ING Basketbol Süper Ligi Dimitris Itoudis ve Göksenin Köksal arasında gerilim! 'Benim casuslarım yok'

Dimitris Itoudis ve Göksenin Köksal arasında gerilim! 'Benim casuslarım yok'

28.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Beko, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 8'inci haftasında Galatasaray Nef'i deplasmanda 97-91 mağlup etti. Karşılaşmaya damga vuran olay ise Fenerbahçe Beko başantrenörü Dimitris Itoudis ile Galatasaray Nef kaptanı Göksenin Köksal arasında yaşanan gerilim oldu. Itoudis yaşananlar hakkında konuştu.

Dimitris Itoudis ve Göksenin Köksal arasında gerilim Benim casuslarım yok

Fenerbahçe Beko, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 8'inci haftasında Galatasaray Nef'i deplasmanda 97-91 mağlup etti. Bu sonucun ardından bir maçı eksik olan Fenerbahçe, 7'de 7 yaparken; Galatasaray ise 5'inci mağlubiyetini aldı. Mücadelede Fenerbahçe Beko'nun başantrenörü

Haberin Devamı

PISTIOLIS İLE ITOUDIS İLK KEZ RAKİP
Galatasaray Nef - Fenerbahçe Beko karşılaşmasında iki takımın başantrenörleri ilk kez birbirine rakip oldu. Dimitris Itoudis ve Andreas Pistiolis, bir dönem Fenerbahçe Beko'yu çalıştıran Zeljko Obradovic'in Panathinaikos'ta yardımcılığını yapmıştı. Ardından Dimitris Itoudis, 2013 yılında Banvit'in başantrenörlüğüne getirilmiş ve Pistiolis de Itoudis'in yardımcısı olmuştu. Daha sonra bu ikili, Itoudis'in başantrenörlüğünde 2014-2022 yılları arasında Rusya ekibi CSKA Moskova'da birlikte görev almıştı. 19 Mart 2022'de Pistiolis Galatasaray'ın başantrenörlüğüne getirilirken; 19 Haziran 2022'de de Itoudis, Fenerbahçe'nin başantrenörü olmuştu. Kariyerlerinde ilk kez birbirine rakip olan iki Yunan koçun ilk randevusunda kazanan 97-91'lik skorla Dimitris Itoudis oldu.

Haberin Devamı

Dimitris Itoudis ve Göksenin Köksal arasında gerilim Benim casuslarım yok

OKAN BURUK VE FUTBOLCULAR TRİBÜNDE
Galatasaray Nef - Fenerbahçe Beko derbisini Sinan Erdem Spor Salonu'nda Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ve birçok futbolcu da takip etti. Okan Buruk'un yanı sıra Barış Alper Yılmaz, Milot Rashica, Leo Dubois ve Patrick van Aanholt, karşılaşmayı tribünden takip ederek sarı-kırmızılı ekibi yalnız bırakmadı.

GÖKSENİN KÖKSAL VE ITOUDIS ARASINDA TARTIŞMA
Mücadelede oyunun durduğu anlarda Dimitris Itoudis oyuncularını bir araya getirdi ve taktik tahtasında anlatmaya başladı. O esnada Galatasaray kaptanı Göksenin Köksal, McGee, Dee Bost dinlemeye başladı. Itoudis ile Göksenin arasında sözlü tartışma başladı. Göksenin'in uzaklaşırken yaptığı el hareketi sonrası başantrenör Itoudis hakemlere itirazda bulundu. Yunan koç ayrıca Göksenin'in kendisine küfür ettiğini hakemlere ifade etti.

Dimitris Itoudis ve Göksenin Köksal arasında gerilim Benim casuslarım yok

Bu tartışmanın ardından hakemler karşılıklı olarak teknik faul çaldı. Göksenin Köksal ile yaşadığı olayın ardından Dimitris Itoudis'ten oyuncularına: "Bana ne dediğini duydunuz. Bu andan itibaren benim için oynayacaksınız." ifadeleri geldi.

KAÇAN ŞUT SONRASI EL SALLADI
Dördüncü periyotta bitime 5 dakika kala skorda 87-79 Fenerbahçe Beko üstünlüğü bulunurken köşeden üçlük kullanan Göksenin Köksal'ın şu çemberde kaldı. Kaçan şut sonrası başantrenör Itoudis, Göksenin'e el salladı.

Haberin Devamı

4

Dimitris Itoudis ve Göksenin Köksal arasında gerilim Benim casuslarım yok

ITOUDIS'TEN GÖKSENİN'E: 'EEE HADİ GELİN DİNLEYİN'
Fenerbahçe Beko'nun, Galatasaray Nef'i 97-91 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından Dimitris Itoudis görüşlerini aktardı.

Itoudis, "Siz de şahit oldunuz çok yoğunluk gerektiren bir maçtı. Ruh ve kalbi gerektiren bir maçtı. Üst üste 3. maçımız Monaco'da büyük maç, seyahat, Milano'da büyük maç, seyahat, büyük maç Galatasaray, şimdi otele gidiyoruz, sonra Beşiktaş. Bu takım karakter gösterdi. Fenerbahçe taraftarının, başkanın, yönetimin bizi seçtikleri için gurur duymalarını Bizim sözümüz, taraftarımız bizim çabamızı görecek. Bugün bizi savaşırken gördüler" dedi.

"Ufak tefek detaylara bakacağız tabii ki ama oyuncular büyük bir savaş verdi" diyen Yunan koç, maç içerisinde Göksenin Köksal'la aralarında yaşanan gerginlik için gelen soruya, "Molamız varken ben Galatasaray benchine gitmiyorum. Benim casuslarım yok, ne konuştuklarını dinlemiyorum. Hayatımda ilk kez başıma geliyor. Galatasaraylılar geldi, "E hadi gelin dinleyin dedim" Söylediğim her şeyi de dinlediler. Benim için sürpriz oldu." cevabını verdi.

Haberin Devamı

Yazarlar