Voleybol Ebrar Karakurt Rusya tarihine geçecek! Kırılmayan bir rekor kaldı

Ebrar Karakurt Rusya tarihine geçecek! Kırılmayan bir rekor kaldı

18.04.2024 - 10:21 | Son Güncellenme:

Rusya Ligi final serisinde Dinamo AkBars karşısında muhteşem bir geri dönüşe imza atan Lokomotiv Kaliningrad sonunu getiremedi. Mücadeleyi 3-2 kaybeden Kaliningrad'da Ebrar Karakurt yine maça damga vurdu.

Ebrar Karakurt Rusya tarihine geçecek Kırılmayan bir rekor kaldı

Rusya Ligi final serisinde Ebrar Karakurt'un formasını giydiği Lokomotiv Kaliningrad ile Fenerbahçe'nin eski başantrenörü Terzic'in çalıştırdığı Dinamo AkBars karşı karşıya geldi. Mücadelede Ebrar Karakurt'un takımı müthiş geri dönüş sağlasa da sonunu getiremedi.

Haberin Devamı

Mücadeleye iyi başlayan Zoran Terzic'in takımı 2-0 öne geçti. Lokomotiv Kaliningrad ise müthiş bir geri dönüşe imza atarak 2-2'lik beraberliği yakaladı ve maçı karar setine götürdü. Dinamo AkBars karar setinde 17-15 ile mücadeleyi 3-2 kazandı. Karşılaşmanın setleri 25-20, 25-22, 17-25, 19-25 ve 17-15 sonuçlandı.

EBRAR'IN MÜTHİŞ ÇABASI YETMEDİ
Tie break setinde Kaliningrad’ın 15 sayısının 13 sayısı Ebrar’dan geldi, maalesef galibiyete yetmedi. Milli oyuncu müsabakayı 35 sayı ile tamamladı.

KARİYER REKORU KIRMIŞTI
Ebrar Karakurt, 217 sayıyla Rusya Süper Ligi Play-Off etabının en skorer ismi konumunda bulunuyor. Ebrar, Rusya Süper Ligi’nin Lig Etabı’nda kaydettiği 492 (410 hücum, 50 blok, 32 ace) sayı ile normal sezonun en skorer ismi olmuştu. Sezon içinde Dinamo Moskova karşısında 40 sayı kaydeden Erbar kariyer rekorunu kırmıştı.

Haberin Devamı

RUSYA REKORUNA SADECE 6 SAYI KALDI
Toplamda 709 sayıya ulaşan Ebrar, final serisinde kalan maçlarda alacağı 6 sayı, 714 sayı ile Ksenia Parubets’e ait olan Rusya rekorunu kırmış olacak.

TERZİC: EBRAR DUYGULARIYLA OYNUYOR
'Ebrar Karakurt ilk 4 seti istediği gibi oynayamadı, fakat tie-break'te neredeyse tüm sayıları o aldı. Bunun sebebi ne olabilir?' sorusuna rakip takım hocası Zoran Terzic şu yanıt verdi:
"Herkes Ebrar'ın iyi oynayabilmesi için duygulara ihtiyacı olduğunu bilir. Duyguları yoksa performansı düşer. İkinci veya üçüncü setten sonra Ebrar'ın daha hırslı ve duygusal hale geldiği görüldü ve bu da oyununu etkiledi. Tam gücüyle hücum ettiğinde onu durdurmak oldukça zor. Bugün biz bunu başardık." 

Final serisi maç programı şöyle:

19 Nisan Cuma – 18.00 Dinamo Ak Bars – Kaliningrad
23 Nisan Salı – 19.00 Kaliningrad – Dinamo Ak Bars
25 Nisan Perşembe 19.00 Kaliningrad – Dinamo Ak Bars (Gerekirse)
29 Nisan Pazartesi – Dinamo Ak Bars – Kaliningrad (Gerekirse)