Voleybol Ebrar Karakurt ve Zehra Güneş'in çabası yetmedi! ABD, Filenin Sultanları'nı mağlup etti

Ebrar Karakurt ve Zehra Güneş'in çabası yetmedi! ABD, Filenin Sultanları'nı mağlup etti

07.10.2022 - 20:36 | Son Güncellenme:

A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Kadınlar Dünya Voleybol Şampiyonası'nda son 16 turununun üçüncü maçında ABD ile karşı karşıya geldi. Heyecan dolu müsabaka ABD'nin galibiyetiyle tamamlandı. A Milli Kadın Voleybol Takımı'nda Ebrar Karakurt ve Zehra Güneş'in performansı, ABD karşısında mağlubiyete engel olmadı.

Ebrar Karakurt ve Zehra Güneşin çabası yetmedi ABD, Filenin Sultanlarını mağlup etti

FIVB Kadınlar Dünya Voleybol Şampiyonası'nda son 16 turunun üçüncü maçında Filenin Sultanları, ABD ile karşı karşıya geldi. Polonya'da oynanan kritik mücadele ABD'nin üstünlüğüyle sona erdi. Filenin Sultanları'nda Zehra Güneş ile Ebrar Karakurt etkili bir performans sergiledi. İşte detaylar...

Haberin Devamı

A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Dünya Şampiyonası son 16 turu ikinci maçında Kanada’yı 3-0 mağlup ederek Dünya Şampiyonası’nda üst üste 6. galibiyetini aldı. Puanını 17’ye çıkaran Filenin Sultanları, F Grubu’nda bugün oynanan Tayland-Almanya ve Sırbistan-Dominik Cumhuriyeti karşılaşmalarının ardından çeyrek finale yükselmeyi garantiledi.

FIVB Dünya Şampiyonası tarihinde ikinci kez adını son 8 takım arasına yazdıran millilerimiz, 2010’da Dünya Şampiyonası’nı 6. sırada tamamlamıştı. Kanada karşısında millilerimizde Ebrar Karakurt 26 sayılık performansıyla en skorer isim olurken ona Eda 9, Hande 8, Zehra 5, Saliha, Elif ve İlkin 2’şer, Cansu ve Meliha 1’er sayıyla katkı sağladı.

HANDE BALADIN'IN ÇABASI YETMEDİ

Haberin Devamı

A Milli Kadın Voleybol Takımı, ABD karşısında ilk sete oldukça iyi bir başlangıç yaptı. ABD'nin son dönemde yaptığı ataklar sonucunda Filenin Sultanları'nın direnci kırıldı. 24-20'lik üstünlüğü yakalayan ABD, A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın üst üste bulduğu iki blok sayısının ardından ilk seti 25-22 üstün tamamladı. Filenin Sultanları'nda Hande Baladın ilk sette 5 sayı üreterek dikkat çekti.

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nda Eda Erdem Dündar, Zehra Güneş ve Ebrar Karakurt'un ürettiği 3'er sayı ilk sette yaşanan kayba engel olmadı.

Ebrar Karakurt ve Zehra Güneşin çabası yetmedi ABD, Filenin Sultanlarını mağlup etti

EBRAR YILDIZLAŞTI, SULTANLAR SETİ KAZANDI

Filenin Sultanları, ABD karşısında ikinci sette muhteşem bir performans gösterdi. Ebrar Karakurt'un son bölümde farkı açtığımız süreçte ön plana çıktığı seti 25-21 üstün tamamladık. A Milli Kadın Voleybol Takımı'nda Zehra Güneş de ikinci sette etkileyici bir performans sergiledi. Filenin Sultanları'nda Ebrar Karakurt ikinci sette 7 sayı üretti. Zehra Güneş ise 6 sayıyla rakibi düşüren bir başka isim oldu.

ZEHRA YILDIZLAŞTI, ABD ÜSTÜN TAMAMLADI

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nda üçüncü sette Zehra Güneş'in performansı dikkat çekti. Zehra Güneş üçüncü sette ürettiği 6 sayıyla Filenin Sultanları adına setin yıldızı oldu. Ebrar Karakurt'un 3 sayı ürettiği seti ABD üstün tamamladı. ABD'nin 25-20'lik üstünlüğü sonrası setlerde durum ABD lehine 2-1 oldu.

Haberin Devamı

Ebrar Karakurt ve Zehra Güneşin çabası yetmedi ABD, Filenin Sultanlarını mağlup etti

ROBİNSON KELSEY VE OGBOGU CHİAKA DAMGASI

ABD'nin Filenin Sultanları karşısındaki etkili oyununda Robinson Kelsey ve Ogbogu Chiaka'nın performansı etkili oldu. ABD Milli Kadın Voleybol Takımı'nda kaptan Robinson Kelsey ilk 3 sette 13 sayı üretti.

ABD MAÇI KAZANDI

Heyecan dolu karşılaşmanın dördüncü setinde ABD, Filenin Sultanları'na karşı baştan sona üstün bir oyun sergiledi. A Milli Kadın Voleybol Takımı'nda Zehra Güneş ve Ebrar Karakurt'un performansı galibiyet için yeterli olmadı. ABD dördüncü sette 25-22'lik üstünlük kurdu ve maçı 3-1 kazandı.

EN SKORERLER BİZDEN

ABD'nin 3-1'lik galibiyetiyle tamamlanan maçta en skorer isimler Filenin Sultanları'ndan çıktı. Ebrar Karakurt ve Zehra Güneş ürettikleri 16'şar sayıyla en skorer isimler oldu. ABD Kadın Milli Voleybol Takımı'nda Ogbogu Chiaka 15, Robinson Kelsey 14, Drews Andrea 13 sayı üretti.