Süper Lig Dört büyüklerden 249 milyon euroluk çılgın harcama! Galatasaray listede 16. sırada yer aldı

Dört büyüklerden 249 milyon euroluk çılgın harcama! Galatasaray listede 16. sırada yer aldı

15.09.2023 - 10:09 | Son Güncellenme:

Trendyol Süper Lig'in dört büyükleri olarak adlandırılan Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor oluşturdukları kadrolara toplamda 249 milyon euroluk bonservis ödemesi gerçekleştirdi.

Dört büyüklerden 249 milyon euroluk çılgın harcama Galatasaray listede 16. sırada yer aldı

Türkiye'de gelmiş geçmiş en hareketli transfer sezonlarından biri geride kalmak üzere. Başta Galatasaray ve Fenerbahçe olmak üzere Beşiktaş, Trabzonspor ve Süper Lig ekipleri önemli yıldız isimleri kadrosuna dahil etti. Transfermarkt verilerine göre Trendyol Süper Lig, 1 milyar 170 milyon euroluk kadro değeriyle Avrupa'nın en değerli 7. ligi konumunda bulunuyor. Bu doğrultda Türkiye, kadro değeri bakımında Hollanda ve Belçika'yı geride bıraktı.

Haberin Devamı

Süper Lig'in 4 büyükleri olarak adlandırılan Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor ise şu ana kadar oluşturdukları kadrolara ödedikleri bonservis bedelleriyle dikkat çekiyor.

GALATASARAY LİSTEDE 16. SIRADA

Transfermarkt, dünyada bonservis bedelleri ve kadro değerleri arasında en çok fark olan 21 kulübü derledi. Galatasaray, bu listede 16. sırada yer aldı. Ödenen bonservis bedelleri ve kadro değerleri arasındaki farklara baktığımızda Galatasaray, 245 milyon euro değerindeki kadrosunu sadece 71 milyon euro ödedi. Aradaki fark ise 174 euro olarak çıkıyor.

Sarı kırmızılılar, özellikle bu yaz transfer döneminde değeri yüksek olan birçok yıldız futbolcuyu bonservis bedeli ödemeden kadrosuna kattı. Daha önceden transfer edilen Sacha Boey ve Victor Nelsson gibi futbolcular ise düşük ücret karşılığında transfer edildi ve geçen süre zarfında bu futbolcuların piyasa değerleri katlandı. Transfermarkt.com.tr'de yer alan derleme haberde "Bu istatistikler başarılı bir transfer politikasını gösteriyor. Çünkü ödenen bonservis bedeli ve kadro değeri arasındaki fark ne kadar fazlaysa başarılı bir transfer politakasının uygulandığını ve kadrodaki futbolcuların değerinin arttığını gösteriyor." ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

Dört büyüklerden 249 milyon euroluk çılgın harcama Galatasaray listede 16. sırada yer aldı

Tete, Zaha, Ziyech ve Ndombélé’nin toplam değeri 85 milyon euro ve bu 4 transfer için ise herhangi bir bonservis bedeli ödenmedi. Kerem Aktürkoğlu ise Galatasaray'a transfer olduğu dönemde 200 bin euroluk piyasa değerine sahipken güncel durumda 15 milyon euroluk piyasa değerine sahip.

Geçtiğimiz günlerde Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur, bu sene alınan tüm transferlerin piyasa değerinin 149.9 milyon euro olduğunu ve yeni transferlerin maliyeti imza bedeli ile birlikte sadece 30 milyon euro civarında olduğunu söylemişti.

Dört büyüklerden 249 milyon euroluk çılgın harcama Galatasaray listede 16. sırada yer aldı

BU LİSTEYE GİREMEYEN TÜRK TAKIMLARI

Fenerbahçe ise 209 milyon euroluk kadrosunu kurmak için 97 milyon euro bonservis bedeli için harcadı. Kadro değeri ve ödenen bonservis bedelleri arasındaki fark ise 112 milyon euro. Trabzonspor, 127 milyon euroluk kadrosu için 34 milyon euro harcadı. Bonservis bedeli ve kadro değeri arasındaki fark ise 92 milyon euro. Beşiktaş’ın 129 milyon euroluk kadrosu 47 milyon euroya kuruldu. Aradaki fark ise 82 milyon euro.

Haberin Devamı
1/3

2/3

3/3

DÖRT BÜYÜKLER 249 MİLYON EURO HARCADI

Transfermarkt'a göre Süper Lig'in 4 büyükleri olarak adlandırılan Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor oluşturdukları kadrolara toplamda 249 milyon euroluk harcama yaptı.