Galatasaray Deniz Çoban, Sivasspor'un golünün iptal sebebini açıkladı! 'Göz kararı olarak...'

Deniz Çoban, Sivasspor'un golünün iptal sebebini açıkladı! 'Göz kararı olarak...'

29.12.2022 - 20:39 | Son Güncellenme:

Sivasspor - Galatasaray karşılaşmasına 49. dakikada Sivasspor'un, Fredrik Ulvestad'la bulduğu gol damga vurdu. Kırmızı-Beyazlılar, Ulvestad'ın golüyle beraberliği yakalasa da gol VAR kararı sonrasında gol iptal edildi. Ancak sebebi futbolseverler tarafından tam anlaşılamadı. Erkan Özdamar'ın kararının sebebini Deniz Çoban açıkladı.

Deniz Çoban, Sivassporun golünün iptal sebebini açıkladı Göz kararı olarak...

Süper Lig'in 16. haftasında Galatasaray , Sivasspor deplasmanına çıktı. Mücadele öncesinde Yeni 4 Eylül Stadyumu'nun zemini oldukça eleştirilmişti. Sivas dün yoğun kar yağışı altında kalmıştı. Stadyumun zemini de yoğun kar yağışından etkilenmişti. Yeşil saha beyazlar içinde kalırken, karşılaşmaya saatler kala zemin temizlenmişti. Eleştiriler eşliğinde karşılaşma başladı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe 'den liderliği geri almak için sahaya çıkan Aslan, mücadelenin 27. dakikasında Dries Mertens'in golüyle 1-0 öne geçti. Sarı-Kırmızılılar'da Sacha Boey 43. dakikada sarı kart görerek cezalı duruma düştü. 48'de ise bir diğer ceza sınırındaki oyuncu Sergio Oliveira da sarı kart gördü. Boey ve Oliveira bir sonraki hafta oynanacak Ankaragücü karşılaşmasında forma giyemeyecek.

Haberin Devamı

TARTIŞILAN KARAR

Bu kötü haberlerin ardından ikinci yarının başındaki pozisyon ise maça damga vurdu. Yiğidolar, 49'da Fredrik Ulvestad'ın golüyle beraberliği yakaladı ancak VAR mücadelenin hakemi Erkan Özdamar'ı uyardı. Özdamar pozisyonu uzun süre inceledikten sonra golü iptal etti.

Haberin Devamı

TEHLİKELİ HAREKET OLABİLİR

Bu pozisyon sonrasında golün neden iptal edildiği tartışılırken, Özdamar'ın bu kararı ofsayt olarak yorumlandı. Özdamar'ın aynı zamanda Ulvestad'ın tabanıyla yaptığı gol vuruşunu tehlikeli hareket olarak nitelendirmiş olabileceği de öngörüldü. Pozisyon maça damga vururken Sivasspor şoku üzerinden erken attı. 80'de Erdoğan Yeşilyurt'un golüyle Sivasspor bu kez beraberliği yakaladı.

Karşılaşmanın son bölümünde ise heyecan fırtınası yaşandı. 90'da maçın dördüncü hakemi +13 dakika gösterdi. İnanılmaz bir tempoda oynanan mücadelede 73'te oyuna giren Barış Alper Yılmaz 90+5'te sahneye çıktı. Sarı-Kırmızılı futbolcular büyük sevinç yaşadı. 90+8'de ise Yiğidolar'ın yıldızı ve tek golü kaydeden isim Erdoğan Yeşilyurt çift sarıdan kırmızı kart gördü.

Deniz Çoban, Sivassporun golünün iptal sebebini açıkladı Göz kararı olarak...

KARAR NEDEN ÇIKTI?

Tempolu maçta oyundan çok sonuç ve Sivasspor'un iptal edilen golü konuşuldu. Maça damga vuran olay özellikle sosyal medyada oldukça tartışıldı. Kimi futbolseverler kararın haklı olduğunu savunurken kimi futbolseverler de kararın hangi kararla neden çıktığını dahi anlamadıklarını paylaştı.

Haberin Devamı

OTYAKMAZ: AÇIKLAMASINI İSTEYECEĞİZ

Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz pozisyonla ilgili sert ifadeler kullandı. Otyakmaz, "Bizim golümüz neden iptal edildi? En üst düzeyde bunun açıklamasını istiyoruz. Galatasaraylı oyuncular bile golün neden iptal edildiğini bilmiyor. Biri faul, biri ofsayt diyor. Bu beğendiğim bir hakemdi, maçta yaptıkları hiç hoşuma gitmedi. TFF'den bu maçın açıklamasını isteyeceğiz! 20 yıldır Özgüç Türkalp'in adını duymaktan sıkıldık. EYT'de sınır da kalktı zaten emekli olsun artık" dedi.

ÇALIMBAY: BİRİ ANLATSIN

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay da, "Attığımız ve sayılmayan golde ne vardı çözemedik. Merak ediyorum. Bilen, eden, kuralı bizden daha iyi bilen biri herkesi aydınlatsa daha iyi olur. Böyle bir gol iptali yok. Bunu kabul etmiyorum. Rica ediyorum. Bunu bana bir anlatsınlar. Bunun neden iptal edildiğini takım olarak bilmek istiyoruz. Karmakarışık bir şeyler oldu. Bir sürü şey oldu. Biraz gergin bir maç oldu" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Deniz Çoban, Sivassporun golünün iptal sebebini açıkladı Göz kararı olarak...

BURUK: POZİSYONU SEYREDEMEDİK

Galatasaray cephesinde de teknik direktör Okan Buruk pozisyonla ilgili konuştu. Başarılı hoca, "1-0'dan sonra net pozisyon vermesek de ilk sayılmayan golde korktuk. Hakemin ofsayt kararı olduğunu düşünüyoruz. Öyle bir bilgi bize geldi. Pozisyonu seyredemedik ama ofsayt olduğunu söylediler. Son dakikadaki pozisyonda da ofsayt olduğu kararı verildi" yorumunu yaptı.

Deniz Çoban, Sivassporun golünün iptal sebebini açıkladı Göz kararı olarak...

DENİZ ÇOBAN AÇIKLADI

Hakem hocamız Deniz Çoban pozisyonu yorumladı. Çoban, "Golün neden iptal edildiğiyle ilgili sağlıklı bir yorum yapamıyorum. Sadece ben değil, konuştuğum kimse net yorum yapamıyor. Bu gol ofsayt gerekçesiyle iptal edilmiş ise gol vuruşu sırasında Nelsson'un arkasında kalan Robin Yalçın ofsayt olarak değerlendirilmiş olabilir. Eğer öyleyse benim bu kararı kabul etmem mümkün değil çünkü somut olarak Robin Yalçın'ın ofsayt olduğunu ofsayt çizgileriyle tespit edemediler. Bu kadar net bir tespit yapılamamışken doğru olan gol kararının verilmesiydi. Göz kararı olarak gol iptal edilmemeliydi" dedi.