Futbol Cristiano Ronaldo listede yer almadı! 2022'nin en iyi futbolcusu belli oldu

Cristiano Ronaldo listede yer almadı! 2022'nin en iyi futbolcusu belli oldu

07.01.2023 - 18:19 | Son Güncellenme:

Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu (IFFHS), 2022 yılının en iyi futbolcusunu belirtledi. IFFHS tarafından yapılan araştırmada Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo'nun yer almaması dikkat çekti.

Cristiano Ronaldo listede yer almadı 2022nin en iyi futbolcusu belli oldu

Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu (IFFHS), 2022 takvim yılının geride kalmasının ardından en iyi 5 oyuncuyu belirledi. IFFHS'nin raporunda; Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo yer almadı.

Haberin Devamı

İşte IFFHS'nin araştırmasına göre; 2022'nin en iyi 5 futbolcusu...

ERLING HAALAND

Manchester City'nin Norveçli yıldızı Erling Haaland, 2022'nin en iyi performans gösteren 5'inci oyuncusu olarak belirlendi. Norveçki santrfor, 2022'de hem Borussia Dortmund hem de Manchester City formalarını terletti.

LUKA MODRIC

Real Madrid'in Hırvat orta sahası Luka Modric, IFFHS'nin derlediği listede en iyi 4'üncü futbolcu oldu. Tecrübeli futbolcu, 2022 takvim yılında büyük başarılara imza attı.

KARIM BENZEMA

Ballon d'Or ödülünü kazanan Karim Benzema, 2022 yılının en iyi 3'üncü futbolcusu olarak gösterildi. Fransız santrfor, Real Madrid formasıyla UEFA Şampiyonlar Ligi'nde zafere ulaşma başarısı gösterdi.

KYLIAN MBAPPE

Haberin Devamı

IFFHS'in hazırladığı listede Kylian Mbappe de yer aldı. Fransız santrfor, 2022 takvim yılının en iyi performans gösteren 2'nci futbolcusu olan oyuncu unvanını kazandı. Kylian Mbappe, 2022 Dünya Kupası'nı şampiyon olarak tamamladı.

LIONEL MESSI

Paris Saint Germain'in yıldızı ve Arjantin Milli Takımı'nın kaptanı Lionel Messi, IFFHS'in raporunda 2022 yılının en iyi performans gösteren oyuncusu seçildi. Tecrübeli futbolcu, Dünya Kupası'nda zafere ulaşarak büyük bir başarıya imza attı.