Dünya Kupası Dünya Kupası'nda Kylian Mbappe ve Fransa'nın şakası yok

Dünya Kupası'nda Kylian Mbappe ve Fransa'nın şakası yok

05.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

2018’in şampiyonu unvanıyla Katar’a gelen Fransa hata yapmadan yoluna devam etti, Polonya’yı devirdi. Giroud ve Mbappe’nin golleriyle net bir galibiyet alan Horozlar, çeyrek finale yükselerek kupa yolundaki iddiasını gösterdi.

Dünya Kupasında Kylian Mbappe ve Fransanın şakası yok

2022 Dünya Kupası’nda son 16 turunda Fransa ile Polonya, Al Thumama Stadı’nda karşılaştı. Grupta zorlanmayan son şampiyon Fransa, son 16’ya şansının da yardımıyla gelen Polonya karşısında 28’de gole çok yaklaştı. Dembele’nin sağdan pasında arka direğe hareketlenen Giroud bomboş kaleye golü yapamadı. Polonya da 37’de arka arkaya fırsatlar kaçırdı, Zielinski ve Lewanowski’nin kale önündeki şutları ağlarla buluşmadı. Maçın başında boş kaleye kaçıran Giroud 44’te kendini affettirdi, Mbappe’nin ara pasında klas bir gol vuruşu yaptı: 1-0.

Haberin Devamı

Mbappe resitali

C Grubu’nun son maçında Arjantin’e karşı kötü bir futbol ortaya koyan Polonya’nın Fransa’yı eleyip çeyrek finale çıkması mucize sayılırdı. 57’de de Fransa 2. golüne sevinirken hakem Jesus Valenzuela, kaleci Szczesny’ye faul yaptığı için iptal kararı verdi. Ama 74’te Mbappe sahneye çıktı, sağ kanatta boşa kaçarak topla buluşan ünlü yıldız müthiş bir son vuruşla 2-0’ı sağladı. Adeta şov yapan Mbappe 90+1’de de sağ ayağını konuşturup çeyrek finali müjdeledi: 3-0 Polonya 90+9’da VAR’dan penaltı kazandı, Lewandowski ilk vuruşta kaçırsa da tekrar edilen atışta sadece tabelayı değiştirdi: 3-1.

Giroud’dan büyük başarı

Fransa Milli Takımı’nda Olivier Giroud tarihe geçti. Deneyimli forvet, Polonya maçında attığı golle Fransa’da milli takım tarihinin en golcü oyuncusu olmayı başardı. 36 yaşındaki futbolcu, Fransa formasıyla gol sayısını 52’ye çıkardı ve 51 gollü Thierry Henry’yi geride bıraktı.

Haberin Devamı

Mbappe fırtınası

Kylian Mbappe’nin kariyerindeki hızlı yükseliş devam ediyor. 23 yaşındaki futbolcu dün akşam Polonya filelerine gönderdiği gollerle kupa tarihindeki 9. golünü kaydetti. Fransız yıldız, Brezilya’nın efsane futbolcusu Pele ve Maradona’yı gol sayısında geçmeyi başarırken Messi’yi de yakaladı. Kylian Mbappe, Dünya Kupası tarihinde 24 yaşına gelmeden 9 gole ulaşan ilk oyuncu oldu.

Dünya Kupasında Kylian Mbappe ve Fransanın şakası yok

Katar’da erken final zamanı

Katar’daki kupada ikinci çeyrek final eşleşmesi belli oldu. İngiltere ile Fransa, çeyrek final mücadelesinde karşı karşıya gelecek. Adeta erken bir finalin oynanacağı devlerin mücadelesi 10 Aralık Cumartesi günü TSİ 22.00’de Al Bayt Stadı’nda oynanacak.

Sterling  oynayamadı

Son 16 turunda Senegal’le karşılaşan İngiltere’de maç öncesinde önemli bir eksik vardı. İngiltere Futbol Federasyonu, Senegal mücadelesinden önce Raheem Sterling’in bir aile meselesiyle uğraştığı için İngiltere-Senegal maçında yer almayacağını duyurdu.

İngiltere’nin hedefi büyük

2022 Dünya Kupası’nda son 16 turunda İngiltere ile Senegal, Al Bayt Stadı’nda mücadele etti. 1966’dan bu yana devam eden kupa hasretine son vermek isteyen İngiltere, Senegal karşısında favoriydi. Maç sakin ve düşük tempoyla başladı. İngiltere’nin 39’daki ilk ciddi atağında Bellingham soldan çıkardı Henderson usta işi bir son vuruşla 1-0 yaptı. Bu golden sonra İngiltere rahatladı, ataklarını sıklaştırdı. 45+2’de de çok hızlı gelen İngiltere’de Kane turnuvadaki ilk golünü attı.

Haberin Devamı

Dünya Kupasında Kylian Mbappe ve Fransanın şakası yok

Yenilgisiz devam

Senegal’de Idrissa Gueye ve Sadio Mane gibi iki yıldızın yokluğu böylesine önemli bir rakibe karşı aranıyordu. 57’de ise soldan şık bir çalımla gelen Foden pasını da aynı güzellikte attı, Saka da skoru 3-0 yaptı. Böylece Senegal için eve dönüş vakti geldi. Gareth Southgate’in İngiltere’si ise 4 maçta 3 galibiyet 1 beraberlik alırken, 12 gol attı, maç başına 3.0’lık gol ortalaması yakaladı. Turnuvadaki iddiasını ve gücünü gösteren İngiltere, şimdi son şampiyon Fransa karşısına çıkacak.

Kane’den siftah

İngiltere Milli Takımı’nın tecrübeli forvet Harry Kane, Katar’da golle tanıştı. Kane grup aşamasında 3 maçta 3 asist yaparken gol atamamıştı. Deneyimli yıldız, Senegal mücadelesinde ilk isabetli şutunda golü atmayı başardı, 2022 Dünya Kupası’nda da siftahını yaptı. Kane, büyük turnuvalarda da 11. golünü attı ve Gary Lineker’i geçti.

Haberin Devamı

Yazarlar