Basketbol Efsaneler buluştu

Efsaneler buluştu

15.05.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Basketbol Federasyonu tarafından 2. kez düzenlenen Gençler Ligi'nde Dörtlü Final organizasyonu mest etti. Banvit'in şampiyonluğuyla tamamlanan organizasyonda 3 gün boyunca süren etkinlikler basketbol ailesini bir araya topladı, buluşmaya ABD'den de Larry Richard ile Pete Williams katıldı

Efsaneler buluştu

ÜMİT AVCI - MİLLİYET

Haberin Devamı

Basketbol camiası unutulmaz 3 gün yaşadı. Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından geçtiğimiz yıl hayata geçirilen Gençler Ligi'nde çok çekişmeli geçen sezon, mükemmel bir Dörtlü Final organizasyonuyla tamamlandı. Dörtlü Final'e kalan takımlardan Anadolu Efes ilk gün Fenerbahçe Beko'yu, Banvit de Pınar Karşıyaka'ya devirerek finale yükseldi. Final gününde ise önce Fenerbahçe Beko, Pınar Karşıyaka'yı devirerek 3. sıraya çıktı, ardından da normal sezonun da lideri Banvit, Anadolu Efes karşısında farklı kazanıp kupaya uzandı. Tüm takımlarda öne çıkan isimler vardı ama özellikle Bandırma ekibindeki oyuncuların fiziksel özellikleri onları farklı bir noktaya çıkardı, bu kulübün Türk Basketbolu için ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıktı.
Müthiş organizasyon
Ancak sadece sahada yaşananlar değildi Gençler Ligi Dörtlü Finali'ni unutulmaz kılan. Basketbol camiasının Forty'si Murat Yosmaoğlu, yine 7'den 70'e tüm basketbol ailesini bir araya getirmişti. Hatta 90'lı yıllarda Türk Basketbolu'na damga vuran ve adeta 'bizden biri' olan Larry Richard ile Pete Williams da ABD'den kalkıp geldi, eski dostlarıyla hasret giderdi. Başta Fırat Eser, Fikret Doğan, Gökhan Sunter, Yağız Kaba, Serdar Çelik olmak üzere birçok kişinin 'çılgınca' çabasıyla her ayrıntının planlandığı günlere şahit olduk.
Ustalar konuştu
Basın toplantısının yapıldığı günün akşamında gerçekleşen sohbet toplantısının tadına doyulmazdı. Basketbolun efsane isimleri Aydın Örs, Çetin Yılmaz ve Ufuk Sarıca, Barış Kuyucu moderatörlüğünde 4 takımın oyuncuları ve antrenörleriyle buluştu, onların sorularını yanıtladı. O kadar samimi bir ortamda gerçekleşti ki sohbet, inanınan sabaha kadar sürse kimse yerinden kalkmazdı. Basketbolun efsane antrenörlerinden, halen A Milli Takım'ın başında bulunan Ufuk Sarıca'dan aldıkları öğütler, her başarıyı tatmış isimlerin motive edici sözleri, eminim ki ömür boyu kullanmaları için geleceğin yıldızlarının akıllarında yer etti.
Ölümsüz isimler
Ardından Final Four başladı. Gencecik yetenekler, tüm basketbol ailesinin önünde sahne aldı, hünerlerini sergiledi. Kıyasıya rekabet içine girildi. Onlar sahada kazanmak için tüm güçleriyle mücadele ederken, onları izleyen gözlerin akılları, belki 30, belki 40 belki de 50 yıl öncesine gitti. Çünkü sahada gördükleri, aslında çok uzun yıllar önce, kendileriydi! Duygulandılar elbette, aramızdan ayrılanları hatırladılar. Ancak TBF ekibi onları da unutmamıştı. MVP ödülü Doğan Hakyemez, En İyi Antrenör Ödülü Mehmet Baturalp ve medya ödülü de İsmet Badem ağabeylerimizin adına verildi.
İyi ki varsın Banvit
Banvit'in kazanması da organizasyona anlam kazandırdı. Alperen, Sadık, Eray, Atakan gibi gençlerin Türk Basketbolu'na kazandırılması için Bandırma'daki organizasyonun devamının gerekliliği mutlaka sağlanmalı.
Bir teşekkür de tabii ki Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, yönetim kurulu üyeleri ve CEO'su Ömer Onan'a. Bu organizasyona inanmak, kulüplere bir kuruş harcatmadan tüm masrafı karşılamak ve gençlerin tecrübe kazanmasının önünü açmak gerçekten takdire değer bir davranış. Herkesin emeğine, yüreğine sağlık.

Yazarlar