Galatasaray Çifte rapor kavgası

Çifte rapor kavgası

15.03.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray Divan Kurulu'na, eski-yeni denetçilerin raporları damgasını vurdu, bunların arasındaki fark konuşuldu.

Çifte rapor kavgası

Nevzat Dindar

Haberin Devamı

Eski başkan Dursun Özbek, yeni yönetim tarafından seçilen denetçilerin raporuna itiraz edip, kendini karalamak istediklerini belirtti. Bakan Mustafa Cengiz ise rapordan çok, Özbek’in alacağı olan paraya dem vurup, “Temlik yerine senet alabilirdiniz” dedi.

Galatasaray’da, Mustafa Cengiz-Dursun Özbek cepheleşmesi Divan Kurulu’nda bir kez daha ortaya çıktı, iki tarafın hazırladığı denetleme raporları ortalığı karıştırdı.

İstanbul Gayrettepe’deki Dedeman Oteli’nde yapılan toplantıda, kulübün internet sitesinden yayınlanan ve 9 Mart’ta üyelere gönderilen denetleme raporu konuşuldu. Dursun Özbek döneminde görev yapan denetçiler de, o dönemin kendileri tarafından raporlanması gerektiğini, bunu da hazırladıklarını söyleyerek, hukuksal yükümlülük altında kalmamak için bunu Divan Kurulu’na teslim etti.

Haberin Devamı

Kürsüye çıkan Özbek, kendisiyle ilgili olumsuz algı oluşturulmaya çalışıldığını dile getirerek, “Raporun tarih aralığı 31 Ocak-31 Aralık olarak açıklandı. Raporun içerisinde taraflar karıştırılmış. Dursun Özbek, Özbek Turizm gibi... Dursun Özbek’i karalayalım, itibarsızlaştıralım deniyor. Rakamlar doğru. Fakat satır aralarına girdiğinde maksat başka oluyor. Rapor bildiğiniz gibi internette yayınlandı. Ertesi gün telefonlarım susmadı. Rapor bir hedefe odaklanmış; Dursun Özbek’i karalamak” dedi.

Özbek hiçbir zaman kasa kolaylıkları ve hizmetten dolayı bir kuruş tahsil etmediğini ve etmeyeceğini dile getirerek, “Bunlar kardeşime, çocuklarıma ve aileme vasiyettir. Benden sonra bunlar devam edecektir. Galatasaray’a her şekilde hizmet ettim. Bundan sonra da devam edeceğim” diye sözlerini tamamladı.

Konuyla ilgili tekrar kürsüye çıkan Mustafa Cengiz de şunları söyledi:

“Sanırım yanlış anlaşılmalar var. Gelsin, hatta ‘kendisinin gelmesine gerek yok, muhasebesi de gelebilir’ dedim. Divan başkanı araya girdi. 91 milyon TL’nin 7 milyon TL’si bağışladığım dediği bölümünü burada bağışladı. Siz Galatasaray’ın B grubu hisse senetlerini temlik edemezsiniz, senet alabilirdiniz. Çocuğunun rızkını vermiştir. Finansal kolaylık sağlamıştır. Ne alacağın varsa al dedik. Biz bu haksızlığı yapmayız. Başkanlar toplantısında da rehini kaldırın dedim. ‘Hayır, kaldırıp da ne yapacaksın’ dedi. Sayın başkanım siz 86 milyon TL alacaklı gözüküyorsunuz. Fakat sizin 28 milyon TL Sportif A. Ş. teminatınız da gözüküyor. Ben bunu bağışlayamam..”

Haberin Devamı

Prof. Dr. Mehmet Helvacı da raporu eski yönetim dönemindeki denetçilerin hazırlaması gerektiği yönünde görüş belirtti.

Borç-alacak farkı, 1 milyar 61 milyon TL
Galatasaray’ın 31 Aralık 2017 itibarıyla borç-alacak farkının 1 milyar 61 milyon lira olduğu açıklandı.
Yönetim adına açıklama yapan Okan Böke, kendi dönemleriyle alakalı olmayan ancak tüm Galatasaraylıları yakından ilgilendiren bir dönemin raporunu sunmak için burada bulunduğunu belirterek, “Kulüp ve bağlı ortaklıklarının 31 Aralık 2017 itibarıyla net borç alacak farkı 1 milyar 61 milyon lira gerçekleşti. Dolar bazında bu rakam 302 milyon dolardır. Bankalara olan borçlar da 254 milyon dolara gerilemiştir” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Cengiz: En değerli biziz
Türkiye’deki en değerli kulübün kendileri olduğunu söyleyen ve bunu UEFA’ya anlattıklarını ifade eden Galatasaray Başkanı Cengiz, “Umarım UEFA bize üç yıl daha fırsat tanıyacaktır” yorumunu yaptı

Divan Kurulu’nun başlangıcında UEFA ile ilgili görüşmeleri aktaran Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, “Galatasaray’ın UEFA’dan ceza alacağına ihtimal vermiyorum” dedi.
Türkiye’deki rakiplerinin kendileri için değerli olduğunu ancak kendilerinin en değerli olduğunu ifade eden Başkan Cengiz, “Biz, bu bütünün en değerli parçasıyız. UEFA yetkililerine, Türk futbolunu göz ardı etmemelerini söyledik. Ülkemizde 33 yeni stat, 405 yeni salon inşa edildi. Önümüzdeki yıllarda ülke olarak sporda Avrupa’nın zirvesine çıkacağız. Galatasaray da hepsinin tepesinde olsun istiyoruz. Umarım UEFA bize 3 yıl daha fırsat tanıyacaktır” diye konuştu.
Görevi 24 Ocak’ta devraldıklarını kaydeden Mustafa Cengiz, “Bugüne kadar biz yaklaşık 170 milyon lira ödeme yaptık. Bu ödemenin önemli bir bölümü, 23 milyon lirası faktoring firmalarına oldu. Yolda gelirken ilgili arkadaşa sordum, 11 faktoring firmasına borçlu olduğumuz söylendi. Ödenmesi gereken toplam tutar 76 milyon liraydı. 23 milyon ödedik, 53 milyon lira da ödeyeceğiz” dedi. Dursun Özbek yönetimi tarafından başlatılan ikinci sermaye artışını da sonlandırdıklarına vurgu yapan Galatasaray Başkanı, “Biz bu konuda kilitlenen konuları çözdük, 250 sayfa üzeri izahname verdik, imzalar verdik, sunumlar yaptık, neredeyse zamanımızın 3’te birini SPK için harcadık. Kulübümüzün 145 milyon lira karşılama riski sıfırlandı. Borsada 50 milyon liralık hisse alımı yapıldı yatırımcılarca. Müthiş bir şey. Bu, Galatasaray’a olan güveni gösterir” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

İstifasını ilk gün vermiş!
Galatasaray’da Sportif AŞ üyesi Burak Elmas’la yeni bir bilgi ortaya çıktı. Elmas’ın göreve gelirken Başkan Mustafa Cengiz’e istifa mektubunu da verdiği bildirildi. Başkan Mustafa Cengiz’in seçilmesinde önemli bir rolü olan Elmas UEFA’ya yapılan sunumda yer almamış ve durum şaşkınlık yaratmıştı. Elmas’ın bu istifayı devreye sokabilece ği öğrenildi.