Voleybol Emre Nur itiraf etti! 'Şampiyonluk düşüncesi yasaktı'

Emre Nur itiraf etti! 'Şampiyonluk düşüncesi yasaktı'

23.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Beşiktaş Ceylan Kadın Voleybol Takımı'nın Antrenörü Emre Nur, kupayı sonuna kadar hak ettiklerini belirtti, “Sezon başında şampiyonluğun hayalini kurmak bile yasaktı. Her maçın farklı bir öyküsü, heyecanı vardı. Biz bunu yaşayıp başarıya ulaştık” ifadelerini kullandı.

Emre Nur itiraf etti Şampiyonluk düşüncesi yasaktı

Sezon başında genç bir kadro kuran Beşiktaş Ceylan Kadın Voleybol Takımı, Kadınlar 1. Ligi’nde şampiyon olarak Misli.com Sultanlar Ligi’nde mücadele etmeye hak kazandı. Büyük başarının mimarlarından biri olan Başantrenör Emre Nur, duygularını, hedeflerini ve nasıl bu noktaya geldiklerini MİLLİYET’e anlattı.

Haberin Devamı

Sözlerine çok mutlu olduklarını belirterek başlayan Nur, “Bu kupa için çok çalıştık, sonuna kadar hak ettik. Genç bir kadro ile yola çıktık. Ama genç isimlerimizin hepsi gelecek vaad eden isimlerdi. Taraftarımız destek oldu, yönetim her ihtiyacımızı karşıladı. Bu enerji bizi şampiyonluğa götürdü. Her top için her sayı için savaşma sözü vermiştik sezon başında. Sözümüzü de tuttuk” dedi.

Nasıl bu noktaya gelindiğini anlatan Emre Nur, “Sezon başında şampiyonluğun hayalini kurmak bile yasaktı. Çünkü genç bir takımız ve şampiyonluk gibi büyük bir düşüncenin üzerimizde baskı yaratmasını, başaramazsam kaygısı oluşmasını istemedik. Her maça doğru bir şekilde hazırlanmaya çalıştık. Her maçın farklı bir öyküsü, heyecanı vardı. Biz de bunu yaşayıp başarıya ulaştık. Genç takım olmak bence avantajdı. Bizim gençlerimizin enerjisi, tecrübe karşısında galip geldi. Bu gençler her gün üzerine koyarak ilerledi” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Emre Nur itiraf etti Şampiyonluk düşüncesi yasaktı

Son olarak yeni sezonda, Misli.com Sultanlar Ligi’ndeki hedeflerinden de bahseden Emre Nur, “Olmamız gereken yerdeyiz. Daha gerçekçi olmak ve bu ligde kalacak bir takım kurmak gerekiyor. Yıldızlarla dolu kadroları olan rakiplerle karşı karşıya geleceğiz. Yönetimimiz bu heyecana hazır. Her zaman destekleri üzerimizde. Beşiktaş’ın olması gereken yer buradaydı. Yeni sezonda adım adım ilerleyeceğiz” diye konuştu.

‘Beşiktaş her yerde zirveye oynar’

Beşiktaş Kadın Voleybol Takımı’nın sponsoru Ceysu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ceylan yakalanan başarı için, “İlk günden itibaren şampiyonluk hedefiyle yola çıktık ve bunu başardık” dedi.

Sezon içinde genç takım olmanın avantajları ve dezavantajları olduğuna değinen Ceylan, “Tabii ki genç takım olmanın artıları ve eksikleri vardı. Ama genç oyuncuların enerjisini kullanabilirseniz sizi başarıya götürebilirler. Biz bunu kullandık. Gerçekten çok iyi yetişmiş, başarılı isimlerimiz var. Hepsini tebrik ediyorum” diye konuştu.

Ali Ceylan şöyle devam etti: “Lansmanımızda da söylediğimiz gibi Beşiktaş nerede mücadele ederse etsin hedefi her zaman şampiyonluktur. İlk gün söylediğimiz bu söz burada olmamızın sebebi. Aslında proje takımı demek de pek doğru değil. Beşiktaş bir yerde mücadele etmek için proje takımı kurmaz, şampiyonluk için bir takım kurar. Eczacıbaşı’nın gençleriyle, kendi oyuncularımızdan iyi bir takım kurduk ve başarıya ulaştık.”

Haberin Devamı

Emre Nur itiraf etti Şampiyonluk düşüncesi yasaktı

Sultanlar Ligi’nin çok farklı bir kulvar olduğunu belirten ve desteğe devam edeceklerini vurgulayan Ceylan, “Beşiktaş’ın adı mücadele ettiği kulvara 1-0 önde başlamasını sağlar. Tabii ki daha güçlü sponsorlar bulmak isteriz. Ama biz de elimizden geldiğinde bu işin içinde olup takıma destek vereceğiz. Beşiktaş’ın yanında olmak bize şeref verir” ifadelerini kullandı.

‘Dükkanın sahibi geldi’

Beşiktaş’da voleyboldan sorumlu yönetici Melih Aslan da Misli.com Sultanlar Ligi’ne yükselmelerini değerlendirdi. Aslan, “Çok zor bir sezondu bizim için. Ligin en genç takımıydık. Ama bu bir proje. Eczacıbaşı altyapısıyla Beşiktaş altyapısındaki genç çocuklarımızı bir araya getirdik. Genç bir kadroyla zorlu bir lig oldu. Ama zoru başardık. Beşiktaş’a yakışan, olması gereken yere getirdiğimizi düşünüyorum. Tekrar oraya döndük. Yani dükkanın sahibi geldi” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘İlk antrenmanda başarıya inandık’

Beşiktaş Ceylan Kadın Voleybol Takımı’nın kaptanı Ecem Aknam, “Genç bir kadromuzun olması bize avantaj yarattı. Çünkü sezon içinde bir düşüş yaşamadık. İhtiyacımız olan enerjiyi her zaman sahada bulduk” diye konuştu.

Genç takıma adeta ablalık yapan takım kaptanı Ecem Aknam, “Bu an için mücadele ettik her zaman. Her anın kıymetini bildik şampiyonluk için. Takım arkadaşlarıma, teknik heyete, yönetimimize ve Çarşı taraftar grubuna çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kadronun genç oyunculardan oluştuğunu ancak ilk çıktığı idmanda şampiyonluğa inandığını itiraf eden Aknam, “Çok çalışkan bir takımız. İlk başta böyle bir ekip çalışırsa, mücadele ederse başarılı olur diye düşünmüştüm. Genç isimler bence bize avantaj yarattı. Çünkü sezon içinde bir düşüş yaşamadık. İhtiyacımız olan enerjiyi her zaman sahada bulduk” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Emre Nur itiraf etti Şampiyonluk düşüncesi yasaktı

‘Takım kaptanıyım ve tüm arkadaşlarımla iyi bir arkadaşlık ortamı kurduğumu düşünüyorum’ diyen Ecem Aknam şöyle devam etti: “Saha içinde zaman zaman onlara ablalık yaptım. Yeri geldi maç içinde, idmanda kızdım, sinirlendim. Ama saha dışında iyi bir samimiyet kurduğum için takım arkadaşlarım ne bana küstüler ne de alındılar. Benim iyi niyetli olduğumu anladılar.”

Tecrübeli voleybolcu “Beşiktaş çok büyük bir camia. O yüzden Sultanlar Ligi’nde de her zaman hedefini koruyacağını düşünüyorum. Hedeflerimiz doğrultusunda daha güçlü bir kadro kurulacaktır” diyerek konuşmasını noktaladı.