Beşiktaş Dolmabahçe'de dev randevu! Rakamlarla Beşiktaş - Galatasaray derbisi

Dolmabahçe'de dev randevu! Rakamlarla Beşiktaş - Galatasaray derbisi

03.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Beşiktaş ile Galatasaray bugün Tüpraş Stadı’nda kozlarını paylaşacak. Kartal dev maçı kazanarak çıkışını sürdürmek istiyor. Avrupa’dan sonra Türkiye Kupası’na da havlu atan Aslan ise Dolmabahçe’de 8 yıl sonra gülmeyi hedefliyor.

Dolmabahçede dev randevu Rakamlarla Beşiktaş - Galatasaray derbisi

Beşiktaş ile Galatasaray 355. kez karşılaşacak. Geride kalan 354 maçın 126’sını Galatasaray, 114’ünü Beşiktaş kazandı, 114 karşılaşma beraberlikle sonuçlandı.

Haberin Devamı

Ezeli rakipler arasında ligde yapılan 131 karşılaşmada Galatasaray 49, Beşiktaş 39 galibiyet alırken 43 maç berabere bitti. Sarı-kırmızılılar 161, siyah-beyazlılar ise 140 gol attı.

Kartal 2016 yılında açılan yeni statta Galatasaray’a büyük üstünlük kurdu. Yeni statta 24 Eylül 2016’da oynanan ilk derbi 2-2 bittti. Siyah-beyazlı takım daha sonra yapılan üst üste 6 maçtan galibiyetle ayrıldı.

Beşiktaş son 6 maçta 5 galibiyet, 1 beraberlik alırken mağlubiyet yüzü görmedi. Galatasaray, Sparta Prag’a yenilerek Avrupa Ligi’ne, Karagümrük’e mağlup olarak Türkiye Kupası’na veda etti. Cim-Bom ligdeki son 15 maçta ise 13 galibiyet, 2 beraberlik aldı.

Galatasaray ligde oynadığı 27 maçta kalesinde sadece 15 gol gördü. Beşiktaş ise son 4 lig maçında 3 galibiyet, 1 beraberlik alırken kalesini rakiplerine kapatmayı başardı.

Haberin Devamı

10 OYUNCU SINIRDA

Derbi öncesi iki takımdan toplam 10 futbolcu ceza sınırında bulunuyor. Beşiktaş’ta Semih, Necip, Svensson, Masuaku, Amartey ve Demir Ege kart görmeleri halinde Gaziantep FK deplasmanında cezalı duruma düşecek. Galatasaray’da ise Davinson, Kaan, Kerem Aktürkoğlu ve Sergio Oliveira kart görmeleri durumunda Çaykur Rizespor karşılaşmasında görev yapamayacak.

Yazarlar