Dünyadan Futbol Christoph Daum kanser olduğunu açıkladı

Christoph Daum kanser olduğunu açıkladı

21.10.2022 - 13:42 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de bir dönem Fenerbahçe, Beşiktaş ve Bursaspor'da görev yapan Christoph Daum kanser tedavisi gördüğünü duyurdu. 69 yaşındaki Alman teknik adamdan duygusal açıklama geldi.

Christoph Daum kanser olduğunu açıkladı

Türkiye'de Fenerbahçe, Beşiktaş ve Bursaspor'da teknik direktörlğk yapan Christoph Daum, kanser tedavisi gördüğünü açıkladı. Tecrübeli teknik adam sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Merhaba sevgili futbolseverler, bugün size çok kişisel bir mesajla hitap etmek istiyorum: Ne yazık ki, rutin muayenenin bir parçası olarak kanser teşhisi aldığım için son birkaç ay içinde halktan ayrılmak zorunda kaldım. O zamandan beri Prof. Dr. Jürgen Wolf ve CIO Köln'deki ekip emin ellerde ve tedavinin benim için çok iyi sonuç vermesine sevindim!" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Daum paylaşımın devamında şu ifadeleri kullandı;

"Beni tanırsınız: Ben bir dövüşçüyüm ve bu zorluğun üstesinden iyimser bir şekilde ve tüm gücümle geleceğim. Bu nedenle, mümkün olan en kısa sürede iyileşmek için mahremiyete ihtiyacım olduğuna saygı duymak istiyorum. Desteğiniz için teşekkür ederim. Size sadece tavsiyede bulunabilirim: Zamanında kanser taramasına gidin! Saygılarımla, Christoph Daum."

KARİYERİNDE 5 ŞAMPİYONLUĞU VAR

69 yaşındaki teknik adam, 3 takımın zirve için çekiştiği 1991-92 sezonunda Stuttgart'ı şampiyon yaptı ve kariyerinin ilk Bundesliga zaferini yaşadı. Süper Lig'de 1994-95 sezonunda Beşiktaş'ta mutlu sona ulaştı. 2002-03 sezonunda Avusturya'da Austria Wien'i zafere taşıdı. Daha sonra yeni Türkiye macerasında 2003'te Fenerbahçe'nin başına geçti. 2003-04 ve 2004-05 sezonlarında sarı-lacivertli takıma duble şampiyonluk kazandırdı. Alman teknik adam 2005-06 ve 2009-10 sezonlarında ise dramatik bir biçimde son hafta şampiyonluğu rakiplerine kaptırdı.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ VE F.BAHÇE'DEN 'GEÇMİŞ OLSUN' MESAJI

Beşiktaş ve Fenerbahçe Kulübü, kanser teşhisi konulan Daum için 'geçmiş olsun' mesajı yayımladı. Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, "Kanser teşhisi konulan eski teknik direktörümüz Christoph Daum’a geçmiş olsun dileklerimizi iletir, bir an önce sağlığına kavuşmasını dileriz" ifadeleri kullanıldı.

Sarı-lacivertli kulüp ise şu açıklamayı yaptı: "Eski teknik direktörümüz Christoph Daum’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, sağlığına bir an önce kavuşmasını temenni ediyoruz."