Voleybol Ebrar Karakurt durmuyor! Egonu'lu İtalya direnemedi

Ebrar Karakurt durmuyor! Egonu'lu İtalya direnemedi

13.09.2022 - 18:50 | Son Güncellenme:

A Milli Kadın Voleybol Takımı, İtalya karşısında 3-1'lik galibiyet aldı. Egonu, Sylla gibi yıldızlar karşısında alınan galibiyet İtalya'da ses getirdi. Öte yandan Filenin Sultanları'nda Ebrar Karakurt şov yapmaya devam diyor.

Ebrar Karakurt durmuyor Egonulu İtalya direnemedi

Dünya Voleybol Şampiyonası için geri sayım sürürken A Milli Kadın Voleybol Takımı çok ses getirecek bir galibiyet imza attı. DHL Hazırlık Turnuvası ilk maçında İtalya'yı 3-1 mağlup eden Filenin Sultanları büyük övgü aldı. İtalyan basını, Türkiye'nin galibiyetiyle ilgili övgü dolu sözler kullanırken Egonu, Sylla gibi yıldızlar karşısında parlayan Ebrar Karakurt yükselen performansıyla göz doldurdu.

Haberin Devamı

İTALYA'YI YIKTILAR
Milliler, ilk seti kaybetmesine karşın İtalya’yı 22-25, 25-23, 25-18 ve 25-15’lik setlerle 3-1 mağlup etti. Mücadelede millilerde öne çıkan isimler Ebrar Karakurt ve Hande Baldın oldu. İtalya'da oyuncuların mücadelede yaptığı basit hatalar, diri bir görüntü çizememesi eleştiri konusu oldu.

Ebrar Karakurt durmuyor Egonulu İtalya direnemedi

HANDE'DEN EGONU'YA BLOK
Mücadelenin son setinin başında İtalya Egonu ile hücum etti. Yıldız ismi durduran isim ise Hande Baladın oldu. Son Milletler Ligi final maçında 3.17 metre smaç yüksekliğini bulan Egonu, bloklandıktan sonra şaşkınlı yaşadı. Öte yandan Vakıfbank'ın yeni transferi 112.7 kmh'lik smaç hızı ile rekoru elinde bulunduruyor.

İTALYANLAR SULTANLARI ÖVDÜ: FİZİKSEL AÇIDAN ÇOK İYİ DURUMDAYDILAR
İlk seti kazanan İtalya'nın sonrasında düşüş yaşadığını ifade eden İtalyan basını Guidetti'nin takımının oyunda hakimiyet sağladığının altını çizdi. Özellikle İtalya'yı 3. sette 18 son sette ise 15 sayıda tutması büyük dikkat çekti. Türkiye'nin fiziksel açıdan da çok daha iyi durumda göründüğü vurgulandı.

Haberin Devamı

Ebrar Karakurt durmuyor Egonulu İtalya direnemedi

EGONU COŞTU AMA...
Vakıfbank'ın yeni transferi ve İtalya Milli Takımı'nın yıldız ismi Egonu beklendiği gibi mücadelede parlayan isimlerden biri oldu. Egonu 23 sayı ile hem takımının hem mücadelenin en skorer ismi oldu. İtalya'da 13 sayı ile Sylla onu takip etti. Millietler Ligi'nde şampiyonluğa ualaşn İtalya'da Rüya Takım kadrosuna Caterina Bosetti en iyi smaçör, Alesia Orro en iyi pasör, Monica De Gennaro en iyi libero ve Egonu En İyi Pasör Çaprazı olarak girmişti. Öte yandan turnuvanın MVP'si Egonu olmuştu.

EBRAR GALİBİYETİ GETİRDİ
Filenin Sultanları'nda Ebrar Karakurt bulduğu 20 sayı ile yıldızlaştı. Onu 15 sayı ile Hande Baladın, 13 sayı ile Eda Erdem Dündar ve 9 sayı ile Zehra Güneş izledi.

Turnuva öncesine ABD ile 3 hazırlık maçı oynayan Türkiye'de öne çıkan isim yine Ebrar Karaurt olmuştu. Toplamda 10 sette oynayan Ebrar, 44 sayı kaydetti. Ebrar 6 Ace 2 blok sayısı ile dikkat çekti. Hande Baladın 5 sette mücadele ederken 20 sayı buldu. 20 set oynayan Derya Cebecioğlu ise 27 sayı kaydetti. Bu isimleri 17'şer sayı ile Saliha Şahin ve Meryem Boz, 16 sayı ile Zehra, 15 sayı ile Ayçin, 13 sayı ile Eda, 11 sayı ile Beyza, 8'şer sayı ile Meliha ve Elif takip etti.

Haberin Devamı

Öte yandan VNL'de Filenin Sultanları’nın Milletler Ligi’ndeki en skorer ismi 239 sayıyla Ebrar Karakurt olmuştu

TÜKİYE MADALYAYI KAÇIRDI
Milletler Ligi'nde ilk 8'e giren ve yarı finalde İtalya'ya kaybeden Milliler üçüncülük maçına çıktı. Brezilya'ya kaybeden Sırbistan ile Ankara Spor Salonu'nda karşılaşan Türkiye 3-0 mağlup oldu ve turnuvayı dördüncü olarak tamamladı.

Ebrar Karakurt durmuyor Egonulu İtalya direnemedi

DÜNYA ŞAMPİYONASI İÇİN GERİ SAYIM
Hollanda ve Polonya’nın ev sahipliğinde 23 Eylül – 15 Ekim 2022 tarihleri arasında düzenlenecek FIVB Kadınlar Dünya Şampiyonası için geri sayım başladı. B Grubu’nda yer alan Filenin Sultanları grup aşamasında Polonya, Hırvatistan, Tayland, Güney Kore ve Dominik Cumhuriyeti ile mücadele edecek. Hırvatistan Milli Takımı'nın başantrenörüğünü aynı zamanda Eczacıbaşı'nın başantrenörü olan Ferhat Akbaş yapıyor.

Haberin Devamı

İLK 4 SIRADA YER ALAN TURAYACAK
Dev organizasyonun grup aşamasında 24 takım 6’şarlı 4 gruba ayrılacak. (A-B-C-D) Grup karşılaşmaları, 23 Eylül-2 Ekim 2022 tarihleri arasında oynanacak. Grup karşılaşmalarının ardından gruplarını ilk dört sırada tamamlayan takımlar ikinci etaba yükselecek. İkinci etap karşılaşmaları, 8’erli 2 grup halinde 16 takımın katılımıyla (E-F Grubu); 4-9 Ekim 2022 tarihleri arasında oynanacak. İkinci etap karşılaşmalarının ardından gruplarını ilk dört sırada tamamlayan takımlar çeyrek finale yükselecek.

Ebrar Karakurt durmuyor Egonulu İtalya direnemedi