Futbol Cüneyt Çakır, Türkiye-Çekya maçıyla jübile yaptı! Veda sözleri: Bir ilk gerçekleşti

Cüneyt Çakır, Türkiye-Çekya maçıyla jübile yaptı! Veda sözleri: Bir ilk gerçekleşti

19.11.2022 - 22:45 | Son Güncellenme:

Cüneyt Çakır, Türkiye ile Çekya arasındaki maçın ilk 5 dakikasını yönetti ve alkışlar içerisinde kariyerini noktaladı. Cüneyt Çakır, Türkiye-Çekya karşılaşmasının ardından açıklamalarda bulundu.

Cüneyt Çakır, Türkiye-Çekya maçıyla jübile yaptı Veda sözleri: Bir ilk gerçekleşti

Türkiye Futbol Federasyonu, hakem Cüneyt Çakır için jübile organizasyonu düzenledi.

Haberin Devamı

Hakem Cüneyt Çakır da Türkiye ile Çekya arasında oynanan maçta jübilesini yaptı. 28 yıllık hakemlik kariyerinde 385 Süper Lig, 204 Uluslararası maç, 29 derbi, 54 Şampiyonlar Ligi maçına çıkan Cüneyt Çakır, karşılaşmanın ilk 5 dakikasını yönettikten sonrü düdüğünü İskoç hakem William Sean Collum'a devretti. Öte yandan karşılaşmanın dördüncü hakemliğini ise Halil Umut Meler yaptı.

Bu mücadele Cüneyt Çakır'ın kariyerindeki 1679. maç oldu.

Hakemlik kariyerini Türkiye-Çekya maçıyla noktalayan Cüneyt Çakır karşılaşmanın ardından TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile birlikte TRT Spor'a açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Cüneyt Çakır, Türkiye-Çekya maçıyla jübile yaptı Veda sözleri: Bir ilk gerçekleşti

TFF'DEN AÇIKLAMA

28 yıl hakemlik yapan ve uzun yıllar ülkemizi uluslararası alanda başarıyla temsil eden FIFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır, A Milli Takımımızın Çekya ile oynadığı maçta jübile yaptı. Aktif hakemliği bırakıp TFF'de eğitimci olan Cüneyt Çakır, Çekya maçının ilk 5 dakikasında görev yaptıktan sonra düdüğünü William Collum'a bıraktı. Çakır'ın jübile programı TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi tarafından verilen teşekkür plaketi ile tamamlandı.

Haberin Devamı

Cüneyt Çakır, Türkiye-Çekya maçıyla jübile yaptı Veda sözleri: Bir ilk gerçekleşti

EN BAŞARILI TÜRK HAKEMLER ARASINDA YER ALIYOR

Kariyerinde UEFA 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası, FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası, UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Şampiyonası'nın yer aldığı 5 yarı final hakemliği bulunan Cüneyt Çakır, FIFA'nın atamasıyla Bahattin Duran ve Tarık Ongun ile birlikte hem UEFA Avrupa Şampiyonası ilk FIFA Dünya Kupası'nda görev alan Doğan Babacan'dan sonra ikinci Türk hakemidir. Duran ve Ongun, FIFA Dünya Kupası'nda görev alan ilk yardımcı hakemler olarak kayıtlara geçti. Cüneyt Çakır, ekibiyle birlikte 6 Haziran 2015'te Şampiyonlar Ligi Finalinde Barcelona-Juventus maçını yöneterek Şampiyonlar liginde final yöneten ilk Türk hakem olmuştur.

2021'de Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu (IFFHS) tarafından 21. yüzyıl'ın en iyi ikinci hakemi seçildi. 2001-2020 arasını kapsayan ve jüri oylarıyla belirlenen en iyiler sıralamasında, Alman Felix Brych 141 puanla ilk sırada yer alırken, 140 puanla Cüneyt Çakır ikinci ve İngiliz hakem Howard Webb 137 puanla üçüncü sırada yer aldı.

Haberin Devamı

4 Ağustos 2022 tarihinde, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır'ın kariyerini noktaladığını duyurdu.

Cüneyt Çakır, Türkiye-Çekya maçıyla jübile yaptı Veda sözleri: Bir ilk gerçekleşti

CÜNEYT ÇAKIR: BİR İLK GERÇEKLEŞTİ

28 yıllık hakemlik kariyerine geçtiğimiz Ağustos ayında nokta koyan Cüneyt Çakır, Gaziantep'te oynanan Türkiye-Çekya özel maçı ile jübile yaptı. Çakır millilerin 2-1 kazandığı maçın ardından açıklamalarda bulundu.

