Voleybol Ebrar Karakurt'tan muhteşem smaç! Eda Erdem'i bile şaşırttı

Ebrar Karakurt'tan muhteşem smaç! Eda Erdem'i bile şaşırttı

02.07.2023 - 11:08 | Son Güncellenme:

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2023 FIVB Milletler Ligi’nde 3’üncü haftadaki son maçında Hırvatistan ile karşı karşıya geldi. Filenin Sultanları, rakibini set vermeden mağlup ederken Ebrar Karakurt'un smacı maça damgasını vurdu. İşte detaylar...

FIVB Voleybol Milletler Ligi'nin üçüncü ayağı olan Tayland'da A Milli Kadın Voleybol Takımı, Hırvatistan ile karşı karşıya geldi. Daha önce ABD'de gerçekleştirilecek olan finallerde yer almayı garantileyen Filenin Sultanları, rakibini 25-14, 25-23, 25-18'lik setlerle 3-0 yenmeyi başardı.

Haberin Devamı

3. SIRADA TAMAMLADIK

Milletler Ligi’nde lig etabını 9 galibiyet, 3 mağlubiyet 29 puanla 3. sırada tamamlayan Filenin Sultanları, 13-17 Temmuz 2023 tarihlerinde ABD’nin Arlington kentinde yapılacak finallerde mücadele edecek.

Ebrar Karakurttan muhteşem smaç Eda Erdemi bile şaşırttı

MAÇIN EN SKORERİ EBRAR

Mücadelede Ebrar Karakurt fırtınası esti. Başarılı voleybolcu, 15 sayıyla maçın en skorer ismi olmayı başarırken yüzde 54'le hücum etti.

ANTALYA, HONG KONG VE TAYLAND'DA BİRER YENİLGİ

A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Voleybol Milletler Ligi'nin Antalya'da düzenlenen ilk haftasında oldukça iyi bir başlangıca imza attı. Filenin Sultanları bu süreçte Güney Kore'yi 3-0, Sırbistan'ı 3-1 ve İtalya'yı 3-0'lık skorlarla geçti. A Milli Kadın Voleybol Takımı oldukça iyi bir performans sergilemesine rağmen Amerika Birleşik Devletleri'ne 3-2 mağlup olarak, Antalya etabını tamamladı.

Haberin Devamı

Filenin Sultanları, Hong Kong'da düzenlenen ikinci etap maçlarında da iyi bir performans sergiledi. A Milli Kadın Voleybol Takımı, Hollanda'ya set vermedi. Ay-Yıldızlılar diğer maçta Polonya'ya 3-0 kaybetti. Filenin Sultanları ardından oynanan müsabakalarda Kanada'yı 3-0, Dominik Cumhuriyeti'ni ise 3-1'lik skorla mağlup etti.

Tayland’daki ilk maçında Filenin Sultanları Japonya’ya setlerde 3-2 kaybetti. Setlerde 2-0 geriye düşen Sultanlar muhteşem bir geri dönüşe imza atıp mücadeleyi karar setine taşısa da sonunu getiremedi. Sonraki gün Tayland ile karşılaşan Sultanlar sahadan 3-0 galip ayrıldı. Ardından ise Milliler, Brezilya ve Hırvatisyan'a da set vermedi ve lig etabını 3. sırada noktaladı.

Ebrar Karakurttan muhteşem smaç Eda Erdemi bile şaşırttı

 

EBRAR KARAKURT'TAN MUHTEŞEM SAYI

Mücadelenin 2. setine ise Ebrar Karakurt'un sayısı damgasını vurdu. Set 23-22 Hırvatistan üstünlüğü ile devam ederken kritik anda Ebrar Karakurt sahneye çıktı. Yıldız voleybolcu çok sert bir şekilde smaç vurarak sayıyı takımına getirdi.

EDA ERDEM BİLE ŞAŞIRDI

Ebrar Karakurt'un sayısı sonrası Eda Erdem de şaşkınlığını gizleyemedi. Milli Takım'ın kazandığı sayı sonrası tecrübeli voleybolcunun şaşkınlığı ekranlara da yansıdı.

Ebrar Karakurttan muhteşem smaç Eda Erdemi bile şaşırttı

BREİZLYA MAÇINA DA DAMGASINI VURMUŞTU

Haberin Devamı

Ebrar Karakurt Brezilya karşısında da müthiş bir performans sergilemişti. Maçta, karşısında dünyanın en iyi orta oyuncularından olan Ana Carol'ün üzerinden smaç vuran Ebrar 3 metreyi bulmuştu. Milli yıldız ilk seti 7 sayı ile tamamlarken setin kazanılmasında büyük rol oynamıştı.