Bu galibiyet çok önemli idi!

Olaylı Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçında yaşadığı travmayı atlatıp sahalara dönmüştü hakem Halil Umut Meler. Merkez Hakem Kurulu'nun "dijital atama" sistemi nasıl çalışıyorsa, dünkü Pendikspor-Trabzonspor müsabakasına kadar FIFA kokartlı hakemi 6 kez VAR ve AVAR görevleriyle idare etmeye çalıştı. Sanırım yapay zekanın kafasını karıştıranlar var!

Meler'in ilk bölümde Meunier'in rakibi ile arasında sıkışan topa ilk anda penaltı vermesi ve Riva'dan gelen uyarı sonrası kararını iptal etmesi, saha pratiklerinden uzak kalmasına bağlıyorum.

Haberin Devamı

Trabzonspor ligde uzun süren suskunluğunu Hatayspor galibiyetiyle bozmuştu. Karadeniz ekibi açısından uzun süre sıkıntılı geçen bir doksan dakika izledik. Son 15 dakikaya kadar rahat değildi. Trezeguet'in golü bile "acaba" sorusunu silememişti zihinlerden.

Son maçlarda hep adından ve kalitesinden söz ediyorum. Devre arasının tek ve en isabetli transferi Menuier bir savunmacı ve kanat oyuncusunun neler yapabileceğinin en güzel örneği. Üç maç üç asist. Gözümüzün pasını siliyor adrese teslim ortaları. Ve yine onlardan birinde Enis Destan'ı golle buluşturması, kalite tescili idi adeta.

Gelelim gerçeklere. İlk yarısında rakibini rahatsız edecek tek pozisyonu yoktu bordo-mavili ekibin. Enerjisinin bu kadar düşük olması, takımın birbirinden kopuk görüntü vermesi, beni haftalar öncesine götürdü. Doğru dürüst hücum organizasyonunu becerememesi Pendikspor'u cesur ve hamleci taraf yaptı. Ev sahibi golü istedi, pozisyon aradı, ancak son vuruşlarde beceriksiz kaldı.

Bakın; ligin sonu yaklaşıyor. Süper Lig'de üçüncülüğünü ve Avrupa'yı hedefleyen takımda haftalar geçtikçe oyunun gelişmesi ve kalitenin yükselmesi beklenir. Trabzonspor mehter marşıyla ilerlemeyle çalışıyor. Taraftar daha fazlasını bekliyor. Skoru kesinlikle küçümsemiyorum ama, saha performansının gelişmesini bekliyorum.

Afrika kupasından dönen Onuachu ve Pepe gibi etkili isimlerin katılımının Trabzonspor'u adım adım ileriye taşıması beklenir. Bu arada Avcı'nın genç oyuncuları son dakikalarda bile olsa sahaya sürüp onları iyi hissetirmesini teknik direktörün artı hanesine yazılacak hamleler olarak görüyorum.

Haberin Devamı

Skoru oyundan ayrı tutarak diyorum ki; Trabzonspor için tünelin ucundaki ışık göründü.