Dünya Kupası Dünya Kupası'nda inanılmaz performans! Lionel Messi'nin ardından ikinci sırada

Dünya Kupası'nda inanılmaz performans! Lionel Messi'nin ardından ikinci sırada

17.12.2022 - 20:32 | Son Güncellenme:

Katar'ın ev sahipliğinde düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda yarı finalde elenen Hırvatistan ve Fas, 3'üncülük maçında kozlarını paylaştı. Heyecan dolu karşılaşmada Hırvat oyuncu, gösterdiği performans ile istatistik olarak Messi'ye rakip oldu.

Dünya Kupasında inanılmaz performans Lionel Messinin ardından ikinci sırada

2022 Dünya Kupası'nda 3'üncülük maçında Hırvatistan ile Fas karşı karşıya geldi. Heyecan dolu müsabaka Khalifa International Stadyumu'nda oynandı. Zorlu mücadelede Katar Futbol Federasyonu'ndan Al Jassim görev aldı. Karşılaşmada Hırvat oyuncu, gösterdiği performans ile dünya yıldızı Lionel Messi'ye istatistik olarak rakip oldu.

Haberin Devamı

SAISS YEDEKLERDE

Fas, Fransa ile yarı finalde karşı karşıya geldiği sırada Afrika Temsilcisinin kaptanı ve ayrıca Süper Lig'de Beşiktaş forması giyen Romain Saiss karşılaşmanın 21. dakikasında oyuna devam edememişti ve oyundan çıkmıştı. Saiss, Hırvatistan maçına yedeklerde başladı.

GOL PERDESİ AÇILDI

Heyecan dolu karşılaşmanın henüz 7. dakikasında Hırvatistan gol perdesini açtı. Sol kanatta ceza sahasının uzağında kazanılan serbest vuruşu Majer kullandı, Perisic'in kafa ile indirdiği topa Gvardiol uçarak kafayı vurdu ve top kalecinin sağından ağlarla buluştu.

Dünya Kupasında inanılmaz performans Lionel Messinin ardından ikinci sırada

FAS HEMEN KARŞILIK VERDİ

Maçta Hırvatistan'ın golü sonrası Fas hemen ardından karşılık verdi. Müsabakanın 9. dakikasında sağ kanatta taç çizgisine yakın bölgede kazanılan serbest vuruşu Ziyech kullandı, savunmadan seken topu iyi takip eden Dari altı pasın içinde bomboş pozisyonda topu kafa ile ağlara gönderdi.

Haberin Devamı

Dünya Kupasında inanılmaz performans Lionel Messinin ardından ikinci sırada

NET FIRSAT KAÇTI

Fas'ta Hakimi, Ziyech'in harika pasında sağ kanatta savunma arkasına sarktı ve sıfıra kadar inerek ortaladı. Meşin yuvarlak boş pozisyondaki En-Nesyri'nin arkasında kaldı ve bu gol fırsatı kaçtı.

HIRVATİSTAN ÖNE GEÇTİ

Karşılaşmanın 42. dakikadasında Orsic, ceza sahası içi sol çaprazından ayağının içiyle uzak direğe vurdu, top direkten içeri girdi. Bu harika golle Hırvatistan yeniden öne geçti.

Dünya Kupasında inanılmaz performans Lionel Messinin ardından ikinci sırada

OYUNA DEVAM EDEMEDİ

Hırvatistan'da sakatlanan Kramaric, 59. dakikada sakatlandı ve oyun durdu. Hakem Al Jassim, sağlık ekiplerini sahaya çağırdı. Kramaric, 61. dakikada yerini Vlasic'e bıraktı. 

PERISIC, MESSI'YE RAKİP OLDU

Son üç Dünya Kupası'nda toplam 11 gole direkt etki eden Ivan Perisic, bu alanda yapılan sıralamada ikinci sırada. İlk sırada olan isim ise Lionel Messi.

Dünya Kupasında inanılmaz performans Lionel Messinin ardından ikinci sırada

HIRVATİSTAN MAÇI KAZANDI

Oynanan karşılaşmayı Hırvatistan, 2-1 kazandı ve 2022 Dünya Kupası'nın üçüncüsü oldu. Hırvatistan, 1998'in ardından Dünya Kupası'nı bir kez daha 3. tamamladı.

MAÇIN OYUNUCUSU GVARDIOL SEÇİLDİ

Maç esnasında gösterdiği performans ile dikkat çeken Josko Gvardiol, Hırvatistan-Fas maçının en iyi oyuncusu seçildi.