruma gerçeğini açıkladı! Aziz Yıldırım iddiası: Oyuncu çok bozuldu!

Canlı yayında Bruma gerçeğini açıkladı! Aziz Yıldırım iddiası: Oyuncu çok bozuldu!

14.09.2022 - 12:28 | Son Güncellenme:

Milliyet'in Fenerbahçe muhabiri Senad Ok, Rennes maçı öncesi Fenerbahçe'deki son gelişmeleri aktarırken Bruma için flaş bir açıklamada bulundu. Senad Ok, Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçeli yıldızın moralini bozduğunu ifade etti.

Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi 2. maçında Fransa ekibi Rennes ile karşı karşıya gelecek. İlk maçta sahasında Dinamo Kiev'i 2-1 mağlup eden Sarı Lacivertliler deplasmanda Rennes'i mağlup ederek iki maçta 6 puanı hedefliyor.

Haberin Devamı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi B Grubu ikinci hafta maçında deplasmanda karşılaşacağı Rennes için hazırlıklarını bugün yaptığı antrenmanla tamamladı. 

Rennes-Fenerbahçe maçı öncesi Milliyet'in Fenerbahçe muhabiri Senad Ok, Sarı Lacivertlilerdeki son gelişmeleri aktardı. Senad Ok, Bruma konusundaki tüm ayrıntıları aktarırken Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım'ın Sarı Lacivertli oyuncunun moralini bozduğunu belirtti.

 

Canlı yayında Bruma gerçeğini açıkladı Aziz Yıldırım iddiası: Oyuncu çok bozuldu

Senad Ok'un değerlendirmeleri şu şekilde;

"FENERBAHÇE İÇİN TAM BİR AVRUPA HAFTASI"

"Hoca dün favori Rennes dedi ki bu doğru. Takım üzerindeki baskıyı da alır bu açıklama. Fenerbahçe'nin önceliği lig şampiyonluğu. Jesus olduğu için her ne kadar öncelik olsa da Avrupa'nın da o kadar öncelik olduğunu düşünüyorum. Tamamen Avrupa haftası gibi oldu bu hafta. Kiev maçındaki oyun ve son dakikalarda gelen galibiyet ve lig maçı olmadığı için oyuncuların tamamen Avrupa'ya odaklanabileceği bir haftadan geçti Fenerbahçe... Lemos, Bruma, Serdar Dursun ve Novak kadroda yok. Bruma konusu biraz enteresan. Bu oyuncuların kadroda olmaması teknik bir tercih. Sakat oyuncu yok Fenerbahçe'de sadece teknik taktik olarak yer almayan oyuncular var. Hedef galibiyet. Fenerbahçe bu maçı da kazanırsa üst üste iki kez AEK maçına çıkacak Fenerbahçe. Bu maçı da alıp iki AEK maçını da alarak Avrupa'da yoluna devam etmek istiyor Fenerbahçe. Jesus ve Fenerbahçe'ye başarılar."

Haberin Devamı

 

Canlı yayında Bruma gerçeğini açıkladı Aziz Yıldırım iddiası: Oyuncu çok bozuldu

"BATSHUAYI'NİN GOLÜ KIRILMA NOKTASI"

