Süper Lig Collina'dan Halil Umut Meler patlaması! 'Dehşet verici'

Collina'dan Halil Umut Meler patlaması! 'Dehşet verici'

13.12.2023 - 12:19 | Son Güncellenme:

Dünya futbolunun unutulmaz hakemleri arasında yer alan Pierluigi Collina, Halil Umut Meler'ie yönelik saldırı hakkında sert açıklamalarda bulundu.

Collinadan Halil Umut Meler patlaması Dehşet verici

FIFA Hakem Komitesi Başkanlığı görevini yöneten efsane hakem Pierluigi Collina, Halil Umut Meler'e yönelik saldırı hakkında konuştu. Olaylar hakkında sert ifadeler kullanan Collina dünya futbolundaki hakemlere yönelik saldırılara da ışık tuttu. 

Haberin Devamı

COLLINA: "DEHŞET VERİCİ"

FIFA Hakem Komitesi Başkanı Pierluigi Collina, Halil Umut Meler'in uğradığı saldırı hakkında açıklamalarda bulundu ve 'korkunç' olarak niteledi. Collina'nın açıklamaları şu şekilde:

"Halil Umut Meler'in elleriyle başını koruyarak yerde yatışı ve göz altındaki morluk görüntüsü dehşet verici.

Collinadan Halil Umut Meler patlaması Dehşet verici

'ÇOK İYİ BİR İNSAN'

"Halil Umut Meler çok iyi bir hakem ve çok iyi bir insan. Onu sahada çok fazla izledim ve U-20 Dünya Kupası'nda Arjantin'de onunla vakit geçirdim. Ne bir hakem ne de bir insan, yaşanan olayı tecrübe etmemeli. Halil sadece işini yapıyordu ve bir anda saldırıya uğradı.

Haberin Devamı

 'DAHA KORKUNÇ OLANI...'

"Daha da korkunç olanı, dünya genelinde daha alt seviyelerde sözlü ve fiziksel tacize uğrayan binlerce hakem olduğunu bilmek. Bunlar bilinmiyor. Ve bunların büyük çoğunluğu kariyerlerinin başındaki genç hakemler."

Haberin Devamı

Collinadan Halil Umut Meler patlaması Dehşet verici

 'BİR HAKEM KARARI YANLIŞ OLSA BİLE DÖVÜLMEZ'

"Bir hakem, yanlış olsa bile verdiği bir karar yüzünden dövülemez. Bir penaltı atışı yüzünden arabası bombalanamaz ya da ateşe verilemez. Ne yazık ki bu bir abartı değil, çünkü bombalı araç ve arabaların ateşe verilmesi bazı ülkelerde nadiren de olsa yaşanmış bir olay."

'BU KANSER FUTBOLU ÖLDÜRMEDEN BİR ŞEYLER YAPILMALI'

"Bu güzel oyunu seven çok geç olmadan ve bu kanser futbolu öldürmeden, herkesin harekete geçmesi ve bir şeyler yapması bir gerekiyor."

Yazarlar