Futbol Dirk Kuyt'ın menajeri konuştu: Utanç verici

Dirk Kuyt'ın menajeri konuştu: Utanç verici

04.10.2023 - 17:57 | Son Güncellenme:

Bir dönem Fenerbahçe'de oynayan Dirk Kuyt için menajeri Rob Jansen açıklamalarda bulundu ve Kuyt hakkında dikkat çeken sözler kulandı.

Dirk Kuytın menajeri konuştu: Utanç verici

Futbolculuk kariyerinde dev takımlarda forma giyen Dirk Kuyt, 2018 yılında futbolu bırakmıştı. Yıldız isim, daha sonra teknik direktör olarak futbola geri döndü ve son olarak Hollanda ekibi ADO Den Haag'ı çalıştırdı. Yaklaşık 4 ay takımın başında duran Kuyt, geçen sezonun Kasım ayında Hollanda ekibinden ayrıldı. Eski futbolcunun menajeri Rob Jansen açıklamalarda bulundu ve Kuyt hakkında dikkat çeken sözler kulandı.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE'DE 130 MAÇA ÇIKTI

2012-2015 yılları arasında Fenerbahçe forması giyen Dirk Kuyt, sarı-lacivertli forma ile 130 maça çıktı. Hollandalı yıldız söz konusu maçlarda 37 kez gol atarken, 28 kez de asist performansı sergiledi.

Dirk Kuyt, futbolculuk kariyerinde Quick Boys, Utrecht, Feyenoord, Liverpool, Fenerbahçe ve son olarak Quick Boys formaları giydi.

2018 YILINDA FUTBOLU BIRAKTI

36 yaşında futbol kariyerine nokta koyan Kuyt, duygularını şu ifadelerle dile getirmişti: Futbol kariyerimi noktaladım. Bu çok zor bir karardı ama bırakmak için en doğru andı. Tüm kariyerim boyunca kararlarımı hislerimle verdim, bırakma kararını da öyle." dedi.

SON OLARAK ADO DEN HAAG'DA ÇALIŞTI

Eski Fenerbahçeli futbolcu Dirk Kuyt'ın teknik direktörlük macerası kısa sürmüştü. 2. Lig temsilcisi ADO Den Haag, 24 Kasım 2022'de Hollandalı teknik adamla yolların ayrıldığını açıklamıştı.

Haberin Devamı

16 MAÇTA 8 YENİLGİ ALDI

1 Temmuz 2022'de göreve getirilen Dirk Kuyt, toplam 16 maça çıkarken, 4 galibiyet, 4 beraberlik ve 8 yenilgi aldı.

MENAJERİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

ADO Den Haag’tan ayrıldıktan sonra henüz bir kulüpte görev bulamayan Dirk Kuyt’ın menajeri, bu konuyla alakalı ilginç bir açıklama yaptı...

Jansen, 104 kez milli olan oyuncunun antrenörlük kariyerinde 'bir tür lanet' olduğunu düşünüyor. Kuyt birkaç yıl önce Feyenoord'un yeni teknik direktörü olacaktı ama başarılı olamayınca ADO Den Haag'da çalışmaya başladı. Şimdi yeni bir kulübe sıcak bakıyor ama hiçbir şey yolunda gitmiyor. Jansen bu konuda dikkat çeken bir açıklama yaptı. Jansen katıldığı bir podcast programında şu ifadeleri kullandı; ‘Dirk, zirvedeyken Hollanda'nın en popüler oyuncularından biriydi ama Feyenoord'dan sonra bu tamamen kayboldu. Sanki bir tür lanet onun üzerindeymiş gibi. Bunun nasıl mümkün olduğunu bulamıyoruz. Hiçbir sonuca varamadım. Neden olduğunu anlamadığım tür gizli nefret var gibi görünüyor. Bunun neye dayandığını bilmiyorum.’

‘NE ZAMAN ADI GEÇSE ‘HAYIR’ DİYORLAR’

Jansen kulüplerle yaptığı görüşmelerde düzenli olarak Kuyt'ın adını potansiyel bir yardımcı antrenör olarak gündeme getirdiğini söylerken, ‘Başlangıçta ona karşı iyi bir tepki var ama her seferinde farklı bir karar veriliyor. Onun adı geçtiğinde şunu duyuyorum: hayır, yapmayacağız, yapmayacağız.’ İfadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘UTANÇ VERİCİ’

Jansen, Kuyt’ın iş bulamamasıyla alakalı, ‘Bunun utanç verici olduğunu düşünüyorum. Dirk çok iyi bir antrenör olabilecek yeteneğe sahip ama bir tür gizli engel var.’ İfadelerini kullandı.