"Eğer Joao Pedro olmasaydı Batshuayi o golü atamazdı. Pedro o sırada oyunda değildi. O gol son dakikalarda geldi. O golü atabilmek ve orada bulunabilmek için öncelikli olarak fiziki olarak sağlam olmak lazım. Batshuayi ilk 11'de başlasaydı o dakikalarda pili biterdi. Jesus, Joao Pedro ve King ikilisiyle başladı ve rakibi yordular. Valencia ve Batshuayi ikilisini oyuna aldığında yorulmuş bir Dinamo Kiev vardı. Beşiktaş'ta ki sıkıntı Batshuayi tek alternatif olarak 90 dakikayı çıkarıyordu. Yorgun olduğunuzda karar verme mekanizmanız sağlam olmuyor. Orada diri bir Batshuayi'nin neler yapabileceğini gördük. Maçına göre Batshuayi ile başlayıp Joao Pedro'yu kenarda tutar. Batshuayi-Pedro, Valencia-Pedro, King-Pedro gibi ciddi hücum opsiyonları var. Eğer geçen sene Beşiktaş'ta böyle bir kadro derinliği olsaydı Batshuayi şu an Beşiktaş'ta oynayacaktı. Forvet transferini taraftar yaptırdı. Batshuayi'yi ben beğeniyorum ama bu adamı Haziran'da alsaydınız keşke. O dönemde 6 milyon Euro olduğu ifade edildi ama Bruma'ya 4 milyon Euro ödenecek. Geçen sezon Samatta 6 milyon Euro... Batshuayi'nin golü ligin de kaderini değiştirdi. Batshuayi, o golü kaçırsaydı nasıl senaryolar yazılırdı? Batshuayi'nin özgüven kaybı ve ardından yönetime 'Neden Batshuayi'yi aldınız?' eleştirileri olacaktı. Şimdi neler konuşuyor? "Helal olsun Fenerbahçe yönetimine çünkü doğru oyuncuyu aldılar." deniliyor. O golle birlikte Fenerbahçe'ye özgüven geldi. Taraftar başkanı tebrik etti. O gol Fenerbahçe'nin kaderini olumlu anlamda değiştirdi. Fenerbahçe bu sezon şampiyon olacaksa o gol bu sezonun mihenk taşı, kırılma noktasıdır. Bu sezon 5 kırılma noktası olacaksa birincisi Jesus'un gelişi ikincisi ise Batshuayi'nin bu golü olacak."

Haberin Devamı

 

Canlı yayında Bruma gerçeğini açıkladı Aziz Yıldırım iddiası: Oyuncu çok bozuldu

Haberin Devamı

"AZİZ YILDIRIM'IN AÇIKLAMALARI SERDAR DURSUN'U OLUMSUZ ETKİLEDİ"

"Serdar Dursun'un şöyle bir dezavantajı var. Aziz Yıldırım'ın o basın toplantısında Serdar Dursun'u işaret etmesi hem Fenerbahçe taraftarını hem Serdar Dursun'u olumsuz etkiledi. Ne yaparsa yapsın artık çok zor. Aziz Yıldırım'ın açıklamalarının Serdar Dursun'u etkilediğini net biliyorum. Serdar'a daha iyi teklifler vardı. Avrupa'ya gitmedi. Sayın başkan Aziz Yıldırım'ın da hataları vardı transferde. Aziz başkan "Git Benzema'yı al, Dzeko'yu al ama Darmstadt'tan Serdar Dursun'u alma" demişti. Bu sözler Serdar Dursun'u çok bozdu."

 

