Voleybol Eczacıbaşı VitrA - SSC Palmberg: 3-0

Eczacıbaşı VitrA - SSC Palmberg: 3-0

20.03.2018 - 21:38 | Son Güncellenme:

Voleybol Kadınlar CEV Kupası yarı final turunda Almanya'nın SSC Palmberg takımını her iki maçta da 3-0 yenen Eczacıbaşı VitrA finale yükseldi.

Eczacıbaşı VitrA - SSC Palmberg: 3-0

Voleybol Kadınlar CEV Kupası yarı final rövanş maçında Almanya'nın SSC Palmberg takımını konuk eden Eczacıbaşı VitrA, rakibini 3-0 yendi.

Haberin Devamı

Deplasmandaki ilk maçı da 3-0 kazanan turuncu-beyazlı ekip, eşleşmede adını finale yazdıran taraf oldu. Eczacıbaşı Vitra finalde, Almanya'nın Allianz MTV takımını eleyen Belarus'un Minchanka ekibiyle karşılaşacak.

Çekişmeli başlayan maçta file önünü iyi kullanan Eczacıbaşı Vitra, ilk teknik molaya 8-6 önde geldi. Oyuna ağırlığını koymaya başlayan turuncu-beyazlılar, Meliha İsmailoğlu, Larson ve Adams'ın smaç sayılarıyla ikinci teknik molayı ise 16-10 üstün geçti. Eczacıbaşı Vitra, ilk seti zorlanmadan 25-18 kazanarak 1-0 üstünlüğü yakaladı.

İkinci sette üstün oyununu devam ettiren Eczacıbaşı VitrA, ilk teknik molaya 8-4 önde ulaştı. Savunmada zaman zaman bocalamasına karşın Boskovic ile Adams'ın sayılarıyla üstünlüğünü devam ettiren turuncu-beyazlılar, ikinci teknik molaya da 16-13 önde geldi. Turuncu-beyazlılar, seti 25-19 kazanarak hem 2-0 öne geçti hem de finale yükselmeyi garantiledi.

Haberin Devamı

Üçüncü sette genç oyuncularına da yer veren Eczacıbaşı VitrA, ilk teknik molayı 8-4, ikinci teknik molayı ise 16-11 üstün geçti. Seti 25-20, maçı ise 3-0 kazanan Eczacıbaşı VitrA, adını finale yazdırdı.

Eczacıbaşı VitrA: 3 - SSC Palmberg: 0

Salon: Burhan Felek
Hakemler: Petar Harizanov (Bulgaristan), Iris Stojic-Fogel (İsrail)

Eczacıbaşı VitrA: Ognjenovic, Larson, Büşra Kılıçlı, Boskovic, Meliha İsmailoğlu, Adams (Simge Şebnem Aköz, Gözde Yılmaz, Beyza Arıcı, Hande Baladın)

SSC Palmberg: Geerties, Barfield, Lippmann, Szakmary, Dumancic, Hanke (Carocci, Alanko, Schoelzel, Oluic, Lohmann, Bettendorf)

Setler: 25-18, 25-19, 25-20
Süre: 75 dakika (23, 25, 27)

Maçın ardından

Marco Aurelio Motta: "Takımımın sergilediği oyundan dolayı çok mutluyum"

Voleybol Kadınlar CEV Kupası yarı final rövanş maçında Almanya'nın SSC Palmberg ekibini 3-0 yenerek finale yükselen Eczacıbaşı VitrA'da antrenör Marco Aurelio Motta, başarılı bir takım oyunu sergilediklerini söyledi.

Karşılaşmanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Marco Aurelio Motta, "Takımımın sergilediği oyundan dolayı çok mutluyum. Bütün oyuncularıma forma verme fırsatı buldum. Takım oyunu oynadık ve bu nedenle çok mutluyum." dedi.

Haberin Devamı

Finalde rakipleri kim olursa olsun saygı duymaları gerektiğinin altını çizen Brezilyalı teknik adam, "Finalde yapacağımız iki maçımız daha var. Önce ilk maça, ardından da ikinci karşılaşmaya odaklanacağız. Sonrasında umarım mutlu sona ulaşırız." değerlendirmesinde bulundu.

Jordan Quinn Larson: "Şampiyonluk için takımımıza çok güveniyorum"

Eczacıbaşı VitrA'nın takım kaptanı Jordan Quinn Larson, final için ümitli konuştu.

Her iki maçı da 3-0 kazandıkları için mutlu olduğunu dile getiren Larson, "Bu sonuçlar bize önemli bir öz güven sağladı. Finalde oynamamız gereken 2 önemli maç daha var ama şampiyonluk için takımımıza çok güveniyorum. Bunun olacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Meliha İsmailoğlu: "Buraya kadar geldik ve sonunu da getirmeye çalışacağız"

Turuncu-beyazlı oyuncu Meliha İsmailoğlu da takım olarak kendilerine güvendiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Deplasmanda ilk maçı 3-0 kazanarak büyük bir avantaj yakaladık. Bugün bize 2 set galibiyetinin yeteceğini biliyorduk. Çok iyi hazırlandık ve finale set vermeden çıktık. Bu sene mücadeleci bir takım olduk. Herkes sezon başında takımı biraz genç gördüğü için çok fazla beklenti olmadı. Sezon boyunca mücadele ederek kendimizi gösterdik. Aynı şekilde devam ediyoruz ve inşallah seneye de Şampiyonlar Ligi'nde aynı başarılı performansı ortaya koyarız. Her zaman mücadele etmeye çalıştık, hiçbir zaman pes etmedik. Buraya kadar geldik ve sonunu da getirmeye çalışacağız."

Haberin Devamı

Eczacıbaşı VitrA'nın rakibi Minchanka oldu

Voleybol Kadınlar CEV Kupası yarı final rövanş maçında Almanya'nın Allianz MTV takımını altın sette mağlup eden Belarus temsilcisi Minchanka, finale çıktı.

Belarus'un başkenti Minsk'te oynanan rövanş mücadelesine ilk maçta aldığı 3-2'lik galibiyetin avantajıyla çıkan Minchanka, Alman temsilcisine 19-25, 20-25, 25-23, 25-23 ve 12-15'lik setlerle 3-2 yenildi.

Altın sette rakibini 15-8 ile geçen ev sahibi takım, finalde Eczacıbaşı VitrA'nın rakibi oldu.

Haberin Devamı

Diğer yarı final eşleşmesinde Eczacıbaşı VitrA, Almanya'nın SSC Palmberg takımını her iki maçta da 3-0 yenerek adını finale yazdırmıştı.