Basketbol Dünya Kupası'nda şampiyon Almanya! Sırbistan'ı devirdiler, tarih yazdılar

Dünya Kupası'nda şampiyon Almanya! Sırbistan'ı devirdiler, tarih yazdılar

10.09.2023 - 17:39 | Son Güncellenme:

FIBA 2023 Dünya Kupası Finali’nde Almanya ile Sırbistan karşı karşıya geldi. Nefesleri kesen mücadelede Almanya, Sırbistan'ı 83-77 mağlup ederek tarihinde ilk kez şampiyonluğa ulaştı.

Dünya Kupasında şampiyon Almanya Sırbistanı devirdiler, tarih yazdılar

Filipinler, Japonya ve Endonezya’nın ortaklaşa düzenlediği 2023 FIBA Dünya Kupası’nda final heyecanı yaşandı. Almanya ile Sırbistan'ın karşı karşıya geldiği dev finalde zafere Almanya ulaştı. 

Haberin Devamı

Tarihinde ilk defa Dünya Kupası finali oynayan Almanya, rakibini 83-77 mağlup ederek kupanın sahibi oldu.

KIRAN KIRANA MÜCADELE

İlk periyodu Sırbistan 26-23'lük skorla önde tamamlarken, devreye ise 47-47 eşitlikle gidildi. Üçüncü periyotta Almanya hücumda daha etkili oldu ve periyodu 69-57 üstün bitirdi. Çekişmeli geçen son periyotta Almanya, Sırbistan’ın dönmesine izin vermedi ve parkeden 83-77’lik skorla galip ayrıldı.

Bu sonuçla Almanya tarihinde ilk kez Dünya Kupası’nı kazandı. Sırbistan ise 2014 yılından sonra ikinci finalinde ikinci kez kaybetti.

Dünya Kupasında şampiyon Almanya Sırbistanı devirdiler, tarih yazdılar

SCHRODER'DEN 28 SAYI

Almanya'da Dennis Schröder 28 sayı, 2 ribaund ve 2 asistle oynayarak ülkesine şampiyonluğu getirmede önemli rol oynadı. Sırbistan'da ise Aleksa
Avramovic'in 21 sayı, 2 asist ve 1 ribaundluk performansı yetmedi.

Haberin Devamı

SIRBİSTAN'IN FİNAL YOLU

B Grubu’nda Güney Sudan, Porto Riko ve Çin ile mücadele eden Sırbistan grubunu yenilgisiz tamamladı. Sırplar 2. turda İtalya’ya kaybederken, Dominik Cumhuriyeti’ni mağlup etti. Sırbistan çeyrek finalde Litvanya’yı geçti, yarı finalde de ABD’yi saf dışı bırakarak finale yükseldi.

ALMANYA'NIN FİNAL YOLU

Almanya ise turnuvada Finlandiya, Avustralya ve Japonya ile E Grubu’nda yer aldı ve 3’te 3 yaptı. Almanlar, 2. turda da Gürcistan ve Slovenya’yı mağlup ederek yoluna yenilgisiz devam etti. Almanya, çeyrek finalde Letonya’yı ve yarı finalde de ABD’yi mağlup ederek finale geldi.