Canlı yayında Bruma gerçeğini açıkladı Aziz Yıldırım iddiası: Oyuncu çok bozuldu

BRUMA GERÇEKLERİNİ AÇIKLADI

"Bruma'nın 4 milyon Euroluk ödemesi sezon sonunda verilecek. Hoca Bruma'nın performansını beğenmedi. Hayatta pişmanlık diye bir şey yok kararlar diye bir şey var. O an öyle hissetti ama olmadı. Attila kaldı ve Serdar Dursun iyileşti. Bir karar vermesi gerekiyordu. Lemos'un da oynatılmamasının sebebi bu. Transfer olma ihitmallerini düşük görüyorum. Bruma antrenmanlarına devam edecek. Portekiz basınına menajeri açıklama yapmıştı. PSV Eindhoven'a 4 milyon Euro ödenecek. Her alınan oyuncu katkı sağlayamıyor. Samatta'da da benzer bir durum vardı. Zorunlu satın alma opsiyonuyla kiralanmıştı ama tutmadı. Bunları eleştiriyoruz. Bu oyunculara bu paraları veriyorsanız oynatacaksınız. Bruma geldiğinde etrafımda çoğu kişi 'Nasıl aldı Fenerbahçe, Bruma'yı?' demişti. Jesus istemişse bir bildiği vardır deniliyordu. Bruma gibi çizgiye inecek bir oyuncu arıyorsunuz ama o tarz oyuncular en az 10 milyon Euro... Bu yüzden Bruma alındı. Daha uygun geldi Fenerbahçe'ye... Jesus golcü istemiyor denildi ama elindeki parayla ihtiyacı olan bölgelere transfer yapmak istedi. Kalan parayla da golcülere bakıldı. Bu nedenle Fenerbahçe'nin 100 birim yerine 200 birim parası olsaydı Fenerbahçe, Bruma'nın üzerinde bir profile gidebilirdi. İsmail hocanın oyuncu nasıldı? Topun Fenerbahçe'de kaldığı ve pas oyununa odaklı bir oyundu. Jesus'un oyun planı ise daha hızlı. Bruma tipi bir oyuncu isteniyordu ama daha üst seviyedeki oyuncular daha pahalı. Bruma'nın Türkiye'yi tanıması sebebiyle yatırım yapıldı ama tutmadı. Başka isimler de gündeme geldi örneğin Weghorst ve Haris Seferovic ama hoca bu oyuncular istemedi."

Haberin Devamı

 

Canlı yayında Bruma gerçeğini açıkladı Aziz Yıldırım iddiası: Oyuncu çok bozuldu

"JESUS HATA YAPTI AMA HATASINDAN DÖNDÜ"

"Bruma'yı hoca aldı hoca beğenmedi. Sonuç olarak dünyada ilk kez olan bir durum değil. Fenerbahçe'nin parası değerli sonuç itibarıyla oynatılmıyor. Jesus hatasını hata ile telafi etmedi. Bruma transferi o an için bir hata olarak gözükmedi ama Ağustos ayı geldiğinde bir hata olduğu ortaya çıktı. Haziran ayında aldığında bir kararın Ağustos ayında bir yanlış olduğuna kanaat getirdin. Büyük hoca detayı burada ortaya çıkıyor. Futbolun içindeki herkes transferde hata oranı olduğunu bilir. Dünyada da bu tip örnekler var. Bunu doğru bulmuyorum eleştiriyorum ama idareci olarak 'Hata yaptık' dedi ve kesti. Bu nedenle kendi aldığı oyuncusunu bile gönderebilecek bir hoca Jesus... Bu büyük hoca olmanın birinci kuralıdır. İşin doğrusunu biliyor Jesus. Çok büyük hatalar yapmış geçmişinde ve bu hatalardan dersini çıkarmış. 66 yaşında 'Hata yaptım ve sezon içinde bana sıkıntı çıkarabilir' dedi. Keşke bunlara gerek kalmasa."

 

Canlı yayında Bruma gerçeğini açıkladı Aziz Yıldırım iddiası: Oyuncu çok bozuldu

"FERDİ'NİN BU SEZON GİTMESİ ÇOK ZOR"

"Ferdi'yi izlemekte geç kaldılar. Fenerbahçe aldı Ferdi'yi. Bu sezon Fenerbahçe, Ferdi'yi bırakmaz. Takımın en önemli oyuncularından. Ferdi'nin kalması büyük bir yönetim artısıdır. Fenerbahçe biraz pazarlık yaptı daha uygun fiyata anlaşabilmek için. Ferdi'nin kalması Fenerbahçe yönetimi için çok büyük bir başarıdır. Ferdi'nin ücretinde de bir artış oldu. 20 milyon Euro'luk bir serbest kalma bedeli var. Türkiye'den çıkış için üst limit 20 milyon Euro'dur zaten."

