Tenis Djokovic'ten müthiş geri dönüş

Djokovic'ten müthiş geri dönüş

03.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Amerika Açık’ta Novak Djokovic, üçüncü turda 32 numaralı seribaşı Laslo Djere karşısında ilk iki setini kaybettiği maçı çevirerek adını dördüncü tura yazdırdı ve Hırvat Gojo’nun rakibi oldu.

Djokovicten müthiş geri dönüş

Teniste sezonun dördüncü grand slam turnuvası Amerika Açık’ta Novak Djokovic fırtınası sürüyor. Sırp raket geçen sezon covid aşısı vurulmayı reddettiği organizayona bir sene aranın ardından geri dönerken, performansıyla da tenisseverleri büyülüyor. Toplamda 23 büyük kupası bulunan ve kariyerinin 24. tekler grand slam şampiyonluğunu hedefleyen Djokovic, üçüncü turda 32 numaralı seribaşı Laslo Djere ile karşılaştı.

Haberin Devamı

İlk iki seti 6-4’lük skorlarla kaybederek geriye düşen Djokovic, 3 saat 45 dakika süren mücadeleyi 6-1, 6-1 ve 6-3’lük setlerle 3-2 kazanarak tur biletini aldı, dördüncü turda Hırvat Borna Gojo ile eşleşti.

'EN ZORLU MAÇLARDAN BİRİYDİ'

Djokovic karşılaşmanın ardından yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Umarım gösteriden keyif almışsınızdır. Benim için kesinlikle çok keyifli değildi, özellikle de ilk iki sette. Uzun yıllardır burada oynadığım en zorlu maçlardan biriydi.”

Dokuz numaralı seribaşı ABD’li Taylor Fritz, Çek Jakub Mensik’i 3-0, 10 numaralı seribaşı ABD’li Frances Tiafoe de Fransız Adrian Mannarino’yu 3-1 yenerek dördüncü tura yükselen isimler oldular. Tek kadınlarda Amerika Birleşik Devletleri’nden altı numaralı seribaşı Coco Gauff, üçüncü tur maçında Belçikalı Elise Mertens’i 3-6, 6-3 ve 6-0’lık setlerle 2-1 mağlup etti.

Haberin Devamı

Dört numaralı seribaşı Elena Rybakina ise 30 numaralı seribaşı Rumen Sorana Cirstea’ya 3-6, 7-6 ve 4-6’lık setlerle 2-1 yenilerek turnuvaya üçüncü turda havlu attı.

Yazarlar