Motor Sporları Deniz Öncü'den MotoGP açıklaması! 'Hiçbir engel yok'

Deniz Öncü'den MotoGP açıklaması! 'Hiçbir engel yok'

30.11.2022 - 14:41 | Son Güncellenme:

Türk motosikletinin en önemli temsilcilerinden biri olan Deniz Öncü, 2022 Moto3 Dünya Şampiyonası’nın ardından açıklamalarda bulundu. Öncü, MotoGP'de yarışmak ile ilgili heyecanlandıran açıklamalarda bulundu.

Deniz Öncüden MotoGP açıklaması Hiçbir engel yok

Türk motosikletinin en önemli temsilcilerinden biri olan Red Bull sporcusu Deniz Öncü, 2022 Moto3 Dünya Şampiyonası’nın ardından Skorer’in sorularını yanıtladı. Tek hedefinin MotoGP olduğunu söyleyen Öncü, “Yeni takımımla çok güzel bir sene geçireceğiz. Şampiyonluk için yarışacağım bir sene olacak” diye konuştu. 

Haberin Devamı

2022 Moto3 Dünya Şampiyonası geride kaldı. Sezonu değerlendirdiğinde senin için kırılma noktası var mıydı?
İtalya’daki yarışa hazırlanırken, antrenman öncesinde sakatlık geçirmiştim. Sağ omzumdan bir sakatlık yaşamıştım. O kazadan sonra acı içinde sürüyordum motosikleti ve istediğim performansı gösteremiyordum. Bu sene iki defa böyle sakatlık yaşadım maalesef. Japonya’da antrenman turlarında bir kaza yaşamıştım. Yaşadığım bu sakatlıklar sebebiyle zorlandım ama pes etmedim.

Gelecek sene Red Bull KTM Ajo takımıyla yarışacaksın seni nasıl bir sene bekliyor?
Bu kategoride dördüncü senem olacak. Yeni takımımın tecrübeleriyle daha da gelişeceğimi düşünüyorum. İnanıyorum ki bana destek olacaklar ve çok güzel bir sene geçireceğiz. Şampiyonluk için yarışacağım bir sene olacak.

Haberin Devamı

Deniz Öncüden MotoGP açıklaması Hiçbir engel yok

Gelecek sene için sürüş tarzında değiştirmeyi düşündüğün ya da “şöyle sürersem daha iyi olur” dediğin bir nokta var mı?
Gayet açık ve net aslında… Bu sene daha sakin daha rahat sürüyordum. Gelecek sene özellikle son turlarda daha agresif olmak istiyorum. Bu tarz için çalışacağım.

Yoğun bir antrenman tempon var mı? Sakarya’da kardeşin, Toprak ve Kenan Sofuoğlu’yla birlikte antrenman yapıyorsunuz bildiğimiz kadarıyla.
Çok yoğun bir antrenman tempom var. Sakarya’da ben, kardeşim, Toprak ağabey, Kenan ağabey ve Bahattin beraber antrenman yapıyoruz. Sabahları genelde fitness, koşu ya da bisiklet yaparak güne başlıyoruz. Öğleden sonra ise piste geçip akşama kadar motosiklet sürüyoruz. Günde 10-15 kere yarış yapıyoruz kendi aramızda. Güzel bir antrenman programı oluyor.

Şampiyonlarla antrenman yapmak seni, sürüş tarzını ve yarışları nasıl etkiliyor?
Şampiyonlarla beraber olmam beni mental olarak rahatlatıyor. Toprak ağabey Superbike Dünya Şampiyonu oldu. Kenan ağabeyim 5 kere SuperSport şampiyonu oldu. Onlar her şeyi tecrübe ettiler. Hangi durumda nasıl bir psikoloji içinde olduğumu anlıyorlar ve ona göre benimle konuşuyorlar. Bu durum benim için çok iyi oluyor.

Kariyerine bakıldığında her adım MotoGP pilotu olmak üstüne kurulu. Sence bu kariyerin son basamağı yani en üst seviye organizasyonda yer almak için ne kadarlık bir zamana ihtiyacın var?
Aslında ben bu yola onun için çıktım. MotoGP’de şampiyon olmak için kariyerimi şekillendirdim. Şu anda da kariyerim tek bir hedefe odaklı gidiyor. Sadece kariyerim değil hayatım da öyle…

Haberin Devamı

Deniz Öncüden MotoGP açıklaması Hiçbir engel yok

MotoGP pilotu olmanın yetenek dışında olmazsa olmazı nedir? Yani MotoGP pilotu olmak için Deniz Öncü’nün önündeki en büyük engel ve elindeki en büyük avantajlar nelerdir?
Deniz Öncü’nün MotoGP pilotu olabilmesi için önünde hiçbir engeli yok. Tam tersi birçok avantajım var. Örneğin antrenman yaptığım kişiler… Sakarya’da şampiyonlarla beraber antrenman yapıyoruz. Avrupa’da mesela her yarışa gittiğimizde bizim antrenman programımız herkesin ilgisini çekiyor. Birçok soru alıyoruz programımızla ilgili. Şampiyonlar bir arada antrenman yapıyorlar. Bu böyle devam ettikçe MotoGP’ye çıkmamam için bir sebep yok ortada.

Motor sporlarında destek çok önemli. Sporun her dalında başarılı olan markanın sporcusu olmak kariyerini nasıl şekillendirdi?
Red Bull destekçiden öte bir aile gibi benim için. Kanatlarının altına girdiğinizde her konuda zorluklar aşılıyor. Örneğin o kaskı takmanın gururu bambaşka bir his. Ben çocukken yarışları izlediğimde o kaskı takanlara özenirdim. Bir gün ben de bu kaskı takmak istiyorum derdim. Şu anda o kaskı takmak gurur verici.

Haberin Devamı

Yazarlar