Ankaragücü Emre Kılınç ve Taylan Antalyalı sahnede! Ankaragücü'nde Mart 2021'den sonra bir ilk

Emre Kılınç ve Taylan Antalyalı sahnede! Ankaragücü'nde Mart 2021'den sonra bir ilk

08.10.2022 - 18:16 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 9'uncu haftasında İstanbulspor, MKE Ankaragücü ile karşı karşıya geldi. Heyecan dolu müsabakada Taylan Antalyalı ve Emre Kılınç'ın performansları dikkat çekti. Ankaragücü'nün galibiyetiyle sonuçlanan mücadele Mart 2021'den sonra bir ilki beraberinde getirdi.

Emre Kılınç ve Taylan Antalyalı sahnede Ankaragücünde Mart 2021den sonra bir ilk

İstanbulspor, Spor Toto Süper Lig'in 9'uncu haftasında MKE Ankaragücü'nü konuk etti. Yasin Kol'un düdük çaldığı müsabaka Necmi Kadıoğlu Stadyumu'nda oynandı. Kritik karşılaşma Ankaragücü'nün üstünlüğüyle tamamlandı. Başkent ekibinin Galatasaray'dan kiraladığı Taylan Antalyalı ve Emre Kılınç performanslarıyla hayran bıraktı.

Haberin Devamı

Heyecan dolu karşılaşmada gol perdesi 16'ncı dakikada açıldı. Ankaragücü'nde orta sahada topla buluşan Taylan Antalyalı rakibinden sıyrılarak savunma arkasına sarkan Emre Kılınç'a pasını gönderdi. Emre Kılınç ceza sahası sağ çaprazında topla buluştuktan sonra sol ayağının dışıyla topa dokundu ve fileleri havalandırdı.

Emre Kılınç ve Taylan Antalyalı sahnede Ankaragücünde Mart 2021den sonra bir ilk

Galatasaray'dan transfer döneminin son gününde Ankaragücü'ne kiralanan Emre Akbaba ve Taylan Antalyalı bir ilki yaşadı. Emre Kılınç, sarı-lacivertli formayla ilk kez rakip fileleri havalandırdı. Taylan Antalyalı ise Başkent ekibinde ilk kez asist yapma başarısı gösterdi.

TAYLAN KENARA GELDİ

MKE Ankaragücü'nde teknik direktör Ömer Erdoğan, 46'ncı dakikada Taylan Antalyalı'yı kenara aldı. Başkent ekibinde kalan sürede Pedro Rodrigues şans buldu. 27 yaşındaki Taylan Antalyalı, İstanbulspor maçının ilk yarısında yüzde 94 pas isabet oranı yakaladı. Tecrübeli futbolcu aynı zamanda bir ikili mücadele kazandı.

Haberin Devamı

Emre Kılınç ve Taylan Antalyalı sahnede Ankaragücünde Mart 2021den sonra bir ilk

ETHEMİ SKORU DENGELEDİ

Zorlu müsabakanın 55'inci dakikasında İstanbulspor'da Ethemi fileleri havalandırdı. İstanbulspor'un sağ kanattan gelişen atağında topla buluşan İbrahim Yılmaz yerden sert bir şekilde meşin yuvarlağı ceza sahasına gönderdi. Ankaragücü'nde Oğuz Ceylan'ın uzaklaştıramadığı meşin yuvarlak arka direkte Ethemi'nin önünde kaldı. Ethemi kafa vuruşuyla skora dengeyi getiren isim oldu.

90+2'DE GALİBİYET GELDİ

Kritik mücadelenin 90+2'nci dakikasında sol kanattan pozisyonu sürükleyen Jese çizgiye indikten sonra ortasını yaptı. Kaleye paralel giden meşin yuvarlağa altıpas içinde Ali Sowe dokundu. İstanbulspor'da kaleci Jensen'den seken meşin yuvarlak tekrar Ali Sowe'un önünde kaldı. Ali Sowe vuruşuyla fileleri havalandırdı. Kalan sürede başka gol olmayınca Ankaragücü sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Emre Kılınç ve Taylan Antalyalı sahnede Ankaragücünde Mart 2021den sonra bir ilk

MART 2021'DEN SONRA BİR İLK

Opta'nın verilerine göre; İstanbulspor'u 2-1 mağlup eden Ankaragücü, Mart 2021'den (7 maç; 1B 6M) bu yana Süper Lig'de ilk kez bir İstanbul takımından galibiyet aldı. Ankaragücü puanını 8'e yükseltti. İstanbulspor ise 7 puanda kaldı.

Ankaragücü'nün yıldızı Emre Kılınç ise maçta 90 dakika forma şansı buldu. Tecrübeli oyuncu bu süreçte yüzde 57 pas isabet oranı yakaladı. Emre Kılınç, İstanbulspor ceza sahası içinde 8 kez topla buluştu.

Haberin Devamı

Yazarlar