Diğer Dünya Atletizm Şampiyonası'ndan madalyasız döndük!

Dünya Atletizm Şampiyonası'ndan madalyasız döndük!

28.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dünya Atletizm Şampiyonası’na 17 sporcu ile katılan Türkiye, kürsü göremeden organizasyonu tamamladı. Ramil Guliyev, Yasmani Copello ve Ersu Şaşma gibi isimler madalyanın uzağında kaldı.

Dünya Atletizm Şampiyonasından madalyasız döndük

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği tarafından düzenlenen Dünya Atletizm Şampiyonası’nın 19’uncusu Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de dün sona erdi. Türkiye organizasyona 17 sporcu ile katıldı ancak kürsü göremeden şampiyonayı tamamladı.

Haberin Devamı

Organizasyonda son olarak dün maratonda Kaan Kigen Özbilen ve Hüseyin Can mücadele etti. Hüseyin Can 2.22.11’lik derecesiyle kendisi adına sezonun en iyi zamanına imza atarak, 50. sırayı aldı. Kaan Kigen Özbilen’den ise derece gelmedi.

Yasmani Copello, erkekler 400 metre engelli kategorisinde 48.66’lık derecesiyle 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’na kota aldı. Sezonun en iyisi derecesini koşan Küba asıllı milli atlet, kürsüye çıkamasa da kota almasıyla teselli buldu. En önemli madalya umutları arasında yer alan eski dünya şampiyonu Ramil Guliyev de şampiyonadan eli boş döndü. Erkekler 200 metre seçmelerinde serisini 20.89’luk derecesiyle altıncı sırada tamamlayan sprinter yarı finale kalamadı.

Türkiye’nin madalya umutlarından kadınlar cirit atmada yarışan Eda Tuğsuz üç atışında da faul yaparak elemeleri geçemedi. Ersu Şaşma elemelerde son derece başarılı olmasına karşın finali son sırada tamamlamaktan kurtulamadı. Tokyo Olimpiyatları’nda da yarışan genç sırıkla atlamacı, 5.75’lik derecesiyle finale yükselme başarısı gösterdi. Ancak finalde 5.55’te kalarak 12. sırayı aldı.

Haberin Devamı