Futbol Cüneyt Çakır'da tarihi fırsat kaçtı! Dünyada ilk kez olacaktı

Cüneyt Çakır'da tarihi fırsat kaçtı! Dünyada ilk kez olacaktı

20.05.2022 - 10:48 | Son Güncellenme:

FIFA, Katar'da düzenlenecek Dünya Kupası'nda görev yapacak hakemleri açıklarken Cüneyt Çakır listede yer almadı. Çakır tarihi rekoru elinden kaçırırken FIFA kokartlı bir başka hakem için sınavda kopya çektiği iddia edildi.

Cüneyt Çakırda tarihi fırsat kaçtı Dünyada ilk kez olacaktı

FIFA, Katar'da düzenlenecek Dünya Kupası'nda görev yapacak hakemlerin listesini açıkladı. Kokartlı hakemlerimizden Cüneyt Çakır listede yer almadı.

Haberin Devamı

İLK KEZ KADIN HAKEMLER
Katar'daki 2022 Dünya Kupası'nda maç yönetecek isimler listesinde tarihte ilk kez kadın hakemlere yer verildi. Böylece Yoshimi Yamashita, Stephanie Frappart ve Salima Mukansanga organizasyonda düdük çalacak isimler oldu.

Cüneyt Çakırda tarihi fırsat kaçtı Dünyada ilk kez olacaktı

13 HAKEM KIZAĞA ÇEKİLMİŞTİ
Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu, Türk futbol tarihine geçecek bir karara imza atmış ve Süper Lig kadrosunda yer alan 11, A klasmanında yer alan 5, VAR’dan 1 hakem ile yollarını ayırdığını açıklamıştı.

Gündemi uzun süre meşgul eden 13 hakem kararıyla Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus başta olmak üzere birçok hakem görevden alındı. Yine FIFA kokartlı hakemlerden Ali Palabıyık, Abdülkadir Bitigen ile birlikte, Hüseyin Göçek, Alper Ulusoy’un yanı sıra Bahattin Şimşek, Tugay Kaan Numanoğlu, Suat Arslanboğa, Mert Güzenge, Burak Şeker de listede yer almıştı

Haberin Devamı

Cüneyt Çakırda tarihi fırsat kaçtı Dünyada ilk kez olacaktı

ANTALYA MAÇIYLA GERİ DÖNDÜ
Cüneyt Çakır, MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu döneminde işine son verilen 13 hakem arasındaydı. Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) 8 Mart'ta liste dışı bıraktığı Cüneyt Çakır, Antalyaspor-Kayserispor maçıyla birlikte geri döndü. Bu süreçte üst üste görevler alan Çakır, FIFA'nın listesinde kendisine yer bulamadı. FIFA'nın bu kararında bir önceki MHK döneminde haftalarca görev alamayan Cüneyt Çakır'ın maçlara çıkamaması büyük etken oldu.

ÇAKIR'A İSVİÇRE'DEN TEKLİF
İsviçre Futbol Federasyonu'nun TFF'ye yaptığı yazılı başvuruda "Biz size bir hakem heyeti gönderelim, siz de buna karşılık bize Cüneyt Çakır ve ekibini gönderin. Herkes kendine bağlı olan hakemlerin masrafını karşılasın" talebinde bulunmuştu. TFF ise "Bizim dışarıdan hakem getirip görevlendirmek gibi bir düşüncemiz yok. Ancak sizler Cüneyt hoca ve ekip arkadaşlarıyla çalışabilirsiniz. Bunun için de lütfen hakem arkadaşlarımızla temasa geçin" şeklinde karşılık vermişti. Devamındaki süreçte MHK'de başkan Ferhat Gündoğdu'nun istifası ve göreve geri dönüşlerle birlikte İsviçre ihtimali rafa kalkmıştı.

Cüneyt Çakırda tarihi fırsat kaçtı Dünyada ilk kez olacaktı

REKORU KAÇIRDI
Eski hakem Deniz Çoban son durumu Fanatik'taki köşesine değerlendirdi. Çoban, Cüneyt Çakır'ın üst üste 6 büyük turnuvaya katılan ilk hakem olma unvanını elinden kaçırdığını vurgularken FIFA kokartlı bir Türk hakeminin sınavda kopya çektiğini yazdı.

Haberin Devamı

DENİZ ÇOBAN: KENDİ ELİMİZLE GÖNDERMEDİK! / FANATİK
Meşhur fıkrayı bilmeyen yoktur: “Hakkın rahmetine kavuşan biri, cehenneme düşmüş. Cehennemde, üzerinde ülke adı yazan kocaman kazanlar, her kazanın başında da birer zebani varmış. Kazanda kavrulup duranlardan kazara başını çıkarabilen olursa, zebani elindeki sopayla onu aşağıya itermiş. Bir tek, “Türkiye” yazan kazanın başında zebani yokmuş. Bizim adam zebanilere sormuş: “O kazanın başında niye zebani yok?” Zebani demiş ki: “Türkiye’den gelenleri kendi hallerine bırakıyoruz, kurtulmaya çalışan olursa, diğerleri onu hemen aşağı çekiyorlar.”

FIFA YATIRIM YAPMAZ!
Durumumuz aynen budur... 8 Mart hakem operasyonuyla, kendi elimizle, bir Türk’ün Dünya futbol tarihine geçmesini önlemiş olduk. Ardı ardına 6 büyük turnuvaya katılan dünyadaki tek hakem, bir Türk olacaktı. Belki de Müslüman bir ülkede oynanacak Dünya Kupası finalini, yine bir Müslüman hakem yönetecekti. Bu zihniyeti sürdürdüğümüz müddetçe de çok uzun yıllar Dünya Kupası’nda hakemimiz olmayacaktır. Hatta bırakın Dünya Kupası’na hakem göndermeyi; UEFA, FIFA; bizim hakemlerimize yatırım yaparken artık iki kere düşünecektir.

Haberin Devamı

DURUM DAHA DA VAHİM!
Neden düşünmesin ki? Türkiye’nin FIFA hakem listesinin geldiği son noktaya bakar mısınız? Bir FIFA hakemimiz disiplinsiz davranışları nedeniyle PFDK’dan ceza alıyor. Bir başka FIFA hakemimiz Avrupa’da katıldığı; “Atletik test, İngilizce Seviyesi, Kural Bilgisi” sınavlarından sıfır çekiyor. Bir FIFA hakemimizin katıldığı sınavda kopya çektiği iddia ediliyor. Bir başka FIFA hakeminin “renk körü” olduğu ve geçersiz sağlık raporuyla hakemlik yaptığı iddia ediliyor. Maalesef durumumuz budur!

Yazarlar