Galatasaray Dursun Özbek: Bilanço çiçek gibi görünmeli!

Dursun Özbek: Bilanço çiçek gibi görünmeli!

29.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Avrupa’dan elenmenin ardından lig ve kupaya dönen G.Saray’da Başkan Dursun Özbek, ara transfer döneminde her türlü riski üzerine aldı, transfer harcaması yaptırmadı. Boey’in satışına rağmen seçimi öncelik gören Özbek, "Nisan ayında bilanço çiçek gibi görünmeli" diye konuştu.

Dursun Özbek: Bilanço çiçek gibi görünmeli

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in ara transfer döneminde uyguladığı “önce seçim, sonra başarı” stratejisi, sarı-kırmızılı ekibin kaderini belirleyecek.

Haberin Devamı

Kulüpteki derin kulislere göre, sezonun kaderi, 29 Ocak 2024 tarihindeki Sportif A.Ş. yönetim kurulu toplantısında çizildi. Sasha Boey’nin Bayern Münih’e 30+5 milyon euroluk rekor transferinden 4 gün sonra gerçekleşen toplantıda; Özbek şu konuşmayı yaptı:

"Mayısta seçime giriyoruz. Dolayısıyla seçimden önce, nisan ayında yayınlanacak 3. çeyrek bilançomuz bizim için her şeyden önemli... Boey’den gelecek para ile bilanço çiçek gibi gözükecek ve genel kurul nezdinde büyük prestij sahibi olacağız. Bu meyanda transfer politikamızı da gözden geçirdim. Bonservis ödenerek transfer yapılmasını istemiyorum. Zaten devre arası transferleri normalden fazla risk teşkil eder. Özel durumumuz nedeniyle bu riski taşımaya gerek duymuyorum. Bu konuda bütün sorumluluk bana ait..."

Haberin Devamı

Özbek’in bu kararından sonra transfer stratejisi tamamen değişti ve Galatasaray bonservis ödenmeyecek, kulüplerin kiralık listesine koyduğu oyunculara döndü. Buna uygun olarak forvete Vinicius ve sağ beke Aurier transferleri yapıldı; ancak bu kriterlere sahip sol bek ise bulunamadı.

İşin ilginç yanı, kamuoyundaki tepkiler sonucu Özbek, "Sıfır bonservis" kararını değiştirip, sol bek için bonservis ödemeye mecburen ikna oldu ama bu sefer de iş işten geçtiği için yeni transfer Köhn, UEFA listesine dahil edilemedi.

Galatasaray kulisleri, Avrupa Ligi’ndeki hayal kırıklığını Özbek’in bu tercihine bağlayarak yorumu getirdi:

"Başkan Özbek seçimi kazanmak için futbol takımının kaderini tehlikeye attı. Galatasaray terbiyesi gereği Erden Timur ve Okan Buruk ses çıkarmıyor. Ama bundan sonra ortaya çıkacak her türlü riskin sorumlusu Dursun Özbek’tir. Kasada para olmasına rağmen Buruk’u Aurier, Vinicius gibi kiralık transferlere mahkum etmek, gerçek anlamda Rus ruleti oynamaktır."

"FUTBOLLA BORCU ÖDEYECEĞİM DEDİM Mİ?"

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, faizin kanayan bir yara olduğunu tekrarladı, "Nasıl yapacağımızı da söyledik. Şimdi kürsüden çıkıp ‘Bu tablo ile bu borç ödenmez’ deniyor. Bu borcu futboldan kazandığım parayla ödeyeceğim dedim mi?" dedi.

Haberin Devamı

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Divan Kurulu’nun mali tablolarla ilgili yaptığı olağanüstü toplantısında faizlerden yakındı.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park Özhan Canaydın Konferans Salonu’nda yapılan toplantıda kürsüye çıkan Özbek, "Bundan önceki 6 aylık dönemde konsolide olarak ödediğimiz faiz miktarı 6 aylık için 200 küsur milyonlardayken ve o dönemde faiz oranları 10-11’de seyrettiğinde, ödenen faiz miktarı o kadardı. Şimdi 1 Haziran-30 Kasım ikinci 6 aylık dönemde faiz oranı 35-36’larda seyrederken, ödenen faiz miktarı 540 milyon TL civarında. Daha bunun hızı kesilmedi. Bugün 45-46’lardayız. Her zaman ifade ettiğim gibi; faiz, Galatasaray’ın kanayan yarası" dedi.

Özbek şöyle devam etti:

"Galatasaray bu faiz yükünden kurtulmuş olaydı, bugün 6 aylık konsolide bilançosunda çok güzel karlılığı vardı. Galatasaray’ın kanayan yarası olarak ifade ettiğim faiz sarmalından çıkmamız lazım. Bunun için çalışmalarımız üst seviyede devam ediyor."

Galatasaray’a karşı açılan 7, 8, 9 cephe bulunduğunu da anlatan Başkan Dursun Özbek, toplantının sonunda da, "Şimdi kürsüden çıkıp 'Bu tablo ile bu borç ödenmez' deniyor. Ben bu borcu futboldan kazandığım parayla ödeyeceğim dedim mi? Bu faizden nasıl kurtulacağımızı rakip takım başkanları bile biliyor!" ifadelerini kullandı.

Yazarlar