Voleybol Dünya’nın en büyüğü Eczacı

Dünya’nın en büyüğü Eczacı

02.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Voleybolda çok güçlü bir kadro kuran ve ‘Dream team’ unvanını alan Eczacıbaşı Vitra, Dünya Voleybol Kulüpler Şampiyonası’nın finalinde Pomi’yi 3-2 yenerek üst üste 2 kez adını zirveye yazdırdı ve bir ilki başardı.

Dünya’nın en büyüğü Eczacı

Voleybolda çok güçlü bir kadro kuran ve ‘Dream team’ unvanını alan Eczacıbaşı Vitra, Dünya Voleybol Kulüpler Şampiyonası’nın finalinde Pomi’yi 3-2 yenerek üst üste 2 kez adını zirveye yazdırdı ve bir ilki başardı. Organizasyonda VakıfBank ise bronz kazandı.

Haberin Devamı

-Kadınlar DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi’nde, VakıfBank 2., Fenerbahçe ise 3. oldu.

Galatasaray Daikin Kadın Voleybol Takımı, CEV Kupası’nı 2. sırada tamamladı. İdmanocağı Kadın Voleybol Takımı ise CEV Challenge Kupası’nda 2. oldu.

-Erkekler Voleybol 1. Ligi’nde Halkbank, Bayanlar Voleybol 1. Ligi’nde ise Vakıfbank mutlu sona ulaştı.

Avrupa Şampiyonası’naTürkiye damgası
-Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda, Türk Milli Takımı, organizasyonu 4 altın, 5 gümüş ve 3 bronz olmak üzere 12 madalya ile 4. sırada tamamlayarak, şampiyona tarihindeki en iyi sonucunu elde etti.
-Avrupa Kros Şampiyonası’nda kadın takımımız zirveyi gögüslerken, Yasemin Can-Meryem Akdağ ve Polat Kemboi Arıkan-Aras Kaya ikilileri double yaptı.
Vodafone 38. İstanbul Maratonu’nda erkeklerde Kenya asıllı Azerbaycanlı atlet Evans Kiplagat, kadınlarda ise Kenyalı Agnes Jeruto Barsosio birinci oldu.
-Doping yapan Aslı Çakır Alptekin’in, sonuçların üstünü örtmek için rüşvet verdiği ortaya çıktı. Soruşturmaya yardım ettiği için Alptekin’in cezası 4 yıla indirildi.
-INAS Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası’nda kadınlar pentatlon branşında altın madalya kazanan Mihriban Kaya, özel sporcular tarihinde Avrupa şampiyonluğuna ulaşan ilk Türk oldu.
DİĞER SPORLAR
-Curlingde de bu yıl ulaşılması zor bir başarıya imza atıldı. Kadın Milli Takımımız, B Grubu’nda gümüş madalya alarak zirveye A Grubu’na çıktı.

Haberin Devamı

-Avrupa Karate Şampiyonası’nda 12 madalya kazanan Türkiye, şampiyona tarihindeki en yüksek madalya sayısına ulaştı.
-Samsun’da deniz doldurularak yapılan 9 delikli golf sahası, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın da katıldığı törenle hizmete girdi.
-Dünya Salon Okçuluk Şampiyonası’nda Gizem, Evrim ve Nevin’in temsil ettiği Makaralı Yay Genç Kız Milli Takımı altın, Mete Gazoz, Onur Tezel ve Oğuzhan Küçük’ten oluşan Olimpik Yay Genç Erkek Milli Takımı ise gümüş kazandı.
-Avrupa Gençler Kürek Şampiyonası’nda mücadele eden Türk Milli Takımı, bronz madalya kazandı ve Türkiye’ye bu alanda tarihindeki ilk madalyayı getirdi.
-52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nu Caja Rural-Seguros RGA takımından Portekizli Jose Gonçalves kazandı. Organizasyon ayrıca 3 yıllığına Dünya Turu takvimine dahil edildi.
-Rüzgar sörfü PWA Dünya Turu’nda, Red Bull sporcusu Lena Erdil sezonu dünya ikincisi olarak tamamladı.