Futbol Dani Alves'e şok! Güvenlik gerekçesiyle hapishanesi değiştirildi

Dani Alves'e şok! Güvenlik gerekçesiyle hapishanesi değiştirildi

23.01.2023 - 18:38 | Son Güncellenme:

Cinsel saldırı suçundan tutuklu yargılanan Dani Alves'in güvenlik gerekçesiyle başka bir hapishaneye sevk edildiği ortaya çıktı.

Dani Alvese şok Güvenlik gerekçesiyle hapishanesi değiştirildi

UNAM Pumas forması giyen 39 yaşındaki Brezilyalı futbolcu Dani Alves geçtiğimiz günlerde büyük bir şokla sarsılmıştı. İspanya'nın Barselona kentinde 20 Ocak'ta mahkemeye sevk edilen efsane futbolcu, aynı gün tutuklanmıştı. Dani Alves'in güvenlik gerekçesiyle başka bir hapishaneye sevk edildiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Barcelona ve Brezilya futbolunun efsane isimlerinden Dani Alves, 20 Ocak'ta büyük bir şokla sarsılmıştı. Barselona kentindeki bir diskoda 30 Aralık 2022 gecesi 23 yaşındaki bir kadına cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan Brezilyalı futbolcu için tutuklama kararı verilmişti.

Dani Alvese şok Güvenlik gerekçesiyle hapishanesi değiştirildi

Dani Alves, 20 Ocak'ta gözaltına alınmasının ardından aynı gün içerisinde mahkemeye sevk edilmiş ve ardından kefaletsiz tutuklama kararıyla cezaevine gönderilmişti. 39 yaşındaki Brezilyalı futbolcunun sevk edildiği hapishanede güvenliğinden endişe duyduğu ve bu nedenle hapishanesini değiştirmek istediği kaydedildi.

200 kadar mahkumla birlikte Brains 1 hapishanesinde duş gibi çok sayıda ortak alana sahip olduklarını belirten Dani Alves'in bu talebi hızlıca gerçekleştirildi. Dani Alves'in güvenliğinden endişe duyması nedeniyle 80 mahkumun olduğu, tek kişilik hücrelerin bulunduğu Brains 2'ye götürüldüğü aktarıldı.

Haberin Devamı

Dani Alvese şok Güvenlik gerekçesiyle hapishanesi değiştirildi

Dani Alves'in bulunduğu Brains 2 cezaevinde psikolog ve doktor dışında avukatıyla da görüşebileceği aktarıldı. İspanyol basınında yer alan haberde; Dani Alves hakkında suç duyurusunda bulunan kadının, 39 yaşındaki futbolcudan tazminat istemediği belirtildi. 23 yaşındaki kadının sadece Dani Alves'in cezasını çekmesini istediği vurgulandı.

AVUKATINI DEĞİŞTİRDİ

Brezilyalı futbolcu tüm bu gelişmeler yaşanırken avukatını değiştirme kararı aldı. Dani Alves'in 1 ila 12 yıl arasında hapis cezası alma ihtimalinin ardından, yeni bir ifade vermek için mahkemeye başvurduğu kaydedildi.

Dani Alvese şok Güvenlik gerekçesiyle hapishanesi değiştirildi

TANIMIYORDU, KADINI SUÇLADI

Dani Alves'in polise ve mahkemeye verdiği üç ifadede de farklı konuştuğu yazıldı. 39 yaşındaki futbolcunun ilk ifadesinde 23 yaşındaki kadını tanımadığını dila getirdiği kaydedildi. Dani Alves daha sonrasında verdiği ifadede genç kadınla barda tanıştığını kabul etti. Brezilyalı futbolcunun son olarak suçlamaları kabul etmediği ve kadının kendisinin kucağına gelip oturduğunu ileri sürdüğü belirtildi.

İspanyol basınında yer alan haberde; Dani Alves'i suçlayan 23 yaşındaki kadının ifadesinin görgü tanıkları ve video kayıtlarıyla uyuştuğu kaydedildi. Barcelona Teknik Direktörü Xavi Hernandez, Dani Alves ile ilgili yaptığı açıklamanın yanlış anlaşıldığını dile getirdi ve Getafe maçının ardından basın mensuplarına şu demeci verdi:

Haberin Devamı

"Sanırım söylemek istediklerim biraz yanlış anlaşıldı ya da ben gerektiği kadar açık olamadım. Mağdur konusunu biraz görmezden geldim. Bu tip tüm eylemleri kınamak durumundayız. Mağdura ve bu tür şiddetin diğer tüm mağdurlarına desteğimi ifade etmek istiyorum. Onlardan özür diliyorum."

Dani Alvese şok Güvenlik gerekçesiyle hapishanesi değiştirildi

PUMAS SÖZLEŞMESİNİ FESHETTİ

39 yaşındaki futbolcunun kulübü UNAM Pumas da yaşananlar sonrası ilk kararını vermişti. Meksika ekibi, Brezilyalı sağ bekin sözleşmesini feshetme kararı almıştı. Dani Alves'in ne kadar hapis cezasına çarptırıldığı henüz netlik kazanmadı.

Yazarlar