Dünya Kupası Dünya Kupası'nda Andre Ayew penaltıyı kaçırdı, kızı hastaneye kaldırıldı!

Dünya Kupası'nda Andre Ayew penaltıyı kaçırdı, kızı hastaneye kaldırıldı!

05.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yıldız futbolcunun kaçırdığı penaltı, küçük kızını hastanelik etti. Andre Ayew'in yedi yaşındaki kızı, Ganalı yıldızın cuma günü Uruguay'a karşı kaçırdığı penaltının ardından üzüntüden yere yığıldı.

Dünya Kupasında Andre Ayew penaltıyı kaçırdı, kızı hastaneye kaldırıldı

Gana, Uruguay'a karşı bir penaltı kazandığında, Dünya Kupası'nda son 16 turuna katılmak için büyük bir şans yakalamıştı. Ancak, Fenerbahçe'nin eski yıldızı Ayew etkili bir vuruş yapamadı ve Uruguaylı kaleci Sergio Rochet'e kolay bir kurtarış yaptırdı. Ve bu penaltı hüsranının ardından, Ayew'in kızı kendisine hakim olamadı ve yere yığılarak hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

Hastaneye sevk edilir edilmez korkunç sahneler kısa sürede bitti. Yıldız futbolcunun kızı sakinleşti ve babası Ayew ise maç biter bitmez soluğu kızının yanında aldı.

TARİH TEKERRÜR ETTİ

Gana - Uruguay maçının 16'ncı dakikasında Jordan Ayew sol kanattan ceza sahasına girdikten sonra sağ ayağının üstüyle kaleye vuruşunu yaptı, Uruguay file bekçisi Rochet topu sektirdi. Dönen topu kontrol etmek isteyen Mohamed Kudus, Rochet'in müdahalesiyle ceza sahası içinde yerde kaldı. Karşılaşmanın hakemi Daniel Siebert pozisyonda oyunu devam ettirdi, Gana cephesi ise penaltı itirazlarında bulundu.

Oyunun durmasının ardından maçın hakemi Daniel Siebert, VAR'ı dinledi. VAR'dan gelen uyarı sonrası pozisyonu izleyen Daniel Siebert penaltı kararı verdi.

Haberin Devamı

Dünya Kupasında Andre Ayew penaltıyı kaçırdı, kızı hastaneye kaldırıldı

NUNEZ SARI KART GÖRDÜ

Gana'nın kazandığı penaltı sonrası Darwin Nunez penaltı noktasına hareketlendi ve çimleri bozmaya çalıştı. Bu sırada Ganalı oyuncular penaltı noktası üstünde adeta bir 'etten duvar' ördü. Karşılaşmanın hakemi Daniel Siebert, Darwin Nunez'e sarı kartını gösterdi.

ANDRE AYEW PENALTIYI KAÇIRDI

Gana'nın kazandığı penaltıda topun başına Andre Ayew geçti. Sol ayağının içiyle sağ köşeye yerden vuruş yapan Andre Ayew'in şutunda Uruguay file bekçisi Rochet topu kurtardı. Gana, 2010'da kaçırdığı penaltının ardından 2022 Dünya Kupası'nda da Uruguay'a karşı çok kritik bir penaltıyı gole çeviremedi.

Bir dönem ülkemizde Fenerbahçe forması da giyen Andre Ayew'in kaçırdığı penaltı Dünya Kupası tarihine geçti. Opta'nın verilerine göre; Gana, Opta'nın Dünya Kupası'nda detaylı analize başladığı 1966'dan bu yana bir rakibine karşı iki penaltı kaçıran (seri penaltılar hariç) ilk ülke oldu.

Dünya Kupasında Andre Ayew penaltıyı kaçırdı, kızı hastaneye kaldırıldı

Andre Ayew'in hastanede olduğu bir fotoğraf Twitter'dan paylaşıldı ve şunlar yazıldı:

"Andre Ayew, Uruguay'a karşı penaltıyı kaçırınca kızı üzüntüden yere yığıldı.

"Babası Ayew, maç biter bitmez kızını görmek için stadyumdan doğruca hastaneye gitti.

"Oldukça korkutucuydu, ama şükürler olsun ki şimdi iyi durumda."

SUAREZ ÖZÜR DİLEMEDİ

2010 Dünya Kupası'nda Gana ile Uruguay arasında oynanan müsabakada Luis Suarez, son dakikada ağlara giden topu bilerek eliyle tutmuş ve Gana penaltı kazanmıştı. Gana'nın kazandığı penaltıda Asamoah Gyan penaltıyı kaçırmış ve seri penaltı atışlarında tur atlayan taraf Uruguay olmuştu. Ganalı oyuncular o maçı unutmadı ve maç öncesi Luis Suarez'le el tokalaşmayı tercih etmedi.

Haberin Devamı

Dünya Kupasında Andre Ayew penaltıyı kaçırdı, kızı hastaneye kaldırıldı

Luis Suarez ise Gana ile oynanacak maç öncesinde kendisine gelen soruya şu cevabı vermişti: "2010'daki Gana maçında topu elimle kurtardım ama penaltıyı kaçıran ben değil, Ganalı futbolcuydu. Kırmızı kart gördüm ve Gana penaltı kullandı. Bunun sorumlusu ben değilim. Üzerinden 12 yıl geçti."

Yazarlar