Dünyadan Futbol Eski Fenerbahçeli Diego Ribas futbolu bıraktı

Eski Fenerbahçeli Diego Ribas futbolu bıraktı   

13.11.2022 - 13:13 | Son Güncellenme:

İki sezon Fenerbahçe forması altında Süper Lig’de futbol oynayan Brezilyalı yıldız Diego Ribas 37 yaşında kariyerini noktaladı.  

Eski Fenerbahçeli Diego Ribas futbolu bıraktı

 2014-2016 yılları arasında Fenerbahçe forması giyen 37 yaşındaki Diego Ribas, Flamengo ile Avai arasında oynanan maçla birlikte aktif futbol kariyerini noktaladı. 

Haberin Devamı

“Şimdi yeni bir macera başlıyor” 

Kariyerini noktaladığı maçın ardından açıklamalarda bulunan deneyimli futbolcu, "Futbol dünyasına her şey için teşekkür ediyorum. Flamengo, kariyerimin sona ermesini taçlandırdı. Bu yüzden yaşadığım her şey için şükran duyuyorum. Şimdi yeni bir macera başlıyor." ifadelerini kullandı. 

10 numaranın yeni sahibi Gabigol 

2016 yılından bu yana Flamengo forması giyen Diego, maçın ardından 10 numaları formayı, şu anda 9 numara giyen Gabigol’e teslim etti. 

Eski Fenerbahçeli Diego Ribas futbolu bıraktı

Diego Ribas’ın kariyeri 

Futbola 2002 yılında ülkesinin takımı olan Santos’ta başlayan yıldız oyuncu, 2004 yılında Portekiz devine 7 Milyon Euro karşılığında transfer oldu. Porto’da geçirdiği iki yılın ardından Bundesliga’nın yolunu tutan Diego, Werder Bremen ile geçirdiği başarılı 3 sezonun sonunda tam 27 Milyon Euro’ya Juventus’a transfer oldu. 2010 yılında Wolfsburg forması ile rotasını tekrar Almanya’ya kıran tecrübeli futbolcu, daha sonra Atletico Madrid’e transfer olmuş ve 2014 yılında Fenerbahçe’ye gelmişti. 

Haberin Devamı

Sarı lacivertli formayla iki sezon Süper Lig’de forma giydikten sonra 12 yıl aranın ardından ülkesine dönen Diego Ribas, burada geçirdiği beş sezonun ardından futbol kariyerini noktaladı. 

Bonservisine büyük paralar ödendi 

Dev kulüpler 20 yıllık başarılı bir futbol kariyerini sonlandıran Diego Ribas’ı takımına katmak için toplamda 57 Milyon Euro ödedi. Juventus, Werder Bremen, Wolfsburg, Porto ve Atletico Madrid’in transfer etmek için ciddi paralar harcadığı yıldız oyuncu, böylelikle oynadığı kulüplerin başarısında önemli bir pay sahibi olmanın yanında ekonomik olarak da büyük bir gelir sağladı. 

Tam 22 kupa kazandı 

6 farklı ligde futbol oynayan Diego Ribas, 20 yıllık kariyerinde La Liga Şampiyonluğu, Libertadores Şampiyonlukları, UEFA Avrupa Ligi Şampiyonluğu, FIFA Kulüpler Dünya Kupası gibi çok önemli şampiyonlukların da aralarında olduğu tam 22 kupa kazanma başarısı gösterdi. Yıldız oyuncu, Fenerbahçe forması ile de 2014-2015 sezonunda Türkiye Süper Kupası’nı kazanmıştı.