Yaz Olimpiyatları Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkiye sizinle gurur duyuyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkiye sizinle gurur duyuyor"

10.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’na katılan tüm milli sporcuları kutladı, “Madalya kazansın kazanmasın, her bir evladımız Türkiye’yi hakkıyla temsil etmiş, bizlere büyük gurur yaşatmıştır” ifadelerini kullandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye sizinle gurur duyuyor

‘Rekor sayıda madalya’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’na katılan milli sporcuları tebrik etti. Sosyal medya hesabından özel bir paylaşımda bulunan Erdoğan, “Tokyo 2020’den rekor sayıda madalyayla dönen Olimpiyat Milli Takımımızı canı gönülden tebrik ediyorum. Madalya kazansın kazanmasın, her bir evladımız Türkiye’yi hakkıyla temsil etmiş, bizlere büyük gurur yaşatmıştır” ifadelerini kullandı.

Özel grafikli paylaşım
Team Türkiye ekibine teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın paylaşımındaki grafikte Mete Gazoz (altın), Busenaz Sürmeneli (altın), Buse Naz Çakıroğlu (gümüş) ve Eray Şamdan’ın (gümüş) fotoğrafları gösterildi. Bronz madalyayla Tokyo’dan dönen Ferhat Arıcan, Hakan Reçber, Hatice Kübra İlgün, Rıza Kayaalp, Yasemin Adar, Taha Akgül, Ali Sofuoğlu, Merve Çoban ve Uğur Aktaş’ın isimleri de grafikte paylaşıldı.

Haberin Devamı

Duygu dolu karşılama
Türkiye’yi 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda temsil eden sporculardan bir bölümü dün yurda döndü. Tokyo’dan kalkan özel uçakla İstanbul Havalimanı’na gelen kafile için coşkulu karşılama töreni düzenlendi. Kafile çiçeklerle, davul ve zurna eşliğinde karşılandı. Çok sayıda federasyon yetkilisi, genç sporcular ile ailelerin katıldığı karşılamada duygu dolu anlar yaşandı.

‘Vize alamıyorduk gümüşe üzülüyoruz’

Buse Naz’dan tespit
Kadınlar boks 51 kiloda gümüş madalya kazanan Buse Naz Çakıroğlu çok güzel bir olimpiyat süreci geçirdiklerini söyledi. Milli sporcu, “Takım olarak çok büyük bir başarı elde ettik, kazanılmamış madalya sayısına ulaştık. Bu, 2024 Paris için de çok büyük bir umut ışığı oldu. Kadın boksunda, vize alamayan bir takımdan, gümüş madalyaya üzülen bir takım haline geldik. Bu çok büyük bir başarıdır” dedi.

Haberin Devamı

Akgül: Şükrediyorum
Serbest stil güreş 125 kiloda bronz madalya alan Taha Akgül, genel anlamda başarılı olduklarını aktardı. Güreşte 3 bronz aldıklarını kaydeden Akgül, “Çeyrek finalde normalde yenebileceğim bir rakibe yenildim. O da olimpiyat şampiyonu oldu, fark yarattı, sürpriz oldu. Ama şükrediyorum, 2. olimpiyat madalyam oldu. Yine de verdiğimiz emeklerin karşılığını bir nebze de olsun aldık” dedi.

Millilerden özel mesajlar

ERAY ŞAMDAN: Kariyerimizin en önemli maçıydı. Elimizden geleni göstererek madalyaya uzanabildik. Hedefimiz altın madalyaydı ama buna da şükür. Çok güzel bir sonuçla döndüğümüzü düşünüyorum. Çok mutluyum. Tüm Türk halkına, destekleyen herkese teşekkür ederim.
ALİ SOFUOĞLU: İlk defa yarışılan karate branşında 4 madalya aldık. Ben de madalya alanlardan birisi oldum. Çok mutluyum, takım olarak da çok mutluyuz. 4 madalya, iyi bir sayı. İnşallah bundan sonra ülkemizi daha iyi yerlerde temsil edebiliriz.
UĞUR AKTAŞ: Karate branşı olarak ilk kez olimpiyatlarda yer aldık ve takım olarak en iyisini yapmaya çalıştık. Çok şükür ülkemize madalyalar kazandırdık. Bir nebze olsun halkımızı, insanlarımızı gururlandırabildiysek ne mutlu bize.
MERVE ÇOBAN: Karate ailesi en başarılı branşlardan bir tanesi. Biz bunu tekrardan gösterdik. Bu yüzden çok mutlu ve gururluyum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Hepsinden Allah razı olsun. Hepsinin dualarını yanımızda hissettik.
YASEMİN ADAR: Türk kadın güreşi tarihinde ilk madalyayı kazandım, çok mutlu ve çok gururluyum. Bu olimpiyat benim için çok başkaydı. Eminim arkadan gelecek arkadaşlarımız başarımızın üzerine başarı katacak. 3 madalya kazandık ve bu olimpiyatlar tarihe geçecek.

Haberin Devamı

‘Babama sözüm vardı’

Kadınlar tekvandoda bronz madalya kazanan Hatice Kübra İlgün, merhum babasına verdiği sözü tuttuğunu söyledi. Milli sporcu, “Gönül isterdi ki altın madalya kazanayım çünkü buna çok yakındım. Hep rüyalarıma giriyordu ve hayallerimde Türk bayrağıyla ringde tur atmak vardı. Maçı aldıktan sonra Türk bayrağıyla tur atarken ben ağladım, tüm Türkiye ağlamış. Bunu çok kişiden duydum. Rahmetli babama verdiğim bir söz vardı, olimpiyat madalyası sözü. Bunu da gerçekleştirdiğim için ayrıca mutluyum” dedi.

Haberin Devamı

Tokyo’da tarihi tablo
Türkiye, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda 2’si altın, 2’si gümüş ve 9’u bronz olmak üzere toplam 13 madalya alırken birçok ilki de  yaşadı. Ay-yıldızlılar, 18 branşta 50’si kadın, 58’i erkek toplam 108 sporcuyla ülkemizi temsil etti. Oyunlara Türkiye’den atletizmde 25, yüzmede 11, güreşte 9, yelkende 8, karatede 7, boks ve judoda 6’şar, tekvando ile artistik cimnastikte 5’er, atıcılıkta 4, bisiklet, halter ve okçulukta 2’şer, badminton, eskrim, kürek ve modern pentatlonda ise 1’er sporcu katıldı. Takım sporlarında Türkiye adına sadece A Milli Voleybol Takımı (12) yer aldı .Ay-yıldızlı sporcular boksta 1’er altın ve gümüş, okçulukta 1 altın, karatede 1 gümüş, 3 bronz, güreşte 3 bronz, tekvandoda 2 bronz ve artistik cimnastikte 1 bronz kazandı. Milli sporcular, Tokyo 2020’de aldığı madalya sayısı bakımında Türkiye’nin 1948 Londra Olimpiyat Oyunları’ndaki 12 madalyalık rekorunu kırdı.

Balıkesir’de bayram
Tokyo’dan bronz madalyayla dönen Yasemin Adar, memleketi Balıkesir’de coşkuyla karşılandı. Kadın güreşinde tarih yazan Adar için kentin girişindeki Değirmenboğazı Mesire Alanı’nda davul ve zurna eşliğinde tören yapıldı. Konvoyla Valilik bahçesine gelen Yasemin, Balıkesir  Valisi Hasan Şıldak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz tarafından tebrik edildi.

Yazarlar