Şampiyonlar Ligi Chelsea - Real Madrid: 1-3

Chelsea - Real Madrid: 1-3

06.04.2022 - 14:00 | Son Güncellenme:

Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında Chelsea, tarihte 13 kez ile bu kupayı en çok kazanan takım olan Real Madrid'i konuk etti. Benzema'nın yıldızlaştığı maçı Real Madrid 3-1 kazandı.

Chelsea - Real Madrid: 1-3

Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk randevusunda son şampiyon Chelsea, bu kupayı tarihte en çok kazanan takım olan Real Madrid'i konuk etti. Real Madrid, müsabakayı 3-1 kazandı.

Haberin Devamı

Real Madrid'in gollerini  21', 24' ve 46. dakikalarda Benzema kaydetti. Chelsea'nin tek golünü 40. dakikada Havertz attı.

Real Madrid bu sonuçla rövanş öncesi avantajlı bir skor elde etti.

 FİNALİN ADRESİ DEĞİŞTİ
Çeyrek finalde rövanş mücadeleleri ise 12-13 Nisan tarihlerinde yapılacak. Organizasyonda yarı final maçları, 26-27 Nisan ile 3-4 Mayıs tarihlerinde oynanacak. Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesinin ardından St. Petersburg kentinden alınan 2022 Şampiyonlar Ligi finaline Fransa'nın başkenti Paris'teki Stade de France ev sahipliği yapacak.

 

CHELSEA - REAL MADRİD 1-3 (İKİNCİ YARI OYNANIYOR)

GOL:
21', 24' ve 46' Benzema (Real Madrid) 40' Havertz (Chelsea)

İLK 11'LER

Chelsea: Mendy, Christensen, Silva, Rüdiger, James, Kanté, Jorginho, Mount, Azpilicueta, Havertz, Pulisic.

Haberin Devamı

Real Madrid: Courtois, Carvajal, Militao, Alaba, Mendy, Valverde, Casemiro, Kroos, Modric, Benzema, Vinicius Junior

GEÇEN SEZON EŞLEŞMİŞLERDİ
2020-2021 sezonunda Şampiyonlar Ligi yarı finalinde karşı karşıya gelen iki güçlü takımın mücadelesinde Real Madrid ile oynanan ilk mücadele 1-1'lik skorla tamamlanırken Chelsea ikinci maçta Timo Werner ve Mason Mount'un ayağından bulduğu gollerle adını finale yazdırmıştı. ve finalde City'i mağlup eden Chelsea kupayı ikinci kez müzesine götürmüştü.