Fenerbahçe Edin Dzeko, Fenerbahçe'ye ilk kez bu kadar yakın! Görüşme olumlu geçti

Edin Dzeko, Fenerbahçe'ye ilk kez bu kadar yakın! Görüşme olumlu geçti

15.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yıllardır Türk kulüplerinin hayali olan Bosnalı golcü, Süper Lig’e ilk kez bu kadar çok yaklaştı. Fenerbahçe’nin kadrosuna katmak istediği Edin Dzeko, eşinin de İstanbul’u çok sevmesi ve kültürel faktörler nedeniyle Inter’le yollarını ayırarak sarı-lacivertli takıma gelmeyi planlıyor.

Edin Dzeko, Fenerbahçeye ilk kez bu kadar yakın Görüşme olumlu geçti

Ziraat Türkiye Kupası’nı müzesine taşıdıktan sonra Ryan Kent’i resmen kadrosuna katan Fenerbahçe’de transfer çalışmaları sürüyor. Önümüzdeki sezon mutlaka şampiyon olmak isteyen sarı-lacivertliler iddialı bir kadro kurmak için her türlü fedakarlığı yapacak. Yeni kadronun en önemli parçası ise golcü olarak belirlendi. Bu çerçevede yapılan arayışlarda santrfor pozisyonu için düşünülen ilk isim Edin Dzeko oldu.

SEZONUN İLK TRANSFERİ

Haberin Devamı

Son olarak Türkiye Kupasını müzesine götüren ve Fenerbahçe sezonun ilk transfer bombasını patlattı. Sarı-lacivertli ekip son olarak Rangers forması giyen ve sözleşmesi sona erdikten sonra serbest kalan Ryan Kent'i kadrosuna kattığını açıkladı.

Kulübün sosyal medya hesabından yayınlanan videoda formayı giyen 26 yaşındaki yıldız, "Tüm Fenerbahçe taraftarlarına merhabalar. Ben Ryan Kent. Öncelikle kulübümüz için Türkiye Kupası'nın kazanılmasında pay sahibi olan tüm takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Fenerbahçe'ye transfer olduğum için büyük onur duyuyorum" dedi.

Edin Dzeko, Fenerbahçeye ilk kez bu kadar yakın Görüşme olumlu geçti

BRUMA’DAN 6,5 MİLYON EURO GELDİ

Fenerbahçe, Bruma’yı resmen Braga’ya sattı. Jorge Jesus’un isteğiyle sezon başında transfer edilen Portekizli oyuncuyla yollar ayrıldı. Devre arası Braga’ya kiralanan Bruma burada önemli bir çıkış yakalayarak kendisini kanıtladı. 28 yaşındaki oyuncunun Braga’ya kalıcı transferi dün gerçekleşti. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada Bruma’nın 6,5 milyon euro (yaklaşık 165 milyon lira) bonservis bedeli karşılığında Braga’ya transfer olduğu duyuruldu.

Buna göre Fenerbahçe, Bruma’dan net 2 milyon euroluk kazanç sağladı. Sarı-lacivertli kulüp sezon başında satın alma koşuluyla birlikte kiraladığı deneyimli futbolcu için devre arasında PSV’ye 4,5 milyon euro bonservis bedeli ödemişti

TEKLİFİ DEĞERLENDİRMEYE ALDI

Inter formasıyla son olarak İstanbul’daki Şampiyonlar Ligi finalinde forma giyen dünyaca ünlü Bosnalı golcü ayrılığın eşiğinde. Inter, 37 yaşındaki golcüye yeni bir sözleşme önerse de gerek süre gerekse de ücret açısından Fenerbahçe’nin gerisinde kaldı. Bu yüzden Dzeko, sarı- lacivertli takımın teklifini değerlendirmeye aldı. Yıllardır kulüplerimizin gündemine gelen Bosnalı yıldızı transfer etme şansı olmamıştı. Artık kariyerinin son dönemine girerken tecrübeli golcünün transfer ihtimali doğdu.

Haberin Devamı

Edin Dzeko, Fenerbahçeye ilk kez bu kadar yakın Görüşme olumlu geçti



İLK GÖRÜŞME OLUMLU GEÇTİ

Fenerbahçe ile yıldız oyuncu arasında yapılan ilk görüşme de olumlu geçti. Dzeko’nun sarı-lacivertli takıma sıcak bakmasındaki etkenlerden biri de şehir ve ülke faktörü. Ailesi ile birçok kez ülkemize gelen başarılı futbolcu; İstanbul, Bodrum ve Marmaris’te tatiller yaptı. Ailesinin de burada güzel zamanlar geçirmesi ve İstanbul’u çok sevmesi transferde oldukça önemli bir faktör olarak öne çıkıyor.

Haberin Devamı

İSTANBUL'A SICAK BAKIYOR

Dzeko’nun eşi de İstanbul’da ve Türkiye’de yaşamaya sıcak bakıyor. Kültürel olarak da alışmakta sıkıntı çekmeyecek olan futbolcunun transferini neticelendirmek için sarı-lacivertli yönetim çok ciddi şekilde çalışıyor.

Edin Dzeko, Fenerbahçeye ilk kez bu kadar yakın Görüşme olumlu geçti

AVRUPA’DA KALMAK İSTİYOR

Cristiano Ronaldo’dan sonra Karim Benzema ve Ngolo Kante gibi yıldızların transfer olduğu Suudi Arabistan’dan Edin Dzeko’ya da ciddi bir ilgi var. Ancak Bosnalı yıldız kariyerine Avrupa’da devam etmek istiyor. Fenerbahçe ile görüşme halinde olan Dzeko şu an için Suudi ekiplerine sıcak bakmıyor.

JOAQUİN CORREA DA GÜNDEMDE

Sarı-lacivertliler, Edin Dzeko dışında bir başka yıldız golcü transferi daha yapacak. 37 yaşındaki Dzeko’nun tüm sezonu tek başına çıkarması mümkün değil. Zaten Inter’de de son yarım saatlik bölümlerde futbolcunun yerine Lukaku oyuna giriyordu. Bu yüzden Dzeko’nun yükünü azaltacak daha genç bir isim için de çalışma yapılıyor. Arjantinli yıldız Joaquin Correa’nın bu isimlerin başında olduğu belirlendi.

Inter’in Lazio’dan büyük umutlarla transfer ettiği Correa beklentilere tam olarak yanıt veremeyince üçüncü golcüye dönüşmüştü. Fenerbahçe’nin Correa’yı gündemine aldığı ve yıldız oyuncu için Inter’e teklifte bulunmaya hazırlandığı aktarıldı.

Haberin Devamı

Yazarlar