Tenis Dünyanın tenis üssü Türkiye

Dünyanın tenis üssü Türkiye

30.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dünya’nın Türkiye’yi tenis merkezi olarak gördüğünü söyleyen TTF Başkanı Cengiz Durmuş, Tennis Europe tarafından verilen ödül ve ITF yetkililerinin değerlendirmelerinin, bu durumun göstergesi olduğuna dikkat çekti.

Dünyanın tenis üssü Türkiye

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, ülkede son dönemde bu spor branşındaki gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Haberin Devamı

Dünya’nın, Türkiye’yi tenis merkezi olarak gördüğünü söyleyen Durmuş “Uluslararası tenis camiası, Türkiye’nin bir tenis merkezi olduğunu kabul ediyor. Avrupa Tenis Federasyonu (Tennis Europe), araştırmasına göre 2022’de Türkiye’nin en fazla, en hızlı gelişen ülke olduğu tespitini yaptı ve bizi ödüllendirdi. Geride kalan sene itibariyle en fazla turnuva düzenleyen İspanya’nın ardından ikinci ülkeyiz” diyerek şöyle devam etti:

“Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) Antalya’ya geldi, toplantılarını burada yaptılar. ITF yetkilileri, ülkemizin bir çok sayıda uluslararası turnuva yapma kabiliyetinde olduğunu, organizasyonlar için çok uygun bir lokasyonda olduğunu belirttiler. Zaten kendi toplantılarını burada düzenleyerek de burayı buna değer gördüklerini gösterdiler.”

Haberin Devamı

‘Entegrasyon şart’

Federasyon başkanı, dünya tenisine yakın olmanın önemine de dikkat çekti. Durmuş, “Bizim hedefimiz globalleşen bir durumda olmak. En iyi oyuncuları yetiştirmek için dünyayla entegre olmak zorundasınız. Tenis dünyasıyla iyi iletişimde olunca katılımın önemli olduğu dışardaki turnuvalara sporcularınız için özel davetler alabiliyorsunuz” dedi.

‘Antalya’ya gelip gelir bırakıyorlar’

Manavgat’taki ITF World Tennis Masters Tour Dünya Şampiyonası hakkında Cengiz Durmuş şunları söyledi: “1200 sporcunun geldiği dev bir organizasyonu düzenlemekteyiz. Spor turizmi açısından da önemli katkıları var turnuvanın. Antalya’ya gelen sporcular, bölgedeki otellerde kalıp gelir bırakıyor.”

Yazarlar