Futbol Dünya Kupası, Suudi Arabistan’a kaldı!

Dünya Kupası, Suudi Arabistan’a kaldı!

01.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dünyanın en iyi futbolcularını ülkedeki kulüplerine kazandırarak dikkatleri üzerine çeken Suudi Arabistan, şimdi de futbol organizasyonu açısından büyük bir hamle yapmaya hazırlanıyor.

Dünya Kupası, Suudi Arabistan’a kaldı

Ortadoğu ülkesi, futbolun milli takımlar düzeyindeki en büyük turnuvası olan FIFA Dünya Kupası’nı düzenlemek için kolları sıvadı. Avustralya, 2034 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapma konusunda adaylıktan çekildiklerini duyurdu. Böylece Suudi Arabistan, turnuva için tek aday olarak kaldı.

Haberin Devamı

Teklif verme süresi dün dolarken, dev organizasyon, tek aday olarak kalan Suudi Arabistan’a kaldı. FIFA, 2026 Dünya Kupası’nın ABD, Meksika ve Kanada, 2030 Dünya Kupası’nın ise Portekiz, İspanya ve Fas’ta yapılmasına karar vermişti. Türkiye Futbol Federasyonu Süper Kupa’ya da ev sahipliği yapacak olan Körfez ülkesi, futbol dışında da son dönemde Formula 1, golf ve boksta birçok uluslararası spor etkinliğine ev sahipliği yapmıştı.

ŞARTLAR UYMADI

2034 Dünya Kupası’na ev sahipliği için son günde adaylık sürecinden çekilerek Suudi Arabistan’ın ev sahipliğinin yolunu açan Avustralya, bu kararın gerekçesini de açıkladı. Açıklamada, “FIFA Dünya Kupası’na ev sahipliği yapmak için gerekli araştırmaları yaptıktan sonra tüm şartları göz önünde bulundurarak başvuru yapmama kararı aldık” denildi.

Haberin Devamı

Yazarlar