Dünya Kupası Dünya Kupası'nda İran ile ABD arasında bayrak krizi! 'İran halkının yanındayız'

Dünya Kupası'nda İran ile ABD arasında bayrak krizi! 'İran halkının yanındayız'

28.11.2022 - 22:07 | Son Güncellenme:

Katar'ın ev sahipliğinde düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda İran ile ABD arasındaki kritik mücadele öncesinde bayrak krizi çıktı. ABD Milli Futbol Takımı'nın resmi hesaplarından yapılan paylaşım sonrası İran cephesi harekete geçti. ABD Milli Takımı Teknik Direktörü Gregg Berhalter yaşananlar sonrası çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Dünya Kupasında İran ile ABD arasında bayrak krizi İran halkının yanındayız

2022 Dünya Kupası'nda heyecan hız kesmeden devam ederken B Grubu'nda İran ile ABD arasında oynanacak mücadele öncesinde sosyal medyada yapılan paylaşım kriz yarattı. ABD Futbol Milli Takımı'nın resmi sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, İran bayrağındaki İslam Cumhuriyeti amblemi yer almadı. İran cephesi bu paylaşım sonrası harekete geçti.

Haberin Devamı

ABD Futbol Milli Takımı'nın resmi hesabından Dünya Kupası 2022'de oynanacak İran maçı öncesi yapılan paylaşımda skandal bir hamlede bulunuldu. ABD'nin paylaşımında İran bayrağının ortasında ve kırmızı ile yeşil çizgilerin uçlarında yer alan İslam Cumhuriyeti sembolleri yer almadı. ABD'den yapılan açıklamada Mahsa Amini'nin hayatını kaybetmesinin ardından İran'da başlayan protestolara destek vermek amacıyla bu hamlenin yapıldığı kaydedildi.

İran Futbol Federasyonu ise ABD'ye ciddi bir uyarı verilmesi için harekete geçti. İran Futbol Federasyonu, ABD'yi FIFA'ya şikayet etti. ABD ile İran arasındaki krizin ardından son açıklama Gregg Berhalter'dan geldi.

ABD Milli Takımı Teknik Direktörü Gregg Berhalter, 2022 FIFA Dünya Kupası B Grubu'nda oynayacakları İran maçında sadece bir futbol maçına çıkacaklarını savundu. FIFA Medya Merkezi'nde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Gregg Berhalter'in danışmanları sadece bir soru sorulmasına izin verdi. İran basını ise bu tutum karşısında üst üste sorular sordu.

Haberin Devamı

Dünya Kupasında İran ile ABD arasında bayrak krizi İran halkının yanındayız

Sporx'in derlediği habere göre; ABD Milli Futbol Takımı'nın sosyal medya paylaşımlarında, İran bayrağındaki İslam Cumhuriyeti ambleminin kullanılmamasıyla ilgili soruya Berhalter, "Postalanan şeyin bizimle ilgisi yok, bizim kontrolümüzde olmadı. Biz sadece maça odaklandık. Yaşananların bir parçası değiliz" yanıtını verdi. Berhalter, turnuvanın en hassas maçı olacağı ve ne düşündüğünün sorulması üzerine, "Bizim için bu, iyi bir takım karşısında sadece bir futbol maçı. İki takım da tur atlamayı istiyor. Güzel bir maç olmasını istiyoruz. İran halkının yanındayız ama sadece maça odaklandık" diye konuştu.

Kariyerini Leeds United'da sürdüren ve basın toplantısına katılan orta saha oyuncusu Tyler Adams, besmele çekerek söze başlayan İranlı bir gazetecinin İran'ın adını yanlış telaffuz ettiği uyarısı üzerine, özür diledi.

Yazarlar