Fenerbahçe Derbi sonrası canlı yayında açıkladı: Jorge Jesus, Galatasaraylı yıldızı reddetti

Derbi sonrası canlı yayında açıkladı: Jorge Jesus, Galatasaraylı yıldızı reddetti

09.01.2023 - 16:48 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de Galatasaray Kadıköy'de ezeli rakibi Fenerbahçe'yi 3-0 mağlup etti, 7'de 7 yaptı. Senad Ok ve Nevzat Dindar, dev derbiyi Skorer TV'nin canlı yayında değerlendirdi. Transferde kulis bilgileri paylaşılırken, Jorge Jesus'un reddettiği Galatasaraylı yıldız ortaya çıktı.

Derbi sonrası canlı yayında açıkladı: Jorge Jesus, Galatasaraylı yıldızı reddetti

Süper Lig'in 18. haftasında Galatasaray deplasmanda Fenerbahçe'yi 3-0 yendi, üst üste 7. galibiyetini elde etti. Milliyet'in Galatasaray ve Fenerbahçe muhabirleri Nevzat Dindar ile Senad Ok, Skorer You Tube canlı yayınında Nergis Aşkın'ın sorularını yanıtladı. Transferde kulis bilgileri paylaşılırken Jesus'un reddettiği Galatasaraylı isim belli oldu. Canlı yayında Galatasaray'ın golcüsü Icardi ile ilgili önemli bir iddiada bulunuldu. Ayrıca Altay Bayındır, Mert Hakan, İrfan Can Kahveci'nin performansı masaya yatırıldı.

Haberin Devamı

DİNDAR: SON DAKİKA PİYANGOSU, JESUS'U REHAVETE SÜRÜKLEMİŞ
"Galatasaray bu derbide şampiyonluğu kazanmadı. Gözle görülür bir sonuç alma alışkanlığı oluştu. Büyük takım refleksi. Okan hocanın rakibi çok iyi analiz etti. Jesus'ta bunu görmedik. Galatasaray'da sahaya sürülen futbolculara baktığımızda rakibi çok iyi hazırlandığı görülüyor. İdmandan fotoğraf yayınlandı. Maçtan bir gün önce olmaz doğru değil. Bilinçli olarak bir strateji olduğunu düşünmüyorum. Kötü niyetli değildi. O sızan kadroda Barış yoktu. Okan Buruk dersine iyi çalışmış. Antalya'daki son dakika piyangosu Jesus'u biraz rehavete sürüklemiş geldi."

Derbi sonrası canlı yayında açıkladı: Jorge Jesus, Galatasaraylı yıldızı reddetti

SENAD OK: BU LİGİN EN İYİ OYUNCUSU ICARDI
"Jesus, Galatasaray'ın bu şekilde çıkacağını biliyordu. Buna çalışıldı, Barış Alper'in savunma arkası koşu yapacağı, Mertens ve Berkan'ın 11'de olacağı biliniyordu. İrfan Can Kahveci'nin olmaması, Okan hocayı şaşırttı. Fenerbahçe beklediği 11'i bulduğu ama kötü oynadı. Galatasaray maçı kazanmayı hak etti. Ben Kadıköy atmosferinin zayıf kaldığını düşünüyorum. Dün bu atmosfer yoktu. Galatasaray önde baskı yaptırmadı, topu arkaya attı, pas yaptı. Her şeyi yaptı. Oliviera'nın golünde Altay onu çıkarabilir miydi? Galatasaray skoru aldıktan sonrası vitesi 3'ten 6'ya çıkardı. Ben diyorum bu ligin en iyi oyuncusu, golcüsü Icardi. En iyi kalecisi Musleradır. Oyunu artık oturmuş ve zirveye çıkan bir Galatasaray vardı. Fenerbahçe maçın içine giremedi. Kadro kalitesi farkı, Kadıköy atmosferi çok zayıftı, Galatasaray'ın oyununu yukarı çıkması zirveye çıkardı. İrfan Can Kahveci'nin kırmızı kart görmesi bunun biraz göstergesi.

Haberin Devamı

Maçın kırılma anı skor üstünlüğünü Galatasaray'ın alması oldu. Icardi 75'te girdi. 10 dakika uzatma var. 25 dakikalık yeni bir maç Taze bir Icardi girdi oyuna. Okan hoca o kadar kusursuz hamle yaptı ki..."

DİNDAR: YAZ DÖNEMİNDE ICARDI FENERBAHÇE'NİN GÜNDEMİNE GELDİ
"Maçın ilk bölümünde hakem Halil Umut Meler kartları ev sahibi lehine kullandı. Fenerbahçe büyük maçlarda zorlandığını göz önüne alırsak Galatasaray büyük maçları iyi oynuyor. Icardi bu ligin en değerli futbolcusu. Yaz döneminde Icardi Fenerbahçe'nin gündemine geldi. Hatta Ali Koç'un Icardi'yi reddettiği söylendi."

