Tenis Djokovic: Durmaya niyetim yok

Djokovic: Durmaya niyetim yok

13.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Grand slamlerde şampiyonluğa ambargo koyan ve son olarak Wimbledon’ı kazanan Novak Djokovic rakiplerine de gözdağı verdi

Djokovic: Durmaya niyetim yok

Rafael Nadal ve Roger Federer ile grand slamlerdeki kupa sayısını eşitleyen Sırp raket ‘Kortta karşılaştığım en iyi iki isim’ diyerek onlara hakkını teslim etti. Djokovic kendi formu için de “Son 10 yılda inanılmaz yol kat ettim, ancak durmaya niyetim yok” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Wimbledon Tenis Turnuvası finalinde İtalyan rakibi Matteo Berrettini’yi 3-1 mağlup ederek kariyerindeki 20. Grand Slam zaferine ulaşan 34 yaşındaki Novak Djokovic adına bu şampiyonluk çok farklı rekorların da habercisi anlamına geliyor.
İki güçlü rakibi Roger Federer ve Rafael Nadal ile kupa sayılarını eşitleyen Sırp raket daha 34 yaşında. 40 yaşına bir kaç gün önce giren Federer’in gelecek yıl kortlara veda etmesi beklenirken, dünya 1 numarasını bu formu karşısında zorlayacak tek isim Nadal olacak. Ancak daha en az 5 yıl daha turnuvalara katılması beklenen Sırp raket şampiyonluk sayısı anlamında da zirvede yalnız kalabilir.




‘İkisine de saygım var’
Mücadelenin ardından yakaladığı çıkışın coşkusunu yaşayan ve duygularını paylaşan Djokovic, öncelikle Berrettini’ye hakkını teslim etti ve “Bir savaştan fazlasıydı. Matteo’yu tebrik ediyorum. Zor maçtı. Finallerde kaybetmenin iyi bir his olmadığını bilirim. Ama o daha yolun başında ve güçlü bir oyunu var. Bunu hissettim” dedi.
Grand Slamlerde Federer ve Nadal’ı yakalaması adına ise yıldız raket şu ifadeleri kullandı: “Bence üçümüz de durmayacağız. Roger Federer ve Rafael Nadal sporun efsane isimleri, ikisine de çok saygım var. Kortta karşılaştığım en önemli iki sporcu. Burada olmamın nedeni de onlar. Son 10 yılda inanılmaz yol kat ettim, ancak durmaya niyetim yok.”
Wimbledon’ı altıncı kez kazanmanın çok başka bir duygu olduğunu da sözlerine ekleyen Novak Djokovic, “Burası hep rüyamdı, çocukken de hayalimdi. Kendime hep buranın ne kadar özel olduğunu hatırlattım. Wimbledon’da kazanmak büyük bir onur ve ayrıcalık” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Novak tarihi baştan yazıyor’
Wimbledon’da finale çıkan ilk İtalyan raket olan Matteo Berrettini kupayı alamasa da şampiyon Djokovic’e hakkını teslim etti. 23 yaşındaki tenisçi, “İnanılmaz duygular yaşadım, belki de baş etmesi zor duygular oldu. Djokovic, benden kesinlikle iyi, bu net olarak gözüktü. Bence spor tarihini baştan yazıyor ve tüm övgüleri fazlasıyla hak ediyor” dedi.
Dev turnuvada yakaladığı çıkışın ardından kendi performansını da değerlendiren İtalyan tenisçi, “Final için mutluyum. Bu benim buradaki son finalim olmayacak. Son dönemdeki performansımdan daha iyisini isteyemezdim” diye konuştu.

Yazarlar