Fenerbahçe Dusan Tadic fırtınası! Fenerbahçe tarihine geçti

Dusan Tadic fırtınası! Fenerbahçe tarihine geçti

01.08.2023 - 22:08 | Son Güncellenme:

UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. Ön Eleme Turu rövanş maçında Fenerbahçe, Zimbru ile kozlarını paylaştı. Sarı-lacivertlilerde sahaya kaptan olarak çıkan yeni transfer Dusan Tadic, gösterdiği performans ile dikkatleri üzerine çekerken bunun yanında da Fenerbahçe tarihe adını yazdırdı.

Dusan Tadic fırtınası Fenerbahçe tarihine geçti

Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi 2. Ön Eleme Turu rövanş maçında Zimbru ile kozlarını paylaştı. İlk maçı 5-0 kazanan sarı-lacivertliler, çok büyük bir avantajla Moldova deplasmanına çıktı. Fenerbahçe'nin yeni transferi Dusan Tadic, gösterdiği performans ile tarihe geçti.

Haberin Devamı

KAPTAN TADIC OLDU

İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe, Zimbru karşısına şu ilk 11'ler çıktı: Altay Bayındır, Osayi Samuel, Serdar Aziz, Luan Peres, Ferdi Kadıoğlu, İsmail Yüksek, Crespo, Tadic, İrfan Can Kahveci, King, Batshuayi

Zimbru ise sahaya, "Mostovei, Macritchii, Stefan, Burghiu, Misaras, Damascan, Dedechko, Djou, Soumah, Samiev, Caruntu" 11'i ile çıktı.

Fenerbahçe'de Edin Dzeko'nun yokluğunda sahaya kaptan olarak sahaya Dusan Tadic çıktı.

Dusan Tadic fırtınası Fenerbahçe tarihine geçti

İRFAN CAN GOLE ÇOK YAKLAŞTI

Karşılaşmanın 14. dakikasında Batshuayi'nin sağdan verdiği pasına ceza yayında gelişine sol ayağıyla sert bir vuruş yapan İrfan Can Kahveci'nin şutu az farkla yandan auta gitti.

CRESPO DEVAM EDEMEDİ

Mücadele golsüz devam ederken Miguel Crespo 26. dakikada yerde kalmıştı. Sağlık ekibinin müdahalesi sonrasında oyuna devam eden Portekizli orta saha kendisini denese de 33'te çıkmak zorunda kaldı, yerini Mert Hakan Yandaş'a bıraktı.

Haberin Devamı

Dusan Tadic fırtınası Fenerbahçe tarihine geçti

KING'İ ŞUTU SAVUNMAYA TAKILDI

Müsabakanın 40. dakikasında İrcan Can Kahveci'nin sağ kanattan arka direğe doğru yaptığı ortada Dusan Tadic, topu kafayla penaltı noktasında bulunan King'e indirdi. King'in gelişine sağ ayağıyla yaptığı sert vuruş savunmadan geri döndü.

İLK YARI GOLSÜZ NOKTALANDI

Maça tempolu ve istekli başlayan Fenerbahçe, büyük bir farkla topa sahip olsa da bir türlü istediği golü bulamadı. İlk yarının sonlarına doğru da bulduğu bazı şansları değerlendiremeyen Sarı-Lacivertli ekip, Zimbru deplasmanında ilk yarıyı 0-0 eşitlikle tamamladı. İlk yarıda öne çıkanlar arasında King ve orta sahada basmadık yer bırakmayan İsmail Yüksek vardı.

GOL PERDESİNİ TADIC AÇTI

Kritik maçın 48. dakikasında Mert Hakan Yandaş'ın penaltı noktasından yaptığı vuruşta savunmadan seken topu altıpaktaki Dusan Tadic ağlara gönderdi. Yıldız futbolcu bu golle Fenerbahçe formasıyla ilk golünü kaydetti.

Dusan Tadic fırtınası Fenerbahçe tarihine geçti

TARİHE GEÇTİ

Opta'nın verilerine göre Zimbru filelerini havalandıran Dusan Tadic, Avrupa kupaları tarihinde Fenerbahçe formasıyla deplasman golü atan en yaşlı yabancı oyuncu oldu. Zinde.

FARK 2'YE ÇIKTI

57. dakikada Ferdi Kadıoğlu'nun pasıyla ceza sahası sol tarafında son çizgiye inen Mert Hakan Yandaş topu içeri çevirdi, Ön direkteki Batshuayi'nin dokunuşuyla meşin yuvarlak ağlara gitti.

Haberin Devamı

BİR GOL DAHA

İkinci golden 2 dakikada sonra Batshuayi'den bir gol daha geldi. İrfan Can Kahveci'nin pasıyla ceza sahası sağ tarafında savunma arkasına sarkan Oasyi Samuel topu yerden içeri çevirdi. Altıpastaki Batshuayi kayarak yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi.

Dusan Tadic fırtınası Fenerbahçe tarihine geçti

İSMAİL'DEN MUHTEŞEM GOL

77. dakikada İsmail Yüksek'in ceza yayının birkaç adım gerisinden sağ ayağıyla sağ köşeye doğru yaptığı sert vuruşta top '90' diye tabir edilen noktadan ağlara gitti.

Heyecan dolu maçı Fenerbahçe 4-0'lık skorla kazandı.

Opta'nın verilerine göre Zimbru'yu 5-0 ve 4-0'lık galibiyetlerle eleyen Fenerbahçe, Avrupa kupalarının çift ayaklı eleme turlarında iki maç sonundaki en yüksek gol farkını tekrarladı.