 

Canlı yayında Bruma gerçeğini açıkladı Aziz Yıldırım iddiası: Oyuncu çok bozuldu

"ARDA'NIN GEÇEN SEZON SÜREKLİ İLK 11'DE OLMASI GEREKİYORDU"

"Tolunay hocanın bazı kararları eleştirilmişti. Sosyal medyada bazı algılar olduştuğunda bunu silemiyorsun. Emirhan ve Arda, ileride A Milli Takımımıza katkı sağlayacak oyuncular. Jesus, Arda için doğru zamanı bekliyor. Başkan da Arda Güler'in ne zaman oynatılacağını bilmiyordur. Yaptığımız ilk programlarda 'Fiziksel olarak Arda'nın henüz yeterli olmadığınıé ifade etmiştim. Jesus'un oyun planında fiziksel durum çok önemli ama buna rağmen ben daha fazla süre alması gerektiğini düşünüyorum. Hocanın kendi belirlediği bazı kriterler var. Geçen sezon İsmail Kartal'ı Fenerbahçe'nin herhangi bir iddiası olmadığı için eleştirdik Arda Güler konusunda. Burada futbol aklı devreye giriyor. Geçen sezon şampiyonluğun uzak olduğu dönemde "Arda Güler sakatlanmadığı sürece her maç oynayacak" şeklinde bir karar alabilirdi. Sonuç olarak bu bir karardır. Neden ikinci olmak istedi Fenerbahçe? Şampiyonlar Ligi ön elemesi oynayabilmek için. Sen bu hedefine ulaştın. Şampiyonlar Ligi'ne kalabilmek için yapmanız gereken kadronuz erken oluşturmak. Golcüyü erken almak. Bunu yapamadılar. İşte burada her teknik adam kendine göre kararlar verdiği için Jesus'a daha hazır bir Arda gelmedi. İsmail hocanın hedefi ikinci olmaktı. Arda'nın geçen sezonki oyun sistemi Arda'ya uygundur. Bu dönemki gibi fiziksel bir zorlama durumu yoktu. Hata yapılsa bile çok fazla yıpranmayacaktı. 17 yaşındaki bir çocuk doğal olarak kendini göstermek isteyecek. Arda'nın gelişim süreci devam ediyor. Ben şahsen Arda ile ilgili hatanın geçen sezon yapıldığını düşünüyorum. Yaklaşık 6-7 aylık süreçte sürekli 11'de olsaydı yaşının vermiş olduğu dezavantajları oynayarak avantaja dönüştürebilirdi. Kulübün geçen sezon hocaya 'Bizim için ikincilik değil Arda önemli' demesi gerekiyordu."

 

Canlı yayında Bruma gerçeğini açıkladı Aziz Yıldırım iddiası: Oyuncu çok bozuldu

"RENNES'İN KADRO GÜÇLÜ"

"Jesus, Rennes karşısında daha dengeli bir oyunu tercih edecektir. Henüz muhtemel 11 kesinleşmedi. Dinamo Kiev maçındaki kadroya yakın bir 11 bekliyorum. Crespo'nun varlığı orta sahayı toparladı. Orta sahayı biraz daha güçlü tutabilir. Jesus, Rennes'in favori olduğunu açıkladı. Fransız ligi güçlü bir lig. Rennes kadrosunda iyi oyuncula bulunduruyor. Ligin köklü ekiplerinden biri Jesus da bu yüzden Rennes'in favori olduğunu ifade etti."

 

Canlı yayında Bruma gerçeğini açıkladı Aziz Yıldırım iddiası: Oyuncu çok bozuldu

"KIM MIN JAE, TÜRKİYE YERİNE FRANSA'YI TERCİH EDİYORDU"

"Rennes neden favori? Senin oyuncun Türkiye ligi yerine Fransa'yı tercih ediyordu. Rennes, Kim Min Jae için 20 milyon Euro ödeyecekti. Napoli daha büyük bir takım Rennes'e göre bu yüzden Kim Min Jae, Napoli'yi tercih etti. Profesyonelce düşüneceksin bu tür olayları. Futbolun içinde olan şeyler. Birçok eski futbolcu eski takımına karşı oynadı."

 

Canlı yayında Bruma gerçeğini açıkladı Aziz Yıldırım iddiası: Oyuncu çok bozuldu