İtalya Serie A İtalya'da stat mutluluğu! EURO 2032 hazırlığı

İtalya'da stat mutluluğu! EURO 2032 hazırlığı

12.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

EURO 2032 ev sahipliği İtalyanları en çok statların yenilenecek olması sevindiriyor. Torino hariç hemen her şehirdeki eskimiş tesisler, yeni inşaatları zorunlu kılıyor .

İtalyada stat mutluluğu EURO 2032 hazırlığı

2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’nı Türkiye ile ortak olarak düzenleyecek olan İtalya’da, elde edilen ev sahipliği en çok, ülkedeki stadyumların yenileneceği için sevinç yarattı. Dünyanın en önemli futbol ülkeleri arasında yer alan, kulüpleri gibi milli takımı da bir çok uluslararası başarıya imza atan İtalya, buna karşın eskimiş statlarıyla dikkat çekiyordu.

Haberin Devamı

EURO 2032’nin ev sahipliği, bir çok futbol mabedinin modernize edilmesi zorunluluğunu getireceği için, bu turnuva aynı zamanda ülkenin köhnemiş statlarından kurtulması açısından da büyük bir fırsat olarak değerlendiriliyor. Üç yıl içinde sayısı 10’dan 5’e indirilecek İtalya’nın dosyasındaki en modern stat olan Torino’daki Allianz dışında San Siro (Milano), Olimpiyat (Roma), şu an için en güçlü adaylar. 

Geriye kalan iki şehir için aday olan ve tamamı ya elden geceçecek ya da yeniden yapılacak statlar şöyle:

San Nicola (Bari), Maradona (Napoli), Franchi (Fiorentina), Ferraris (Genova), Bentegodi (Verona), Dall’Ara (Bologna), Sant’Elia (Cagliari). Ev sahipliği kazanmış olsun olmasın, stadyumların dev turnuva nedeniyle yenilenecek olması, tesis modernizasyonu açısından önemli hamle olacak.

Haberin Devamı

Ada’nın futbol mabedi 

Cagliari’de yapılacak yeni stadın projesi çoktan teslim edilmiş durumda. Sardunya Adası’nda Cagliari takımının maçlarına ev sahipliği yapan Unipol Domus Stadı’nın yanına yapılacak olan 30 bin kişilik yeni stadın inşaatının 25 ayda bitirileceği öngörülüyor. Floransa’da yapılacak 40 bin kişi kapasiteli yeni stat için projeler değerlendirilme aşamasında. Milano’da ise mevcut stadın yıkımına izin verilmemesi nedeniyle, yeni stat için yer tahsisine çalışılıyor.

Yazarlar