Haberin Devamı

Derbi sonrası canlı yayında açıkladı: Jorge Jesus, Galatasaraylı yıldızı reddetti

OK: JESUS, SEFEROVIC'İ İSTEMEDİ
"Hocanın Seferovic'i ve Weghorst'u istemediğini söyleyebilirim ama Icardi'yi duymadım. Tabi bu hocanın kendi oyun tarzıyla ilgili oyuncu seçimi."

Dindar: "Galatasaray çoğu maçını deplasmanda oynadı ve lider, en yakın rakibinden 4 puan uzakta. Fenerbahçe ortalama oyuncu performansı iyi ama ince işçiliğe gerek duyuyor."

SENAD OK: ALTAY, ICARDI'NIN O VURUŞUNU BEKLEMİYORDU
"Icardi'nin attığı golü başka kim atabilir Süper Lig'de? Altay oraya vuracağını beklemiyordu. Şaşırdı topu tavana asınca. Valencia, Batshuayi atabilir mi? Türkiye'de atabilecek oyuncu yok. Çok basit gözüküyor ama kaleden uzaklaşıyor. Aslında savunmacıdan uzaklaşıp kendine açı verdi. Olağanüstü bir adam. Inter'de neredeyse tüm gollerini ceza sahası içinden attı. Ben çoğu oyuncunun Icardi'yi tanımadığını düşünüyorum. Sola deplase yapıyorsa o topa vuracak. Top Mertens'te ise tehlikedir. Hop Barış Alper'e hop Icardi'ye gider o top.

Haberin Devamı

'FALCAO DÖNEMİNDE GELSEYDİ BU KADAR BAŞARILI OLAMAZDI'

Dün tüm İtalyan basını derbiyi paylaştı. Icardi'den kaynaklı biraz. Icardi'nin o yaptığı sevinç, çok eski bir sevinç. Icardi, Falcao döneminde gelseydi bu kadar başarılı olamazdı. Ona göre bir oyun oynanıyor. Savunma dağıldığında ufak bir boşluk ona yetiyor. Icardi yüzde 95 herkesi yanılttı. Yok tatile geldi falan. Icardi'ye uygun oynarsan onu durdurmak çok zor. Dün belki 11'de çıksaydı farklı şeyler konuşuyor olabilirdik." 

Derbi sonrası canlı yayında açıkladı: Jorge Jesus, Galatasaraylı yıldızı reddetti

NEVZAT DİNDAR: ICARDİ YÖNETİLMESİ KOLAY BİR OYUNCU DEĞİL. 
"Icardi yönetilmesi kolay bir oyuncu değil. Okan hoca ve yönetim bunu iyi idare etti. Seyahatleri, izinleri, sakatlıkları ve magazinsel olayları... Galatasaray ideal bir kadro ile çıkmadı. Cezalılar, sol bek sıkıntısı, sakatlıklar... Bu zaferin mimari Okan Buruk. Kerem, Barış Alper Yılmaz ve Icardi çok iyi ama Okan hoca çok iyi analiz etmiş. Galatasaray taraftarı arkasında durdu. Okan Buruk bu tartışmalara son verdi. Üçlü savunma Okan hocanın ekmeğine yağ sürdü."

Haberin Devamı

SENAD OK: OKAN HOCANIN KARİYERİNİN ZİRVE NOKTASIYDI
"Bence Okan hocanın kariyerinin zirve noktasıydı. İlk dakikadan son dakikaya kadar kusursuz oynadı. Şampiyonluğu var tabi ama dün farklı bir durumdu. Barış Alper çok güçlenmiş. Bir de koordinasyonu gelişmiş. Nerede vuracağını bilmiyordu eskiden. Fenerbahçe'de savunma statik durmadığı için pozisyon çıkıyor.

'İRFAN CAN NİYE EN BAŞTA OYNAMADI DİYE ELEŞTİRİRİM'
Benfica'da birçok genç futbolcuyu parlatıp yüksek bonservislere sattı. Jesus 'Benim oyunum temaslı fiziksel oyun, Arda'nın gelişmesi lazım' diyor. Arda Güler oynamadıysa Jesus'un bildiği var diye düşünüyorum. Burası sonuç yeri. Ben İrfan Can niye en başta oynamadı diye eleştiririm. Rossi'nin pozisyonu İrfan'a gelse daha farklı sonuçlanırdı.