Çakır yaptığı açıklamada, "Milli Takımımızı tebrik ediyorum. Bugün de bir galibiyet alarak EURO 2024 elemeleri öncesi bizleri morallendirdiler. Umuyorum ki onlar bizleri önce EURO 2024'te, sonra Dünya Kupası'nda temsil edecekler. Onlarla gurur duyacağız." dedi.

Cüneyt Çakır, Türkiye-Çekya maçıyla jübile yaptı Veda sözleri: Bir ilk gerçekleşti

Kendisi için çok önemli bir gün olduğunu söyleyen Çakır, "Bugün benim için çok önemli bir gündü. Sadece benim için değil, Türk hakemliği adına onur duyulacak bir gündü. Bunun için başkanımız Mehmet Büyükekşi'ye teşekkür ediyorum." açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Cüneyt Çakır ayrıca, "Belki de bugün dünyada bir ilk gerçekleşti. O yüzden duygularım çok karışık, çok heyecanlıyım. Bu sevgiye layık olabildiysem ne mutlu bana. Bugün Türkiye'nin dört bir tarafından gelen 500'e yakın hakem ve gözlemcilerimiz de vardı. Başkanımızın her zaman üzerinde durduğu konu birlik ve beraberlik. Bugün birlik ve beraberliği tüm Türkiye'ye gösterdik. Türk hakem camiası, birlik ve beraberlik ile çalışarak çok iyi performanslar sergileyecektir. Yeter ki bize güvenin." şeklinde konuştu.

Cüneyt Çakır, Türkiye-Çekya maçıyla jübile yaptı Veda sözleri: Bir ilk gerçekleşti

TFF BAŞKANI BÜYÜKEKŞİ: DÜNYADA İLK KEZ BİR HAKEME JÜBİLE YAPILDI

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye'nin Çekya'yı 2-1 mağlup ettiği maçın ardından konuştu.

Büyükekşi yaptığı açıklamada, "Türkiye'de ilk defa; belki dünyada da ilk defa bir hakeme jübile yapıldı. Kolay değil. 2014 ve 2018 Düjnya Kupalarında yarı final yönetti. Hakemlik tarihinde iki yarı final yöneten iki hakemden biri. Avrupa Şampiyonası'nda 2016 ve 2020'de yarı final yönetti. 2015 Şampiyonlar Ligi finalini yönetti. Bunun gibi kıtalararası yönettiği maçlar var. 204 tane uluslararası maç yönetti. Toplam 387 Türkiye Ligi maçı. Toplamda 1678 maç tane yönetmesi dile kolaydır. Biz mutlaka değerlerimize sahip çıkmalıyız. Değerlerimizi korumamız lazım, el üstünde tutmamız lazım. Türk hakemliğinde bir rol model olması lazım. Bu sadece Cüneyt Çakır hocamıza değil diğer hakemlerimize de nasip olur. Kötü örnekten örnek olmaz. Cüneyt Çakır hocamız iyi bir örnek. İyiden örnek olur." dedi.

Haberin Devamı

Cüneyt Çakır, Türkiye-Çekya maçıyla jübile yaptı Veda sözleri: Bir ilk gerçekleşti

İki hazırlık maçını da iyi oynadıklarından bahseden Büyükekşi, "Milli Takımımız, her iki maçta da son derece güzel oynadı. Bugün Diyarbakır'da oynamayan oyuncularımızı oynattı. Birçok oyuncumuz fırsat buldu. Sevinçli olduğumuz bir diğer konu da Arda Güler, Tayyip Talha ilk defa oynadılar. Son derece sevindirici bir konu. Arda Güler, çok genç. 17 yaşında bir oyuncu, A Milli Takım formasını giydi. Bu 5-10 yılın takımı demiştim ama belki de 15 yılın takımıdır. 17-18 yaşındaki gençler A Milli Takım'da." şeklinde konuştu.

Taraftarlara bir mesaj yollayan TFF Başkanı, "Bunlar hazırlık maçı. Neticeden çok önemli olan fair-play, dostluk. Buradan mutlu ayrıldık. Maçlar savaş değil. Maçlar dostluktur, kardeşliktir. Türkiye'deki maçların da aynı şekilde gerçekleşmesini istiyorum. Bu stadyum 33 bin kişilik. Tamamen doldurdu. Gaziantep halkına sesleniyorum. Lig maçlarında da doldursunlar." ifadelerini kullandı.

Mehmet Büyükekşi ayrıca, "Ermenistan ve Hırvatistan ile oynayacağız. EURO 2024 elemelerindeki Hırvatistan maçını Bursa'da oynayacağız. Bursalılar'ı şimdiden davet ediyorum. Hazırlansınlar, Milli Takımı canı gönülden desteklesinler." diye konuştu.

Cüneyt Çakır, Türkiye-Çekya maçıyla jübile yaptı Veda sözleri: Bir ilk gerçekleşti