Basketbol Çekya'da skandal: Türk bayraklı sevince izin vermediler! FIBA'dan açıklama

Çekya'da skandal: Türk bayraklı sevince izin vermediler! FIBA'dan açıklama

15.04.2023 - 09:31 | Son Güncellenme:

EuroLeague Kadınlar'da finale yükselme başarısı gösteren ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi'nin basketbolcuları, karşılaşması sonrası Türk bayrağı açarak sevinmek istedi. Türk bayrağı açan oyunculara, bir yetkili izin vermeyerek bayrak açarak sevinemeyeceklerini dile getirdi. FIBA Avrupa'dan konuyla ilgili açıklama geldi.

ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, Çekya'nın başkenti Prag'da düzenlenen EuroLeague Kadınlar Dörtlü Final'in yarı final maçını ev sahibi USK Praha'ya karşı 78-58 kazanarak, tarihi bir başarıya imza attı. Karşılaşmanın ardından ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi oyuncuları galibiyet sevincini taraftarıyla yaşarken, tribünlerden kendilerine Türk bayrağı uzatıldı. Ay-Yıldızlı bayrağı dalgalandırmak isteyen oyuncular, sahada çirkin bir tavırla karşı karşıya kaldı. Sahadaki güvenlik görevlisinin müdahalesine rağmen Türk bayrağını alan basketbolcular sonrasında ise organizasyondaki bir başka yetkilinin engellemesiyle karşı karşıya kaldı.

Haberin Devamı

ABDULLAH ÖZYİĞİT: SİZLERLE GURUR DUYUYORUM KIZLAR

Takıma destek vermek için Çekya'da bulunan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşarak şu ifadeleri kullandı: "Şanlı Türk bayrağımızı sahaya almadılar ama ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesinin kahraman yıldızları formalarındaki Türk bayrağıyla göğsümüzü kabarttı. Sizlerle gurur duyuyorum kızlar."

Çekyada skandal: Türk bayraklı sevince izin vermediler FIBAdan açıklama

ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi oyuncuları, elinden Türk bayrağının alınmasının üzerine, formalarında yer alan Türk bayrağını göstererek, tepki gösterdi.

FIBA'DAN AÇIKLAMA GELDİ
Yaşanan skandalla ilgili olarak FIBA Avrupa'dan açıklamada: Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) Avrupa, Türk kulübü ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi oyuncuları ile Kadınlar EuroLeague Dörtlü Finali 2023’ün ev sahibi kulübü ZVVZ USK Prag’ın organizasyon komitesi üyesinin karıştığı bir olay olduğunu kabul etmektedir.

Ev sahibi kulüp ile Mersin arasında oynanan maçın sona ermesinin ardından, bahsi geçen kişi, Türk takımının kutlama yapan oyuncularının bir taraftar tarafından verilen Türk bayraklarından birine erişimine izin vermedi.

PRAG KULÜBÜ ÖZÜR DİLEDİ
Prag kulübü olayın ardından olarak Mersin'den özür diledi ve tüm olayın FIBA Arena Kuralları, salonda bayrakların kullanımına ilişkin Madde 3.4'ün yanlış anlaşılması ve yanlış yorumlanması üzerine olduğunu belirtti.

FIBA Avrupa, gelecekte benzer olayların tekrarlanmaması için mümkün olan her türlü önlemin alınmasını sağlamak adına organizasyonu yapan ev sahibi kulüp ve Çek Basketbol Federasyonu ile yakın bir şekilde çalışacaktır." ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

İşte kare kare o anlar...

Çekyada skandal: Türk bayraklı sevince izin vermediler FIBAdan açıklama

Çekyada skandal: Türk bayraklı sevince izin vermediler FIBAdan açıklama

Çekyada skandal: Türk bayraklı sevince izin vermediler FIBAdan açıklama

Çekyada skandal: Türk bayraklı sevince izin vermediler FIBAdan açıklama