Dünyadan Futbol Celtic taraftar grubu Yeşil Tugay'ın kombineleri iptal edildi

Celtic taraftar grubu Yeşil Tugay'ın kombineleri iptal edildi

03.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Celtic yönetiminin uyarılarına rağmen, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi bayrağı da açarak tribünde protestolarını şiddetlendiren Yeşil Tugay taraftar grubunun kombine biletleri iptal edildi.

Celtic taraftar grubu Yeşil Tugayın kombineleri iptal edildi

İskoçya’nın Celtic Kulübü’nde yönetim ile taraftarlar arasındaki ‘Filistin’ gerilimi her geçen gün büyüyor. Kulüp, Atletico Madrid ile Şampiyonlar Ligi’nde oynayacakları karşılaşma öncesinde bir açıklama yayınlayarak taraftarının stada Filistin bayrakları ve pankartları getirmemesini istemiş ancak Green Brigade (Yeşil Tugay) isimli taraftar grubu tersi hareket etmişti.

Haberin Devamı

İskoç basınındaki haberlere göre Atletico karşısında Celtic tribünlerinde ayrıca Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) bayrakları da dalgalandırıldığı belirtildi. Avrupa Birliği, ABD, Kanada, Avustralya ve Japonya’da ‘terörist’ olarak kabul edilen örgütün bayrağının açılmasına bazı antisemitizm derneklerinin tepki gösterdikleri ifade edildi.

Celtic Kulübü, stadyumda kuzey kale arkasındaki koltuksuz bölümde konuşlanan bu taraftar grubuna ait kombineleri iptal etti, deplasman maçına gitmekten de men etti. Yeşil-beyazlılar ligde önceki akşam St. Mirren ile karşı karşıya geldi. Stada alınmayan taraftar grubunun oturduğu koltuklar boş kaldı.

‘Tarihin yanlış tarafındasınız’

Celtic Kulübü’nün Yeşil Tugay isimli taraftar grubu geçmişte de bir çok kez Filistin konusunda tribünde eylem yapmıştı. Kraliçe Elizabeth hayatını kaybettikten sonra monarşi karşıtı pankartı tribüne asan grup, futbol taraftarlarının politik görüşlerini açıklamasının bir hak olduğunu savunuyor.

Haberin Devamı

Yeşil Tugay son olarak kendilerine getirilen bilet yasağı sonrası yaptığı açıklamada şu satırlara yer verdi:

“Celtic taraftarları gururla Filistin halkıyla dayanışma içinde olurken, yönetim Filistin dayanışmasını sansürleme ve yaptırım uygulama girişimleriyle aşırı sağcı İngiliz Hükümetine daha yakın bir tutum benimsemiş, Celtic Futbol Kulübü’nü utandırmıştır. Yönetim tarihin yanlış tarafında duruyor.”

Yazarlar