'KARTLAR İŞLERİN İYİ GİTMEDİĞİNİN GÖSTERGESİ'

Mert Hakan'ın sarısını İrfan'ın kırmızısıyla birleştiriyorum. Bu Fenerbahçe'de işlerin iyi gitmediğinin göstergesi. Bu kartların temel sebebi senin rakibin oyuna hükmetmiş. Bu maç deplasmanda oynasaydı ne olacaktı? Fenerbahçe taraftarı ile futbolcuların birleşmesinin önüne Galatasaray'ın oyunu girdi, birleşmesini engelledi."

Derbi sonrası canlı yayında açıkladı: Jorge Jesus, Galatasaraylı yıldızı reddetti

NEVZAT DİNDAR: GALATASARAY LİMİTLERİ FAZLA ZORLAMADAN ALABİLİYOR MAÇI
"Fenerbahçe'nin bir maçı kazanması için sergilemesi gereken efor, performans ile Galatasaray'ın aynı değil. Fenerbahçe daha üstün, en iyi vermek zorunda kazanmak için. Bu oyuncu grubuyla alakalı. Galatasaray'da kaliteli ayaklar var ve limitleri fazla zorlamadan alabiliyor maçı."

SENAD OK: İYİ BİR PEDRO OLSA ROSSİ'NİN POZİSYONUNU YAZAR
"Fenerbahçe'nin Muslera gibi, Hamsik gibi oyuncusu, Icardi gibi forveti yok. Daha sayabilirim. Geçmiş şampiyonluklara bakın. İyi takım Alex ve çevresinde kurulan bir takım ve bitiricilik Alex'teydi. Allah'tan Batshuayi alınmış. İyi bir Pedro olsa Rossi'nin pozisyonunu yazar. Fenerbahçe'de bitiriciliği en yüksek olan oyuncu şu anda King. PSG'de Mbappe, Messi ve Neymar var ama en iyi takım diyemiyoruz. Birçok unsur devreye giriyor. Okan hoca bile böyle bir galibiyet beklemiyordu. Sadece bir pozisyon var Jesus'un. İstediği gibi yapılan hücum bir hücum. Onda da Batshuayi'ye pas gitmedi."

Nevzat Dindar: "Fenerbahçe, Arsenal gibi olmalı. Hep limitleri sonuna kadar zorlamalı. Mesut Özil rakam olarak en yüksek transferi. Yıllarca harcama yapmadılar."

SENAD OK: FENERBAHÇE DÜN DİBİ GÖRDÜ
"Galatasaray lehine şöyle bir avantaj var. Fenerbahçe Avrupa'da mücadele ediyor. Galatasaray, ikinci yarıda Fenerbahçe'yi evinde ağırlayacak. İkili averajı aldı. Benim Fenerbahçe adına iyimser olmamdaki en önemli sebep Rennes'e karşı geri döndü. Dün Fenerbahçe dibi gördü. Rakip Galatasaray olmasaydı Fenerbahçe belki o maçı çevirebilirdi. Derbi psikolojisinden reaksiyon vermedi. Maç öncesi sahaya çıktığında çok coşku gördüm ama bir eksiklik hissettim tribünde. Fenerbahçe'nin 'Eyvah maçı kaybediyoruz' enerjisi tribüne geçti ve aşağıya indiler. Fenerbahçe kamuoyu bunu normal bir maç olarak görmüyor. Rennes maçını geri çeviriyorsun, ama dün 'Derbiyi kaybediyoruz' paniği yaşandı.

'JESUS'A RAĞMEN TARAFTAR ALTAY'I PROTESTO ETTİ'
Sevgili Altay, Hatay maçında neler neler kurtardın. Dün çok önemli bir eşik aşıldı. Jesus'a rağmen taraftar Altay'ı protesto etti. Senden beklenti Muslera gibi top kurtarman. Rakibin onlar. Fenerbahçe'nin kalecisi olacaksan bu yükü taşıman lazım. Adam diyor ki 'Muslera ne kurtardı, Mert maçı çevirdi, Uğurcan skoru tuttu' bunları söylüyor. Altay ile anlaşılır dendi ama sözleşme bilgisi olarak ücrette bir fark var. Talep edilen ile verilmek istenen arasında. Samet Akaydın olacak devre arası transferde."

ABOUBAKAR VE DEPAY KONUSU

Nevzat Dindar son olarak "Galatasaray'ın Aboubakar'a ilgisi var mı?" sorusuna şu cevabı verdi: "Belli olmaz bu işler, hayat bu. Bu sene her masada var Galatasaray. Depay ile Galatasaray ilişiğini kesmedi. Devre arasında iyi transferler olacak. Sol beki orta saha, golcü. Nokta atışı transfer politikası olacak." 

Yazarlar